Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εργασία στην Σαουδική Αραβία


traganeus

Recommended Posts

Δεν καταλαβαίνω γιατί το σκέφτεσαι? Υπάρχει εναλλακτική στην Ελλάδα? Όσο για το αν θα ανταπεξέλθεις και αν θα "αντέξεις" εξαρτάται καθαρά από σένα, τι όρια έχεις, τι στάνταρς, τι κόκκινες γραμμές κλπ...

Αν οι κόκκινες γραμμές σου π.χ. είναι να μπορείς να τρως ελέυθερα την περίοδο της μουσουλμανικής νηστείας, ξέχνα το. Κατά τα λοιπά στο Κατάρ είναι καλά...Προσαρμόζεσαι και γράφεις εμπειρία στο βιογραφικό σου αλλά και στην ουσία μέσα στο μυαλό σου...

Για το οικονομικό, ότι σου είπε ο topap. Αν "δέσεις" εδώ όλα παίζουν μετά. Παντού υπάρχει εξέλιξη πιστεύω.  

 

Άσχετο: Γιατί γράφεις σε αυτό το θέμα? (που αφορά εργασία στην Σαουδική??)

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε πήγαινε και μην το σκέφτεσαι και πολύ. Νέος είσαι, ορεξάτος είσαι, δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Η εμπειρία του να εργαστείς σε ένα τόσο μεγάλο και σοβαρό έργο είναι ανεκτίμητης αξίας. Όλοι όσοι φύγαμε έξω ζοριστήκαμε στην αρχή αλλά αν έχεις υπομονή ανταμείβεσαι εν καιρώ. Άλλωστε μην ξεχνάς, είναι καλύτερο να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες. Καλή αρχή!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους.

 

Έχω την ευκαιρία να πάω στην Ντόχα του Κατάρ για δουλειά. (σε μεγάλη ελληνική εταιρία)

 

Τι μισθό να ζητήσω; (είμαι νέος μηχανικός, 29 ετών με 2,5 χρόνια εργοταξιακή εμπειρία στην Ελλάδα)

Σκέφτομαι να ζητήσω 2,5-3 χιλιάδες. Θα τους κακοφανεί ; 

 

Είμαι αποφασισμένος να πάω, ανεξαρτήτως δυσκολιών της ζωής εκεί.

Θέλω να πάω για τα χρήματα πρωτίστως, και για την εργασιακή εμπειρία δευτερευόντως.

(Μην με αποπάρετε, είμαι ειλικρινής: θέλω να μείνω όσο αντέξω, αποκομίζοντας όση περισσότερη εμπειρία και χρήμα μπορω..)

 

2 φίλοι μου δουλευουν στο Μετρό της Ντοχα τώρα. Ο ένας είναι στην γνωστή Ελληνική εταιρία που υποψιάζομαι ότι θέλεις να πας. Λογικά 2,5 -3 θα πάρεις αλλά χωρίς παροχές. Αν το συμβόλαιο έχει παροχές ( αυτοκίνητο, διαμονλη κτλ) βάλε μείον 1.000, αλλα είναι καλύτερα να έχεις τις παροχές απο την εταιρία. Εγώ ψάχνω να κατέβω αλλα δε βρίσκω ''γνωστό''....

Edited by xaniared
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μήπως γνωρίζεται πως φορολογεί η Ελλάδα το εισόδημα που αποκτά κάποιος αν εργαστεί ένα χρόνο στη Σαουδική Αραβία? Σημειώνω ότι είμαι παντρεμένος και η οικογένεια θα είναι στην Ελλάδα.

Edited by χρηστος
Link to comment
Share on other sites

Αν μιλάμε για εισοδήματα ενός έτους μη το μπλέκεις και πολύ. 10 χιλιάρικα μαζί σου ως τουριστικό συνάλλαγμα κάθε φορά που θα έρχεσαι Ελλάδα με άδεια.

