Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μεταφορά Επαγγελματικών Δικαιωμάτων


Recommended Posts

Αρχηγέ εγω τώρα περιμένω την συνεδρίαση της τριμελούς επιτροπής και της γνωμοδωτησής τους οπότε είδωμεν!!!

Πάντως και παρών που είμουν στην συνεδρίαση αφού το αιτήθηκα δηλαδή, γενικά υπάρχει μια αδιαφορία και ερίστικότητα στον αέρα!!!

Τεσπα!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 53
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

3. Για το χρόνο που έκανες στο κολλέγιο επικοινωνείς μαζί τους και τους λες ότι θέλεις να σου στείλουν Diploma supplement για τον χρόνο του κολλεγίου και βεβαίωση από το NARIC (Τα οποία τα μεταφράζεις).

 

Ο NARIC πώς συνδέεται, αφού είναι ο αντίστοιχος του ΔΟΑΤΑΠ φορέα στην Αγγλία; Πρέπει ο αγγλικός φορέας να πιστοποιήσει τις αγγλικές σπουδές;

 

 

Επικοινωνείς με το UK NCP και ζητάς να σου στείλουν βεβαίωση ότι το επάγγελμα σου είναι δεν είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενο στην Αγγλία και ότι η εκπαίδευση οδηγεί κατευθείαν στο επάγγελμα(regulated education) (Την οποία τη μεταφράζεις).

 

ΤΟ επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού δεν είναι νομοθετικώς ρυθμιζόμενο;

 

Αν σου πουν για chartership πες τους ότι δεν είναι απαραίτητο για να κάνεις μεταφορά επαγγελματικών δικαιωμάτων( ή ότι δεν είναι από τα πράγματα που αποζητά ο οργανισμός σου για να κάνεις το transition στο αιθερικό επίπεδο).

 

Δεν πρέπει να έχεις βεβαίωση επαγγελματικών προσόντων από τον φορεα της χώρας προέλευσης, εν προκειμένω να είσαι μέλος του ICE?

 

 

Αυτά δεν τα λέω για να αγχώσω την φίλη μας την Καλομοίρα, απλώς έτυχε να το κουβεντιάζω με ένα συνάδελφο και δεν καταλήξαμε στο τί συμβαίνει τελικά...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Skywarp,

 

Το NARIC δεν θα πιστοποιήσει τις σπουδές στην Αγλλία αλλά τα 2 χρόνια που έκανε στο Ελληνοβρετανικό.

Το επάγγελμα του Πολιτικού μηχανικού δεν είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενο στην Αγγλία.

Βεβαίωση επαγγελματικών προσόντων δεν παρέχει το ICE γιατί δεν σου παρέχει το ICE τα επαγγελματικά δικαιώματα(όπως γίνεται εδώ με το ΤΕΕ) αλλά η εκπαίδευση(regulated education). Το να είσαι μέλος βέβαια μόνο θετικά έχει και θα της το πρότεινα χωρίς επιφύλαξη.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα φίλε! Βλέπω πρωινός πρωινός!

 

Σύμφωνα με το site του NCP UK, το επάγγλεμα του Πολιτικού Μηχανικού (Chartered Civil Engineer) EINAI νομοθετικώς ρυμιζόμενο:

 

http://ec.europa.eu/...id_regprof=1027

 

 

Η πιστοποίηση μέσω NARIC ισχύει και για την περίπτωση όπου κάνεις σπουδές στην Ελλάδα, σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο, μέσω της μεθόδου του franchising?

Edited by Skywarp
Link to comment
Share on other sites

Τι να κάνουμε αρχηγέ εργασία και...χαρά ας πούμε!!!

Πολύ σωστά έγραψες ο Chartered Civil Engineer είναι regulated profession.Το πτυχίο που παίρνεις όμως από το πανεπιστήμιο είναι Civil Engineer και όχι Chartered Civil Engineer το οποίο αποτελεί νομοθετικά ρυθμιζόμενη εκπαίδευση που σε οδηγεί στην εργασία του Πολιτικού μηχανικού (με πλήρη δικαιώματα πάντα). Οσον αφορά την διαφορά μεταξύ Chartered Civil Engineer και Civil Engineer μπορείς να την βρείς σε thread που ήδη υπάρχει και έχει κάνει και φοβερή ανάλυση ο συνάδελφος.

Η πιστοποίηση μέσω NARIC χρειάζεται αν τα transcripts για τα χρόνια που έκανες στην Ελλάδα δεν σου τα παρέχει το πανεπιστήμιο που σου χορηγεί το δίπλωμα και στα δίνει το franchise του πανεπιστημίου στην Ελλάδα (π.χ. Ελληνοβρετανικό).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με την ίδια λογική θα πρέπει και οι συνάδελφοι Τ.Ε. της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν BSc(hons) + Μ.Sc. (καλή ώρα) και είναι το ίδιο με αυτό των Βρετανικών Ιδρυμάτων, δηλαδή μία aggregated course κατά το Ινστιτούτο ΠΜ της Βρετανίας που συνεπάγεται ότι οδηγεί σε Chartership έπειτα από further training και προϋπηρεσία, να προσφύγουν μέσω της Βρετανίας ή Γερμανίας (VDΙ που εξισώνει στην E+ βαθμίδα τα ελληνικά ΑΕΙ και ΑΤΕΙ) στο ΣΑΕΠ! :-o

