Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

 

15 ώρες πριν, nbr said:

Συνάδελφε (με το 8 στη μέση του ψευδώνυμου) μας λες πως εξέδωσες πάνω από 300 Ο. Α. (πόσες το χρόνο;) χωρίς να δεις το ΦΕΚ μιας απόφασης νομάρχη που ίσως,  όπως λες, και να μην υπάρχει!!!!;;; Με τι όρους δόμησης εκτιζες; Ότι σε βολευε; Αφού,  όπως λες, δεν την είδε κανείς αυτή την απόφαση.

Γιατί δεν συνεχίζεις να κτίζεις με τον ίδιο τρόπο;??? ; Μηπως άλλαξε ο υπάλληλος και ζορισαν τα πράγματα εκεί στη πολεοδομία της γειτονιάς σας;;

Εγώ ξέρω, όπως λέει σωστά ο Τetris,  αν δε υπάρχει το ΦΕΚ της αποφασης δεν υπάρχει απόφαση!!! 

............

Υ.γρ. Με την ειδικότητα που δηλώνεις πως μπορείς και βγάζεις,  με τέτοια άνεση Ο. Α. και το αρχείο σου είναι μεγαλυτερο(;;) από αυτό της πολεοδομιας;;;;

 

 

17 ώρες πριν, tetris said:

Δικαίωμά σου, μόνο που θα πρέπει να την τεκμηριώνεις νομικά. Οι γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ (για όσους δεν γνωρίζουν) αποκτούν μια κάποια ισχύ μόνο μετά την αποδοχή τους (μέσω εγκυκλίου) από το αρμόδιο υπουργείο. Άσε που πολλές από δαύτες είναι αλληλοσυγκρουόμενες, ανάλογα με τα εκάστοτε συμφέροντα. 

Κι επειδή έχεις βγάλει (ως μηχ/γος & αεροναυπηγός!!!) 300-400 άδειες, τι σημαίνει? ότι εξασφάλισες κάποιο δικαίωμα? Τα 20 χρόνια αφορούν σε χρησικτησία. Κι επειδή το γραφείο δουλεύει 40 χρόνια, τι σημαίνει? Ότι μπορεί να είναι υπεράνω των νόμων? Μήπως δεν μας τα λες καλά? Μήπως τόσα χρόνια δουλεύατε με αυτόματο πιλότο πετώντας μέσα σε ένα σύννεφο, κι όταν κάποιος σοβαρός υπάλληλος αποφάσισε να κάνει σωστά τη δουλειά του, το σύννεφο χάθηκε κι εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά σας το βουνό?  

Από τον τρόπο που αντιδράς, αντιλαμβάνομαι ότι βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση, κι αντί να σκεφτείς λογικά  καταφέρεσαι κατά παντός (τι σου φταίει το ΕΤ, αν η απόφαση νομάρχη δεν πήγε προς δημοσίευση, ή αν είναι φάντασμα?), Κι επειδή έχω πάνω από 40 χρόνια στην (πραγματική) έκδοση αδειών, τα μάτια μου έχουν δει πολλά. Από αποφάσεις υπουργών που ίσχυσαν για μια μέρα (μέχρι να εκδοθεί κάποια άδεια), έως άδειες σε ανύπαρκτους οικισμούς, και δημιουργία οικισμών (και μάλιστα με ΦΕΚ) εκ του μηδενός. Άλλωστε κι εσύ παραδέχεσαι ότι μπορεί και να μην υπήρξε η συγκεκριμένη απόφαση (...Μπορεί κάποτε να υπήρξε...)

Σου έδειξα τη μοναδική νόμιμη οδό. Αν δεν θέλεις να την ακολουθήσεις, δικαίωμά σου. 

 

Μάλισταααα.

Δεν έχω καμια διάθεση να εμπλακώ σε σκυλοκαβγάδες του ιντερνέτ. Θα γράψω μόνο ότι άδειες βγάζω ή συμμετέχω σε αυτές από τα φοιτητικά μου χρόνια, ότι αυτό που σπούδασα δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με αυτό που κάνω και βιοπορίζομαι, και ότι ακόμη κι αν δεν μπορούσα να υπογράψω καμία μελέτη, το συρτάρι μου είναι γεμάτο σφραγίδες και το πισι μου στικάκια. Σε τι κόσμο ζείτε; Σας έγραψα γραφείο. Θέλετε να κάνουμε τέτοια κουβέντα να σας φέρω στην πραγματικότητα; Να γίνει μια αποτίμηση για την αξία των διπλωμάτων και των χρημάτων και του χρόνου και του κόπου που δαπανήσαμε και τι αξία έχουν σήμερα αυτά; Στην αγορά εργασίας των μηχανικών που μπαίνουν στο πολυτεχνείο με 13, των τουριστών με 4, και των τειτζήδων και γω δεν ξέρω με πόσο;

