Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αρχιτεκτονικές προεξοχές μετράνε στο Δ;


Recommended Posts

12εκ είναι επένδυση, ακουμπάει δεν ακουμπάει και δεν μετράει πουθενά!!!! Την λύση που έκανες να τα δηλώσεις ημιυπαίθριους θα την ξαναβρεις μπροστά σου στο μέλλον και θα στην κουνάει ο δημόσιος υπάλληλος.

Όταν κάτι είναι αιτιολογημένο δεν χρειάζεται να προσφέρουμε νερό στο μύλο των δημοσίων υπαλλήλων!!!!!

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Αλέξανδρος said:

12εκ είναι επένδυση, ακουμπάει δεν ακουμπάει και δεν μετράει πουθενά!!!! Την λύση που έκανες να τα δηλώσεις ημιυπαίθριους θα την ξαναβρεις μπροστά σου στο μέλλον και θα στην κουνάει ο δημόσιος υπάλληλος.

Όταν κάτι είναι αιτιολογημένο δεν χρειάζεται να προσφέρουμε νερό στο μύλο των δημοσίων υπαλλήλων!!!!!

μήπως ήθελες να γραψεις "αν τα δηλώσεις ημιυπαίθριους.." ;

Κι εγώ για επενδυση πήγαινα να τα δηλώσω, όμως κόλλησα στο οτι αυτα τα 12εκ ειναι προεξοχη του φέροντα (αρα  δε μπορεις να τα πεις επένδυση). Σε αυτή τη περίπτωση συμφωνείς να χαρακτηριστούν αρχ. προεξοχες; (οι αρχ.προεξοχες μπορουν να είναι και στοιχεία το φ.ο. κατα νοκ)

Edited by Chr1st0s
Link to comment
Share on other sites

On 4/9/2019 at 7:09 ΜΜ, Chr1st0s said:

Λόγο του ότι είχε καθυστερήσει υπερβολικά η κατάθεση της αίτησης για Ο.Α. και ήθελα να αποφύγω πιθανές αλλαγές, δήλωσα τελικά αυτές τις ζώνες ως ΗΧ, για σιγουριά.

Εκτός περιγράμματος κτιρίου έχω προεξοχή 12 εκ (< 15 εκ.) , όμως λόγο εσοχής της μεσόπλακας έχω συνολικά μια ζώνη πάχους 22 εκ.

Λογικά για ζώνες <15 εκ. δεν τίθεται θέμα καθώς θα ήταν παράλογο ο ΝΟΚ να σου λέει από τη μια ότι δεν προσμετράται στη δόμηση το πάχος θερμομόνωσης>7εκ. - σοβάδων - επένδυσης πέτρα -κλπ συνολικού πάχους < 15 εκ.     και από την άλλη να σου λέει ότι δημιουργείται ΗΧ..

Δεν έχουν δηλωθεί ήδη;

Link to comment
Share on other sites

1 λεπτό πριν, Αλέξανδρος said:

Δεν έχουν δηλωθεί ήδη;

ναι αρχικά ετσι δηλώθηκαν. Μετά στην αρχικη φαση ελεγχου τοπογραφικου μου ζήτησε μια τροποποίηση ο υπαλληλος οποτε η αιτηση πηγε σε κατασταση μεταβολής και εκανα την αλλαγή 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
17 ώρες πριν, OLINAPAL said:

Καλησπέρα.  Οι αρχιτεκτονικές προεξοχές μπορούν να βρίσκονται στην πρασιά? 

Στο ΝΟΚ Αρ. 17 Παρ.4 Μέσα στις ελάχιστες αποστάσεις Δ του υποχρεωτικού ακάλυπτου χώρου επιτρέπονται στεγασμένοι
ανελκυστήρες οχημάτων, σκίαστρα, προστεγάσματα, αρχιτεκτονικές προεξοχές και αρχιτεκτονικά στοιχεία,

Αν και δε μιλάει συγκεκριμένα για τα προκήπια, μάλλον ναι ισχύει και για αυτά με περιορισμούς αν θυμάμαι καλά (όπως για παράδειγμα για τους εξώστες που δεν επιτρέπεται να κατασκευάζονται με πλάτος μεγαλύτερο του 1/4 Χ Δ ή 1/4 Χ δ και η απόστασή τους από τα όρια του οικοπέδου δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 1,00 μ.)

Link to comment
Share on other sites

Στο άρθρο 17 λέει ότι τα προκήπια είναι υποχρεωτικοί ακάλυπτοι. Ωραία ως εδώ.

Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι το άρθρο 2 παρ. 42

"42.   Κτίριο είναι η κατασκευή που αποτελείται από χώρους και εγκαταστάσεις και προορίζεται για προσωρινή ή μόνιμη παραμονή του χρήστη.