Αλλιώς, αφού συμπληρώσεις κάποια χρόνια έξω (εξαρτάται από την τρέχουσα νομοθεσία κ από το κράτος που εργάζεσαι), γράφεσαι στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού κ τα δηλώνεις στη φορολογική σου κάθε χρόνο. ΔΕΝ φορολογείσαι στην Ελλάδα, το ποσό είναι νόμιμο κ καθαρό. Επιπλέον, έτσι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κ για ενδεχόμενη αγορά, πχ. ακίνητο.

Αν μιλάμε μόνο για 1 χρόνο όμως, τα φέρνεις δέκα-δέκα σε κάθε σου ταξίδι κ τέλος.

Link to comment
Share on other sites

 

γράφεσαι στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού

Δεν υπάρχει πλεον τέτοιο πράγμα. Ενημερώνεις την ΔΟΥ στην οποία ανήκεις οτι είσαι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού και συνεχίζεις να υπάγεσαι εκεί, εγγεγραμένος ως κάτοικος εξωτερικού. Με εμένα έτσι έγινε

Link to comment
Share on other sites

Ενημερώνεις την ΔΟΥ στην οποία ανήκεις οτι είσαι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού και συνεχίζεις να υπάγεσαι εκεί, εγγεγραμένος ως κάτοικος εξωτερικού. Με εμένα έτσι έγινε

 

Και με εμένα.

 

 

 

Π α ι ζ ε ι   και η  Western Union (ασφαλέστατη) που υπάρχει και στο πιό μικρό σημείο του πλανήτη.

 

Η οποία δίνει απευθείας τα στοιχεία της κάθε συναλλαγής στο ΥΠ.ΟΙΚ.

Edited by Topap
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Είμαι παντρεμένος και η σύζυγος με τα παιδιά θα βρίσκονται στην Ελλάδα. Εχω ρωτήσει 2 φοροτεχνικους. Ο ένας μου λέει ότι θα φορολογηθω με 26% επειδή θα έχω την οικογενειακή εστία στην Ελλάδα και ο άλλος ότι δεν θα φορολογηθω στην Ελλάδα (θα ζητήσω μεταφορά στη ΔΟΥ εξωτερικού) . Θα μεινω στο εξωτερικό για περισσότερο απο ένα χρόνο. Γνωρίζετε κάτι σχετικό ? Εσείς που είσαστε/αν στο εξωτερικό είστε παντρεμένοι ?

Link to comment
Share on other sites

Είμαι παντρεμένος και η σύζυγος με τα παιδιά θα βρίσκονται στην Ελλάδα. Εχω ρωτήσει 2 φοροτεχνικους. Ο ένας μου λέει ότι θα φορολογηθω με 26% επειδή θα έχω την οικογενειακή εστία στην Ελλάδα και ο άλλος ότι δεν θα φορολογηθω στην Ελλάδα (θα ζητήσω μεταφορά στη ΔΟΥ εξωτερικού) .

 

Ο πρώτος στα λέει σωστά. Αυτό που δεν σου είπε όμως είναι οτι το θέμα είναι μαχητό. Δηλαδή, μπορείς να πας στον Έφορο και να του πεις ναι μεν η οικογενειακή μου εστία είναι στην Ελλάδα, έχω όμως ζωτικά (οικονομικά) συμφέροντα στην Σαουδική Αραβία. Αυτό προϋποθέτει οτι τα βασικά έσοδα της οικογένειας σου έρχονται απο την εργασία σου στο εξωτερικό. Το κακό είναι οτι η απόφαση επαφίεται στην κρίση του Έφορου... μπορεί δηλαδή να σου πει "δεν το δέχομαι αυτό που λες και θα σε φοροληγήσω εδώ (με 26%)".

 

Εκτός και αν ο δεύτερος φοροτεχνικός σου είπε οτι δεν θα φορολογήθεις στην Ελλάδα γιατί είχε υπ΄όψιν αυτό που σου είπα. 

Edited by Topap
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.