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

pokafontas επειδή βλέπω ότι το γνωρίζεις καλά το θέμα και επειδή ετοιμάζομαι να ξεκινήσω κι εγώ την ίδια διαδικασία για να αναγνωρίσω επαγγελαμτικά προσόντα, μήπως είναι καλύτερα να βάλω κανέναν δικηγόρο να κάνει την διαδικασία για να τους έχει απο κοντά;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι μόλις βγήκε η γνομοδώτηση της τριμελούς επιτροπής:

Για να μπορέσω να αναγνωριστώ σαν Πολ.Μηχ. πρέπει να δώσω εξετάσεις στο ΤΕΕ???? στα παρακάτω μαθήματα:

1.Θεμελιώσεις

2.Σχεδιασμό Μεταφορικών συστημάτων

3.Αντισεισμικά

4.Αστικά υδραυλικά έργα

5.Οδοποιϊα Ι και ΙΙ

ή να κάνω 18μηνη πρακτική στους παραπάνω τομείς.

Αν γνωρίζει κάτι κάποιος για την ύλη των παραπάνω μαθήμάτων ή γενικότερα για τις εξετάσεις στο ΤΕΕ θα παρακαλούσα να με ενημερώσει.Επισημένω ότι τα μαθήματα τα δίνω στο ΤΕΕ!!!Οσο για την πρακτική....το βλέπω πολύ χλωμό να βρίσκω εταιρία που να ασχολείται με όλα τα παραπάνω με την σημερινή κατάσταση.Αν ξέρει καποιός κάτι και για πρακτική....he is more than welcome!!!!

 

@hondakias

Φίλτατε τι να σου πω, εγώ την διαδικασία την κάνω μόνος μου γιατί δεν έχω την οικονομική δυνατότητα για δικηγόρο.Πάντως οι περισσότερες υποθέσεις που είδα εκεί ειχάν εκπροσώπηση απο δικηγόρο αλλά δεν ξέρω αν ξεκίνησαν εξ'αρχής έτσι η κατά την πορεία χρειάστηκε. Πάντως μην νομίζεις ότι θα τους φοβηθούν και πολύ τους δικηγόρους!!!!

Link to comment
Share on other sites

Pokafondas νομίζω ότι είναι καλύτερα να μην μπλέξεις με εξετάσεις στο ΤΕΕ, ψάξε να δείς τη παίζει με την πρακτική γιατί θα μπορέσεις να ξεμπερδέψεις πιο εύκολα.

Φαντάζομαι ότι με το πρακτική εννοούν να κάνεις έναρξη στην εφορία σαν Πολ.Μηχ και μέσα σε 18 μήνες να εμφανίσεις αποδείξεις ότι αχολήθηκες με τα παραπάνω θέματα. Πράγμα που σημαίνει ότι αφού κάνεις έναρξη στην εφορία΄, βρίσκεις 1-2 Πολιτικούς Μηχανικούς ελεύθερους επαγγελματίες και του κόβεις καμία 10ρια τιμολόγια ''μουσαντένια'' που θα γράφουν πάνω ''παροχή υπηρεσιών για αντισεισμική σχεδίαση τάδε κτιρίου'' και ου το καθ' εξής.

Μόλις περάσει το 18μηνο πας στο ΤΕΕ τους τρίβεις τα τιμολόγια στη μάπα και τέλειωσες.

Αλλά μίλα με το ΤΕΕ να σου ξεκαθαρίσουν ΕΓΓΡΑΦΩΣ και το ξαναλέω ΕΓΓΡΑΦΩΣ τη εννοούν πρακτική και πως θέλουν να αποδθκνείεται η πρακτική.

Γιατί για να ψάξεις γραφείο να σε πάρει ως μισθωτό υπάλληλο για 18 μήνες δεν παίζει.

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

@pokafondas τα μαθήματα αυτά γιατί σου τα χρέωσαν; Μήπως δεν τα έχεις παρακολουθήσει; Υποθέτω πως υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για την απόφασή τους αυτή περί χρέωσης μαθημάτων.. Για πρακτική εντελώς χλωμό το κόβω. Στρώσου στο διάβασμα και καλή τύχη. Ένας Πολιτικός Μηχανικός MSc δεν μασάει από οδοποιίες ούτε από υδραυλικά έργα. ;)

 

"10ρια μουσαντένια τιμολόγια" :shock:

 

Να κόψει και κανένα "τιμολόγιο" για "Παροχή υπηρεσιών για σχεδιασμό αντισεισμικού ανισόπεδου κόμβου" σε κανένα συνταξιούχο ΠΜ, και μετά το ΤΕΕ όχι μόνο δεν θα τον αναγκάζει να δίνει εξετάσεις, αλλά θα του δώσει και αναμνηστική αντισεισμική πλακέτα, μετάλλιο νοικοκυρόπουλου, και μη σου πω ότι θα του στήσει και ανδριάντα λεβεντιάς και υπερωθητικής αξίας (pushover valor)!

 

Άντε και τα κόβει.. Ως ΤΙ θα τα κόψει;; Ως ΠΜ που δεν είναι γραμμένος στο ΤΕΕ ή στην ΕΕΤΕΜ;; :shock:

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.