Διευκρινίζεται ότι οι διαστάσεις του κτιρίου καθορίζονται από τον φέροντα οργανισμό αυτού και τους εξωτερικούς τοίχους πλήρωσής του. Στις ανωτέρω διαστάσεις δεν συμπεριλαμβάνονται τα υλικά επένδυσης του κτιρίου (σοβάδες, διακοσμητική λιθοδομή, μεταλλικές και ξύλινες επενδύσεις, μαρμαρόπλακες κλπ μεγίστου πάχους έως 15 εκ.) καθώς και η άνω των 6 εκ. επιφάνεια εξωτερικής θερμομόνωσης."

και το άρθρο 11 παρ. 6κ

"κ.      Σε υφιστάμενα κτίρια η επιφάνεια που προκύπτει από την προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης, καθώς και η επιφάνεια του πάχους παθητικών ηλιακών και φωτοβολταϊκών συστημάτων, για διάσταση μέχρι 15 εκ., έστω και αν δεν τηρούνται οι πλάγιες αποστάσεις Δ ή η οικοδομική γραμμή σε περίπτωση ύπαρξης προκηπίου, ακόμη και στην περίπτωση που υπάρχει στο ακίνητο υπόλοιπο πολεοδομικών μεγεθών. Όταν η οικοδομική γραμμή ταυτίζεται με τη ρυμοτομική, τα παραπάνω κατασκευάζονται σε ύψος τουλάχιστον 3,00 μ. από την οριστική στάθμη του πεζοδρομίου ή την οριστική στάθμη του παραχωρημένου χώρου.

Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται σε υφιστάμενα κτίρια που έχουν μελετηθεί με προγενέστερους του ν.4067/12 κανονισμούς, τα οποία αναβαθμίζονται ενεργειακά με προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης κλπ. Δεν προσμετρούνται στη δόμηση οι ανωτέρω προσθήκες για διάσταση αυτών μέχρι 15 εκ. και οι εν λόγω επιφάνειες μπορούν να εισχωρούν στους υποχρεωτικούς ακάλυπτους χώρους."

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η διάταξη είναι ευνοϊκή για τα υφιστάμενα κτίρια και νομίζω ότι γι αυτά τα 15 εκατοστά των επενδύσεων κ.λπ. πρέπει να υποχωρήσει το κτίριο ώστε να μην μπαίνουν στην πρασιά. Οπότε πως να μπαίνουν οι αρχιτεκτονικές προεξοχές? Κάποια άποψη?

 

Link to comment
Share on other sites

Αρθρο 16

1.A. Στις όψεις επί του κελύφους του κτιρίου τόσο για τα νέα κτίρια όσο και για τις προσθήκες σε υφιστάμενα κτίρια και εφόσον δεν δημιουργούν κλειστούς ή ανοικτούς χώρους χρήσης του κτιρίου, επιτρέπονται και διατάσσονται ελεύθερα σε οποιαδήποτε θέση και, σύμφωνα με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό:
α) αρχιτεκτονικές προεξοχές και αρχιτεκτονικά στοιχεία,

Β. Τα παραπάνω στοιχεία έχουν μέγιστο πλάτος ίσο με 1/4 Δ ή 1/4 δ, η απόστασή τους από τα όρια του οικοπέδου δεν μπορεί να είναι μικρότερη του 1,00 μ. και στην περίπτωση που εξέχουν της ρυμοτομικής γραμμής πρέπει να 
κατασκευάζονται σε ύψος τουλάχιστον 3 μ.

 

ΑΡΘΡΟ 17

Παρ 2. β. (όχι ΕΚΤ) Τα προκήπια είναι υποχρεωτικοί ακάλυπτοι.

Παρ 4. Μέσα στις ελάχιστες αποστάσεις Δ του υποχρεωτικού ακάλυπτου χώρου επιτρέπονται στεγασμένοι ανελκυστήρες οχημάτων, σκίαστρα, προστεγάσματα, αρχιτεκτονικές προεξοχές και αρχιτεκτονικά στοιχεία,  σύμφωνα με το άρθρο 16, 

Πιστευω οτι τα παραπάνω αρκούν για να πεις οτι προεξοχες με πλάτος<  1/4Δ ή δ επιτρέπονται και εντος πρασιας 

Απο το Αρθρο 11 αυτο που σε ενδιαφερει ειναι το στον Σ.Δ. δε μετράνε     ιστ.Οι κατασκευές που ορίζονται στα άρθρα 16, 17 και 19(όχι ΕΚΤ) του παρόντος με τις ελάχιστες διαστάσεις 
που προβλέπονται σε αυτά.

Γιατί σε απασχολούν τα 15εκ. επενδυσης?

Link to comment
Share on other sites

Λίγο μπερδεμένα τα λες OLINAPAL. Σε ένα κτίσμα με πρασιά θέλεις να τοποθετήσεις εξωτερική θερμομόνωση. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Η αρχιτεκτονική προεξοχή του αρχικού σου ερωτήματος αναφέρεται στο ίδιο κτίσμα;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.