Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εργασία στην Σαουδική Αραβία


traganeus

Recommended Posts

Καθώς ήμουν πριν ένα μήνα στο Χονκ Κονγκ για αναζήτηση εργασίας,θα σας πω πως υπάρχουν πολλά έργα.αν έχεις εμπειρία 5+χρόνια,έχεις πιθανότητα να βρεις δουλειά μέσω των recruiters αλλιώς πρέπει να έχεις κάποιον γνωστό που θα σε ''σπρώξει'' λίγο.

Link to comment
Share on other sites

κοίτα εγώ σαν εργοδηγός που ήμουν εδώ θα έπερνα απο 3000 χιλιάρικα σίγουρα και έχω 3 χρόνια περίπου προυπηρεσία.Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αλλά πιστεύω ενα 5άρι μπορείς να το πιάσεις.....και πάλι στο λέω με επιφύλαξη...

Link to comment
Share on other sites

 

Δεν θέλω να παρεξηγηθείς, αλλά στο παρών forum υπήρχε ενα thread οπου κάποιος έλεγε ότι είχε interview με την ΑΘΗΝΑ για δουλειά στα ΗΑΕ και του έδιναν 1500 ευρώ το μήνα. Σε δεύτερο χρόνο, μιλούσα με ενα φίλο που δουλεύε στην ΑΘΗΝΑ στα ΗΑΕ και μου είπε οτι 1500 ευρώ δεν παίζει να δίνει η εταιρία και οτι απλά του εκαναν αυτη τη προσφορά για να μην τη δεχθεί... μάλλον δεν μπορούσαν να του πουν οχι, αλλά μπορούσαν να τον κάνουν να πει αυτός όχι, ο νοών νοείτω...

 

 

Δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες συμπεριφοράς η ΑΘΗΝΑ Α.Τ.Ε. (και όχι μόνο αυτή)

Link to comment
Share on other sites

Για Χονγκ-Κονγκ είχα γνωρίσει έναν recruiter που έψαχνε bridge-engineers αλλά του είχα πει ότι δεν ενδιαφέρομαι για την περιοχή. Η έρευνά μου έδειξε ότι οι μισθοί κυμαίνονται στις ~30.000€ τον χρόνο.

 

Επιμένω, η αγορά του Hong Kong ειναι ψιλό-κλειστή σε μη ντόπιους που δεν μιλάνε Καντονέζικα ή τουλάχιστον Μανδαρινικά. Εκτός και αν πας μέσω εταιρίας που δουλεύεις ήδη.

Πάντως τα 30k € τον χρόνο μου φαίνονται λίγα για μηχανικό. Έχετε υπόψιν οτι στην Ασία δεν έχουν ανάγκη απο junior και intermediate engineers, βγάζουν κάθε χρόνο χιλιάδες απο τα πανεπιστημια τους ή απο την Αγγλία που πάνε να σπουδάσουν. Έχουν ανάγκη απο specialised engineers και managers, γιατί δεν έχουν την τεχνογνωσία της Ευρώπης, ακόμα. Στο Hong Kong δε που ειναι και πρώην αγγλική αποικία, αμφιβάλω αν έχουν ανάγκη απο δυτικούς μηχανικούς. Για αυτό και λεω οτι ειναι ψιλό-κλειστή αγορά.

 

 

Καθώς ήμουν πριν ένα μήνα στο Χονκ Κονγκ για αναζήτηση εργασίας,θα σας πω πως υπάρχουν πολλά έργα. Αν έχεις εμπειρία 5+χρόνια,έχεις πιθανότητα να βρεις δουλειά μέσω των recruiters αλλιώς πρέπει να έχεις κάποιον γνωστό που θα σε ''σπρώξει'' λίγο.

κοίτα εγώ σαν εργοδηγός που ήμουν εδώ θα έπερνα απο 3000 χιλιάρικα σίγουρα και έχω 3 χρόνια περίπου προυπηρεσία.Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αλλά πιστεύω ενα 5άρι μπορείς να το πιάσεις.....και πάλι στο λέω με επιφύλαξη...

 

Πήγες έτσι χύμα στο Hong Kong για να ψαχτείς για δουλειά? Με 3 χρόνια προυπηρεσία? Μμμμμ... σαν Εργοδηγός? Γιατί όχι σαν Μηχανικός? Κάτι δεν μου καθεται καλά...

 

 

Δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες συμπεριφοράς η ΑΘΗΝΑ Α.Τ.Ε. (και όχι μόνο αυτή)

 

Καμιά εταιρία δεν έχει ευαισθησία, αλλά τι να υποθέσεις οταν το μέλος του forum μας έλεγε οτι θα του έδιναν 1500 € το μήνα και μεταφορά με λεωφορείο στο εργοτάξιο μαζί με τους εργάτες? Εντάξει, μπορεί απλά να μην ήθελαν να του πουν όχι, δεν ξέρω γιατί.

Edited by Topap
Link to comment
Share on other sites

δεν πήγα σαν εργοδηγός να ψάξω,δεν το είπα σωστά.σαν εργοδηγός δούλευα εδώ.αλλά αν θες να δουλέψεις σαν shift boss ας πούμε σε υπόγεια έργα κάπου εκεί θα είναι ο πρώτος μισθός όπως είπα.εγώ έψαξα για junior θέσεις.

