Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αρχιτεκτονικές προεξοχές μετράνε στο Δ;


Recommended Posts

άρθρο 17

4. (εντος ε.ρ.σχ) (εκτος ε.ρ.σχ) (οικισιμοί χ.ε.ρ.σχ) Μέσα στις ελάχιστες αποστάσεις Δ του υποχρεωτικού ακάλυπτου χώρου επιτρέπονται στεγασμένοι ανελκυστήρες οχημάτων, σκίαστρα, προστεγάσματα, αρχιτεκτονικές προεξοχές και αρχιτεκτονικά στοιχεία, σύμφωνα με το άρθρο 16, καθώς και κατασκευές για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων

 

άρθρο 16

1. (εντος ε.ρ.σχ) (εκτος ε.ρ.σχ) (οικισιμοί χ.ε.ρ.σχ Στις όψεις του κτιρίου επιτρέπονται τόσο για τα νέα κτίρια, όσο και για τις προσθήκες σε υφιστάμενα κτίρια και εφόσον δεν δημιουργούν χώρους χρήσης του κτιρίου, αρχιτεκτονικές προεξοχές, αρχιτεκτονικά στοιχεία και συστήματα σκίασης μέγιστου πλάτους ίσου με 1/4 Δ ή 1/4 δ.

Edited by ΚΑΝΑ
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

αν θέλεις να κατασκευάσεις αρχιτεκτονική προεξοχή προέκταση του εξώστη, τι ισχύει ως προς την απόσταση και το πλάτος μέσα σε οικοδομική γραμμή (1/Π εως 2μ. + προεξοχή)???

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 9 months later...

Άρθρο 17

7.  Επί των ακάλυπτων χώρων του οικοπέδου και εφόσον καλύπτεται η υποχρέωση για φύτευση, σύμφωνα με την παράγραφο 2, επιτρέπονται οι παρακάτω κατασκευές :

γ)   Σκάλες ή κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες) καθόδου προς τους υπόγειους χώρους ή μηχανικά μέσα κάλυψης υψομετρικών διαφορών για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά στη παρ. 4 του ίδιου άρθρου " Μέσα στις ελάχιστες αποστάσεις Δ.... δεν αναφέρει για σκάλες αλλά μόνο για κλίμακες κινδύνου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.