Λοιπόν, γνωμοδότηση του νσκ, αφού το υπουργείο τη δέχεται και απαντάει με αυτή, μου κάνει και μένα. Με την απάντηση αυτή, μπήκαν πρόστιμα, έγιναν δικαστήρια, έγιναν αποβολές. Αφού υπήρξε απόφαση λοιπόν ισχύει και ας μην έχει δημοσιευθεί. ΑΝ έχω χρόνο θα την βρώ την απάντηση του υπουργείου και θα την ανεβάσω.

300-400 άδειες σε είκοσι χρόνια σημαίνει είκοσι το χρόνο. Είναι πολλές; Υπήρχαν χρονιές με 50. Γιατί παραξενεύεστε; 

Μήπως μπερδεύεστε; Δεν ξεβολεύτηκε κανείς. ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ βγάζουν άδειες από αρχής του αρχείου της πολεοδομίας με αυτούς τους όρους δόμησης. Δεν ζήτησα άλλους. Ψάχνω το χαρτί που τους γράφει, όχι γιατί δεν με αφήνει η πολεοδομία. Γιατί η νέα υπάλληλος αναρωτήθηκε, αυτή η απόφαση νομάρχη που γράφουμε όλοι, πολεοδομία και μηχανικοί, που είναι για να την έχουμε, και να είμαστε εξασφαλισμένοι. Αν κάποιος ρωτήσει ας πούμε επίσημα, γιατί η δόμηση είναι 1,4 και όχι 1,2 πως θα απαντήσουμε; Στο δικαστήριο αν κληθούμε τι θα πούμε; Έτσι λένε όλοι; Έτσι βγάζουμε άδειες στην περιοχή εδώ και σαράντα και βάλε χρόνια; ΟΚ;

Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν που κτίζω και κτίζουμε τόσα χρόνια, έτσι θα συνεχίσουμε να κτίζουμε. Εδώ σας ανέβασα ΦΕΚ με δημοσιευμένη τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου και στους όρους δόμησης δεν έχει το φεκ δημοσίευσης αλλά μόνο την απόφαση νομάρχη που ψάχνω και σεις συνεχίζετε να το αμφισβητείτε αυτό και εμένα νομίζοντας ότι έχω ανάγκη της αποδοχής σας. Με αυτό το ποστ αναδεικνύω το πρόβλημα, ψάχνω αν κάποιος αντιμετώπισε το ίδιο και φυσικά ελπίζω πως κάποιος θα έχει κάποια λύση ίσως και μαγική που δεν είχα σκεφτεί. Ευσεβείς πόθοι ίσως.

Φυσικά και ισχύουν όλα όσα έχουν δει τα μάτια σου. Και γω έχω βγάλει άδεια σε οικισμό που δεν δημοσιεύτηκε αλλά όλοι τον αντιμετωπίζουν σαν υφιστάμενο. Υπάρχει ακόμη και το σχέδιο του. Να σου πω ότι και γώ νόμιζα ότι υπάρχει πραγματικά μέχρι να αναζητήσω καλύτερα τους όρους και το ΦΕΚ που έβλεπα να χρησιμοποιείται. Και πιστεύω ότι δεν εφηύρε κάποιος τον αριθμό της απόφασης νομάρχη. Κάποτε υπήρξε, πήγε για δημοσίευση, δεν έφτασε, και χάθηκε για πάντα ίσως. Δεν έχω τελείωσει το ψάξιμο στα ΦΕΚ αλλά νομίζω πλέον πως έτσι είναι. Γι αυτά καταφέρομαι κατά παντός. Το ΕΤ φταίει γιατί δεν έχει ψηφιοποιήσει το αρχείο του, πράγμα που έχουν κάνει οι ιδιώτες. Είναι λογικό; Φυσικά και φταίει!!

Δε νομίζω ότι το παραπάνω είναι ον τοπικ αλλά ήταν μια απάντηση οφειλόμενη. Καλό είναι σε ένα φόρουμ να διαβάζετε και αν μπορείτε, να βοηθάτε. Αν δεν μπορείτε να μην συμμετέχετε. Δεν έχει δουλειά ούτε η αμφισβήτηση ούτε η ειρωνία σε ένα χώρο που είναι φτιαγμένος για βοήθεια.

 

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα σας,

Μήπως γνωρίζει κανείς για τις αποφάσεις νομάρχη περί οριοθέτησης οικισμών βαγίας και μεσαγρού Αίγινας? 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.