 

είναι ένας φίλος εκεί ο οποίος δουλεύει σαν εργοδηγός και με φιλοξένησε για λίγο καιρό,που είναι το περίεργο δεν μπορώ να καταλάβω.και επίσης γνώρισα έλληνα γεωλογο μέσω ιντερνετ τον οποίο συναντησα και απο κοντα και ο οποίος βρήκε μόνος του τη δουλειά εκει μέσω recruiter.και γνωρίζω και αλλον ελληνα γεωλογο ο οποιος θα παει εκει για δουλεια,παλι μεσω recruiters βρηκε τη δουλεια.τωρα που την βλεπεις την κλειστη αγορα δεν μπορω να καταλαβω επισης.....

 

σίγουρα προτιμούν περισσότερο τους ντόπιους αλλά δεν είναι αποκλεισμένοι οι δυτικοί,σε καμία περίπτωση.....

Edited by proto1983
Link to comment
Share on other sites

@proto1983,

 

Συγνώμη κιόλας αν με παρεξηγησες, φαινεται να είσαι νέος στο forum, αλλά κυκλοφορούν πολλά trolls που «βάζουν φωτιά» στις συζητήσεις, κλασική σπίθα ΑΕΙ vs ΤΕΙ (αυτό σχετικά με το εργοδηγός, ενώ έχεις πτυχίο Έργων Υποδομής).

 

Οκ, δεν είπα οτι ειναι ακατόρθωτο, ούτε οτι οι δυτικοί είναι αποκλεισμένοι, αλλά πες μου σε παρακαλώ αυτός ο γνωστός σου ή ο γεωλόγος που λες, σε ποια εταιρία δουλεύουν? Γιατί για να μου λες για υπόγεια έργα και υποθέτω οτι θα ειναι σε εταιρίες τύπου Dragados (Spain), Bouygues (France), Leighton (θυγατρική της Hochtief, Germany) ή καμιά Alpine (Austria) που έχουν speciality σε τούνελ. Αν μου πεις ότι δουλεύουν σε ντόπια εταιρία, αυτό θα ήταν παράξενο, αλλά θα το πιστέψω.

 

Απο εκεί και πέρα, κοίτα εδώ: http://www.classifie...yIndex_2012.pdf, σελίδα 18.1 (29η σελιδα του pdf):

 

Site engineer 2-5 years experience 30.000 HK$ - 42.000 HK$ το μήνα (περί τα 3.000€ με 4.200€ το μήνα, μεσοσταθμικά πες 3.500€, άρα 42.000€ το χρόνο)

Project engineer 5-10 years experience 42.000 HK$ - 50.000 HK$ το μήνα (περί τα 4.200€ με 5.000€ το μήνα, μεσοσταθμικά πες 4.500€, άρα 54.000€ το χρόνο)

 

Εσύ που τα είδες τα 30.000€ το χρόνο, δεν είμαι σίγουρος.

 

Ρίξε και μια ματιά στο link εδώ: http://hongkong.asia...ivil-engineer?/

Θέμα του topic (forum για expats στην Ασία): Salary for civil engineers, όπου ο τύπος ρωτάει:

- I have an MSc in Civil Engineering with 10 years of professional experience and I am looking for a senior consultant/project manager position at a western consultancy with office in Hong Kong. Of course the salary can vary a lot but if someone could give me a rough idea of how much I can expect it would be much appreciated.

Και η απάντηση είναι:

- As you state the salary will vary a lot but if its on government projects there are set scales depending on when you graduated, when you became chartered, knowledge of local regs etc. I would imagine a salary of HK$45 to 65K pm (σσ: 4.500 με 6.500 ευρώ το μήνα) and local conditions i.e. no flights, no housing and maybe 14 days vacation per year. Pension would usually be statutory MPF of maybe $1000 pm paid in so not a big pension usually compared to some countries.

Please note HK has a huge number of highly qualified civil engineers, many of whom work in Macau or China or elsewhere due to the depressed construction sector (since 1997 the sector has been going down year after year) and these days English, Cantonese and Mandarin are often required but not always.

 

 

Απο εκεί και περα, αφού λες ότι ήσουν εκεί και τα είδες από πρώτο χέρι, τότε πρέπει να σε πιστεψω, αλλά επέτρεψε μου να έχω τις ενστάσεις μου.

 

Τ

Edited by Topap
Link to comment
Share on other sites

o γεωλόγος δουλεύει στην gammon...

 

μόνος σου γραφεις ότι ένας site engineer παίρνει από 3000 ευρω.και εγώ σαν πρώτο μισθό τον αναφέρω και όπως μου είπαν δλδ.άρα ουσιαστικά συμφωνούμε.

 

επίσης στο φόρουμ είμαι γραμμένος καιρό απλά δεν συμμετεία στις συζητήσεις.

 

 

όσο αφορά το θέμα αει-τει,πιστεύω πως οι απόφοιτοι τει κυριως σαν εργοδηγοί μπορούν να δουλέψουν.το θεωρητικό υπόβαθρο των αποφοιτων τει δε νομίζω ότι είναι αρκετό.

 

υ.γ ίσως να φάνηκα κάπως επιθετικός απέναντι σου αλλά δεν υπαρει κάποιο πρόβλημα.... :)

  • Upvote 1
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.