Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
Athens80

αφαίρεση πατάριου σε κατάστημα

Recommended Posts

Σε κατάστημα υγειονομικου ενδιαφεροντος υπάρχει πατάρι, ο μεσίτης λέει ότι έχει άδεια και έχει κατασκευαστεί με κυλίνδρους και μπετόν......ότι μου είπε ο πελάτης σας λέω...... εμείς θέλουμε να το "μετακινήσουμε" κατα 30 εκ. πιο ψηλά περίπου γιατί στην υφισταμενη κατάσταση έχουμε πέρασμα απο κάτω μόνο 1.82 και μας αχρηστέυει την περιοχή.

 

Εσείς οι πολιτικοί μηχανικοί τι έχετε να προτείνετε??? Το γκρεμίζουμε, ναι ή όχι??? Το πατάρι είναι νόμιμο, υπάρχει κανονικά στην άδεια. Τι άδεια πρέπει να βγάλουμε ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπέρα,

Τι εννοεί ο ποιητής (ο πελάτης) "κυλίνδρους και μπετόν";; (κυλινδρικά υποστυλώματα; βαρέλια και πάνω πλάκα; :confused:)

Ανέβασε φωτογραφίες ή κάνε μας ένα σκαρίφημα να πάρουμε μία ιδέα για την λειτουργία του παταριού, τον τρόπο στήριξής του, και τους "κυλίνδρους" φυσικά! :confused:

 

Από εκεί και πέρα, προτείνω μεταλλική κατασκευή αν και εφ' όσων μπορεί να γκρεμιστεί. Με 1,82 όντως σου αχρηστεύει την περιοχή. Είναι πολύ χαμηλό. Τι πατάρι είναι; Εμβαδόν; Τι φορτία παίρνει; Είναι αποθηκευτικός χώρος; Χώρος συνάθροισης κοινού (πχ πατάρι ταβέρνας ;); Σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε φωτογραφίες για να πάρουμε μία ιδέα.

Για άδεια δεν είμαι σίγουρος. Η μικρής κλίμακας δε νομίζω να καλύπτει την καθαίρεση! Αν δεν την καλύπτει, θέλει οικοδομική άδεια. :)

Edited by Earl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η τομή της άδειας τι ύψος δείχνει?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

 

Θα πάω να βρω τα σχέδια αδείας, προς το παρόν έχω αυτή την φωτογραφία. Η χρήση του παταριού θα είναι καθαρα βοηθητική, για τους εργαζόμενους, να αποθηκεύουν κάποια πράγματα. Μιλάμε για μια περιοχή 3.00χ3.50, δεν ξέρω εάν αξίζει καν να φτιάξουμε πάλι ένα παταράκι. Όσο για τους ¨κυλίνδρους΄ τι να σου πω θα μάθω περισσότερα απο κοντά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

patari

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα Athens80! :)

 

Ωραίο φαίνεται πάντως και έτσι! Με τη γυψοσανιδούλα του, τη σκαλίτσα του.. Δεν αξίζει τον κόπο για 30 εκ. να καθαιρέσεις τώρα όλο αυτό (προσωπική άποψη πάντα)! Από την άλλη αν αφήσεις τον χώρο χωρίς πατάρι τότε η οροφή θα είναι πολύ ψηλά.. Δεν φαίνεται μεγάλη η περιοχή που λες ότι σας αχρηστεύει! Από την πόρτα (WC είναι ;) μέχρι την άκρη του παταριού πόση είναι η απόσταση; 1.50m; Δεν λες του πελάτη σου να το ξανασκεφτεί ή ακόμα και να το χρησιμοποιήσει κάπως διαφορετικά αφού είναι ΚΥΕ (πχ τραπεζοκαθίσματα);

Edited by Earl

Share this post


Link to post
Share on other sites

όλο και όλο το μαγαζί είναι 30τμ. τα 10 τα χάνουμε λόγω παταριού, θέλει να εκμεταλευτούμε κάθε γωνιά. Προσωπικά και εγώ δεν θα το πείραζα, αλλά άμα κολλήσει κάτι στο μυαλού του άλλου άντε να του το βγάλεις. Λέω να του βγάλω ένα κόστος μαζί με την άδεια μήπως και το ξεχάσει :grin: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κάπως ακριβό θα του έρθει έτσι και αλλιώς Athens80.. Εργοτάξιο θα γίνει εκεί μέσα! :D

Ζήτησε από κάποιον γνωστό σου ΠΜ να το δει από κοντά για να σου πει και για το πως θα γίνει η καθαίρεση. Μη το προχωρήσεις όμως μόνος σου!

 

PS: Φαγάδικο είναι;

Edited by Earl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με την φωτογραφία βγαίνει κάποια άκρη τώρα.

 

Κίνηση πρώτη

Ζητάς να σου δώσου τον ξυλοτυπο της οικοδομικής άδειας.

Ελέγχεις αν στον εγκεκριμένο ξυλότυπο δείχνει το πατάρι. Αν το δείχνει αποφεύγεις σαν τον διάολο το λιβάνι να το κόψεις.

Ενημερώνεις τον πελάτη ότι (αν) αφού το δείχνει ο ξυλοτυπος σε οποιαδήποτε πολεοδομική άδεια για καθαίρεση του θα απαιτηθεί έλεγχος στατικής μελέτης εκ νέου με πολλά παρατράγουδα. (δεν είναι μπλόφα, αλήθεια είναι)

 

Αν δεν το δείχνει στον ξυλοτυπο.

Ελέγχεις αν και τι δεσίματα έχει το πατάρι με τον σκελετό.

Αν δεν υπάρχει ειδική εξάρτηση που αφαιρώντας το επηρεάσεις προϋφιστάμενες ισορροπίες προχωρείς σε καθαίρεση του. (άμα πληρώνει ο πελάτης γκρέμισε και όλο το κτίριο στην τελική)

 

Για νέο πατάρι προτείνω μεταλλική κατασκευή με 4 μεταλλικούς κίονες να πατούν στο δάπεδο, και στρατζαριστο πάτωμα. Κάνεις τις επικαλύψεις σου και πιθανά να κερδίσεις 10 εκατοστά αν θα είναι πιο λεπτό το πάτωμα από το υπάρχον.

 

Σημαντικός παράγοντας να μη έχεις από κάτω στο δάπεδο που θα πατήσουν οι κίονες υπόγειο.

Αν έχεις τότε πάλι μπέρδεμα με στατικές επάρκειες και ελέγχους στην πολεοδομία.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις, θα μιλήσω και θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη.

 

"Earl" αφορά καφέ-μπαρ. Μίλησα ήδη με έναν γνωστό ΠΜ

 

"Didonis" το κτίσμα είναι ένα ανεξάρτητο σπιτάκι με στέγη περίπου 30τμ που έχει αρχική άδεια καμιά 80αριά χρόνια πίσω, φαντάσου ότι έχει 60εκ. εξωτερικο τοίχο, θα σας πω μόλις πάρω τα χαρτιά στα χέρια μου λεπτομέρειες. Υπόγειο πάντως δεν υπάρχει !!! :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.