Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Φορολογικά θέματα στην κατασκευή εγκαταστάσεων 10kW


tascos

Recommended Posts

Σωτήρη πράγματι πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα...Δεν χρειάζονται διαφορετικά παραστατικά για την ίδια συναλλαγή, είναι γελοίο...

Αλλά τουλάχιστον ξεκαθάρισα εγώ, ότι δεν θα ακούσω τίποτα "γνώμες" των υπαλλήλων της δικής μου ΔΟΥ... Αυτός ήταν ο προσωπικός μου στόχος... Μας έχουν στη μπούκα, λες και είμαστε κλέφτες... μην τους δίνουμε και πάτημα!

 

Πάντως είμαστε εμείς με τα πολεοδομικά, αλλά κι εσείς με τα λογιστικά, δεν πάτε πίσω... Πολυνομία και διχογνωμία για τα πάντα!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Θα ήθελα να ρωτήσω, στην περίπτωση παροχής υπηρεσιών σε εταιρία ως ελεύθερος επαγγελματίας κατά την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου 100kw, πρέπει να κόψω τιμολόγιο (αθεώρητο), ή μπορώ και ΑΠΥ; Η παρακράτηση φόρου είναι υποχρεωτική; Γιατί από την εταιρία με ρώτησαν τι κόβω συνήθως και εγώ δεν έχω ξανακόψει κάτι αντίστοιχο.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Αθεώρητο τιμολόγιο. Παρακράτηση θα σας κάνουν αν η αμοιβή σας είναι μεγαλύτερη των 300 ευρώ (καθαρή ανοιβή χωρίς ΦΠΑ ).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μια ερώτηση σχετικά με την εφορία.....ο ιδιοκτήτης (ιδιωτης) ΦΒ σε στέγη χρειάζεται να προσκομίσει το αντιγραφο της συμβασης στην εφορία παρ' ολο που το εισοδημα είναι αφορολόγητο?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

 

Το 1912 εγκατέστησα φωτοβολταϊκό στέγης 5KW στην εξοχική μου κατοικία, ως παραγωγός ρεύματος για την πώλησή του στη ΔΕΗ.

 

Το ερώτημά μου είναι αν οι δαπάνες εγκατάστασης τυγχάνουν κάποιας φορολογικής απαλλαγής, δηλαδή αν στη φετινή φορολογική μου δήλωση μπορώ να τις βάλω στον κωδικό 087 για εξοικονόμηση ενέργειας και ΑΠΕ (για έκπτωση 10% των δαπανών από τον φόρο) ή τουλάχιστον στις δαπάνες αγοράς αγαθών και υπηρεσιών (κωδ. 049).

Link to comment
Share on other sites

to 1912 δεν ειχαν εφευρεθει τα ΦΒ....

 

Σιγουρα μπορεις να το βαλεις στο 049. Δεν γνωριζω αν μπορεις να το βαλεις σε αλλο (ποιο αποδοτικο) κωδικο.

Link to comment
Share on other sites

επανερχομαι για να πω οτι υπαρχει ενα πεδιο που αφορα ενεργειακη αναβαθμιση κτιριου και επιφερει εκπτωση 10% στο φορο (εως 300€).

Ομως νομιζω οτι η οικιακη Φβ εγκατασταση στα πλαισια του ειδικου προγραμματος δεν αφορα ενεργειακη αναβαθμιση. Νομιζω οτι ενας λογιστης θα σε βοηθησει περισσοτερο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.