Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εργασία στην Σαουδική Αραβία


traganeus

Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς τα δεδομένα στην Σαουδική Αραβία? Πως είναι η ζωή εκει κάτω? Παλεύεται να κάτσει κάποιος 3-4 χρόνια?

Link to comment
Share on other sites

Σε ποια πόλη? Είσαι ελεύθερος ή παντρεμένος? Τι θέλεις να κάνεις τον ελεύθερο σου χρόνο?

Είχα μια κουβέντα με μια αμερικάνικη εταιρία για Jubail, μια βιομηχανική πόλη στο πουθενά. Μίλησα με ένα παιδί που ήταν στην πόλη και μου είπε οτι ήταν κάπως ιδιαίτερα τα πράγματα. Μπορούσες πχ να βρείς και αλκοολ (παράνομα) με το φόβο οτι αν σε πιάναν (ή σε καρφώναν) σε απέλασαν με την μια, στην καλύτερη. Υπήρχε το Μπαχραίν, γνωστό και ως μπουρδέλο της Μέσης Ανατολής, που ήθελες 2 ώρες δρόμο να πας. Οταν έχεις μια Κυριακή ρεπό...

 

Γενικά σκέψου οτι στη Σ. Αραβία ειναι η Μέκα, η πρωτεύσουσα των Μουσουλμάνων... Μην περιμένεις να βρείς και πολλά "μη χριστιανικά" πράγματα στο Βατικανό, κατ'αντιστοιχία...

Δεν ειναι επ'ουδενι Αραβικά Εμιράτα που ειναι πολύ χαλαρά, ούτε και Κατάρ που από οτι μαθαίνω απο φίλους παλεύεται...

 

Πάνω από ολα είναι και το τι ακριβώς θα κάνεις και πόσα σου δίνουν. Εντάξει, έχουν πέσει οι τιμές, αλλά για Σ.Αραβία εγώ προσωπικά θα το πουλούσα ακριβά το τομάρι μου...

Edited by Topap
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν traganeus ένα σωρό θέματα στο φόρουμ για εργασία στη Μ.Α, εταιρίες που δραστηριοποιούνται, συνθήκες ζωής, παγαποντιές...

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω, έκανα αναζήτηση και διάβασε μερικά μηνύματα στο thread για εργασία στο εξωτερικό, αλλα εγώ ενδιαφέρομαι για απόψεις μόνο για Σαουδική Αραβία. Στο άλλο thread είχε γενικά για εξωτερικό.

 

Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, Manolis gon

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Traganeus στα είπα και στο insomnia. Τι άλλο θέλεις να μάθεις; Ο πατέρας σου για δουλειά μηχανικού θα πάει; Σου είπα για έναν νέο είναι πολύ πιο δύσκολα από ότι π.χ. για τον πατέρα σου.

Edited by dragonver
Link to comment
Share on other sites

-Πως ψάχνεις δουλειά στην Σ.Α.?

-Δηλαδή,topap, εγώ που δεν ενδιαφέρομαι για αλκοόλ ή για γυναίκες, παρά μόνο για λεφτά, θα περάσω καλά αν πάω? (καταλαβαίνεις τι εννοώ, δεν με ενδιαφέρει το έξω κλπ)

-Τι μισθοί παίζουν?

-Στο design ξέρει κανείς τι κανονισμούς χρησιμοποιούνε και τι λογισμικό κινείται για structural analysis?

Link to comment
Share on other sites

1) Εξαρτάται - Τα πάντα υπάρχουν. Ζεις με τους "μετανάστες" σε οικισμούς όπου αυτά επιτρέπονται. Φίλος μου Άραβας μου έλεγε για τα πάρτι που κάνουν. Έχουνε διαμορφωμένα clubs στα σπίτια τους και prive παραλίες (Jeddah). Τσεκαρισμένα.

 

2) Εξαρτάται από την εταιρία. Μηχανικός με 10+ χρόνια βγάζει πολύ καλά λεφτά και φυσικά αφορολόγητα. Σπίτι, αμάξι, κινητό, σχολείο παιδιών πληρωμένα. Φορολογία δεν υπάρχει, παρά μονάχα εισφορές τρόπον τινά στον ιμάμη εφόσον θέλεις.

 

3) Αμερικανικούς κανονισμούς η BS. Οι κανονισμοί είναι στην ευχέρεια του σχεδιαστή και της εταιρίας. Πχ αν είσαι καλός και σε εμπιστεύονται (CEng) τους λες:

- εγώ θέλω να το κάνω με Ευρωκώδικες Άχμεντ!

- Μαγκιά σου Γιάννης, προχώρα και να θυμάσαι τότε είναι το deadline.

 

Γενικά παίζει 6 μέρες τη βδομάδα δουλειά. Ελεύθερο ωράριο (δηλαδή μέχρι να βγάλεις τη δουλειά. Όσο σου πάρει.). Μην μασάτε κύριοι και να θυμάστε: Τα μεταξωτά εσώρουχα θέλουν και επιδέξιους κ. Και εμείς τουλάχιστον τους κ. τους έχουμε. Τα σώβρακα (μακριά - κοντά) όπως λέει και η οικοδομική του Neufert δεν έχουμε..

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

EARL μου άφησες μια ερώτηση αναπάντητη...την 1η!!! :)

Από διάφορα sites? Από LinkedIn? Γράφτηκα σ' ένα site σχετικά με το Dubai και μετά από καμιά εβδομάδα μου είπαν και καλά ότι έχω "επιλεγεί" από εταιρείες, αλλά για να "προχωρήσει η πρόσληψη" πρέπει να πληρώσω κάτι συνδρομές...Έκανε μπαμ ότι ήτανε απατεώνες...

 

Ευχαριστώ για τα υπόλοιπα!!

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Η θέση δεν αφορα εμένα, εγώ είμαι φοιτητής ακόμα, η πρόταση έγινε σοτν πατέρα μου. Τα λεφτά είναι αρκετά καλά αλλά θέλω να μάθω απο άτομα που γνωρίζουν πως είναι τα πράγματα εκεί κάτω.

 

*drangover μου απάντησες αλλα θα ήθελα και εντυπώσεις απο άτομα που μπορεί να είναι περισσότερο καιρό κάτω.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή σας μέρα!

Εν συνεχεία του προηγούμενου post μου. Το LinkedIn είναι μία πολύ καλή αρχή! Προσοχή όμως! Σήμερα έλαβα μία κλήση από έναν περίεργο αριθμό. Το σήκωσα και έπεσε η γραμμή. Έπειτα από έρευνα διαπίστωσα ότι ήταν από το εν λόγω site και συγκεκριμένα από Ινδία, από μία πολύ ύποπτη εταιρία άσχετη με το αντικείμενο της Μηχανικής!! Άλλο site Γιάννη είναι το www.bayt.com Από αυτό ψάχνουν και οι Άραβες! Έχω γνωστούς επίσης που βρήκανε δουλειές μέσω αυτού! Καλή τύχη και ότι θέλεις μου λες!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.