Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μεταφορά Επαγγελματικών Δικαιωμάτων


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 53
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Υπάρχει ΠΔ που τη καθορίζει αν θυμάμαι καλά. Δεν είναι παίξε-γέλασε πάντως (και ούτε θα έπρεπε να είναι). Το θέμα είναι μήπως βρουν πάτημα για να δημιουργηθούν δυσκολίες στην αναγνώριση πέραν από το σωστό.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστός ο φίλος stayros!Το εν λόγω Π.Δ. είναι με το Φ.Ε.Κ. 1122 Β/10-04-2012, εκεί τα εξηγεί όλα και όπως πάντα δίνει και ένα "παραθυράκι" για να κρίνει μια τριμέλης επιτροπή αν η πρακτική σου άσκηση αρκεί ή όχι!

Λέω να δοκιμάσω τα μαθήματα αλλά δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη ακόμα με ύλη και βιβλία και τέτοια!

Αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας ενημερώσει!!

Ότι νεώτερο έχω θα ενημερώσω!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Δεν είχα αναρτήσει κατί καινούριο γιατί περίμενα απάντηση από το ΤΕΕ για τον τρόπο διεξαγωγής μαθημάτων υλής κλπ.Μετά από 4 μήνες λοιπόν και αφού υπογράφηκε και επισήμως από ΣΑΕΠ η γνομοδώτηση για αντισταθμηστικά μέτρα και αφού την κοινοποίησαν κάποια στιγμή μέσα στον Φλεβάρη στο ΤΕΕ και αφού πήγα αυτοπροσώπος γιατί στα τηλέφωνα πρέπει να έχουν αλλεργία μαλλόν, ενημερώθηκα ότι οι εξετάσεις θα γίνουν τον Ιούνιο του 2013 και μέχρι 10 Απριλίου θα πρέπει να έχει καταθέσει άιτηση ο ενδιαφερόμενος με τις ενότητες που θέλει να δώσει (και αν κατάλαβα καλά πρέπει να είναι 150 € το μάθημα!!!!!!).Τώρα για ύλη και ημερομηνίες εξέτασης θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα.Παραθέτω και την ανάρτηση της προκύρηξης για τις εξετάσεις από την ιστοσελίδα του ΤΕΕ http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/TEE_HOME_NEW/epar_2013.pdf που έβαλαν πρόσφατα!

Για ότι νεώτερο ενημερώνω!

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να ευχαριστήσω τον ποκαfόντας για την ενημέρωση και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εξετάσεις και ευμενή (ή τέλος πάντων όχι δυσμενή) αντιμετώπιση από τους εξεταστές.

 

Ότι νεότερο θα είναι πολύτιμο για την ενημέρωση όλων.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλησπέρα σε όλους!

Χρειάζομαι την συμβουλή σας. 

Λοιπόν, είμαι απόφοιτος πολιτικών δομικών έργων ΤΕΙ. Μετα την αποφοίτηση πήγα Brighton BEng Civil Engineering κατευθείαν στο 2ο έτος. Με το που τελείωσα έκανα master στο City University London MSc Civil Engineering Structures. Μετα έπιασα αμέσως δουλεια Λονδίνο όπου δουλεύω μέχρι σήμερα. Σε αυτο το διάστημα κατέθεσα την αίτηση στο δοαταπ, πήρα αντιστοιχία και μου έβαλαν 4 μαθήματα. Κατόπιν πέρασα τις εξετάσεις του ΤΕΕ με δικαιώματα δομοστατικου μηχανικού. Με το καλο τον Απρίλη - Μαι θα είμαι professional member του ICE Chartered Civil Engineer όπως και European Engineer μέσω Feani.

Η ερώτηση είναι η εξής. Ποια είναι η διαδικασία στην περίπτωση μου για να πάρω πλήρη δικαιώματα πολιτικού μηχανικού στην Ελλάδα χωρίς να δώσω μαθήματα;

 

Ευχαριστω και συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ όσες φορές ρώτησα στο ΤΕΕ το ίδιο πραγμα....η απάντηση ήταν πάντα μια. Αν δεν δώσω τα μαθήματα στο ΕΜΠ δεν γίνεται τιποτα.

Νομίζω πως εσύ έπρεπε να πας μέσα ΣΑΕΠ. Αλλά τωρα που έδωσες ήδη τις εξετάσεις για άδεια στο ΤΕΕ δεν ξέρω αν επιτρέπεται.

Εμένα με είχανε συμβουλέψει να διαγραφώ από το ΤΕΕ, να πάω στο ΣΑΕΠ και στη συνέχεια να ξαναπάω να γραφτω στο ΤΕΕ.

Γιατι έμπλεξες με το ΤΕΕ αφου δουλευείς UK?? Το σκεφτηκες καλά να ξαναγυρίσεις στο Ελλαδισταν???

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα πας μεσω ΣΑΕΠ, αλλά έτσι μπορεί να σου ζητηθούν αντισταθμιστικά. Αυτά είναι η επαγγελματική εξέταση, ή μέχρι 3 έτη πρακτική άσκηση.

Link to comment
Share on other sites

Έκανα εγγραφη στο ΤΕΕ για αρχίσουν να μέτρανε τα χρονια. ΤΣΜΕΔΕ δεν πληρώνω μιας και έχω πάρει απαλλαγή αφού ασφαλιζομαι εδω. Το θέμα είναι ότι γραφτηκα στο ΤΕΕ σαν δομοστατικος και κατόπιν έγινα (θα γίνω) Chartered Civil Engineer στο ICE οπότε λογικά θα μπορώ να μεταφέρω τα επαγγελματικά δικαιώματα του Civil Engineer στην Ελλάδα. Έτσι το βλέπω. Έχω ισοτιμία, γιατι να χρειαστω αντιστοιχία με κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο εάν έχω ήδη τα δικαιώματα στο UK;;

Τώρα το γιατι να γυρίσω στο μέλλον είναι άλλη ιστορία. Υπάρχει οικογενειακή επιχείρηση αλλιώς δεν θα το σκεφτόμουν καν.

Όσο για 3ετη πρακτική άσκηση η επαγγελματική εξέταση έχω 3 χρονια εργασίας στην Ελλάδα την οποία μπορώ να την αποδείξω με δικαιολογητικά.

Άρα φαντάζομαι το ΣΑΕΠ είναι ο σωστός δρόμος;

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ήδη δικαστική απόφαση από το ευρωπαϊκό δικαστήριο που επιτρέπει την εμπειρία να μετρηθεί ως έτη πρακτικής άσκησης.

 

Στο δια ταύτα, οι επιτροπές του ΣΑΕΠ, ειδικά για ειδικότητες που αφορούν το ΤΕΕ, είναι απολύτως εχθρικές. Ετοιμάσου για φοβερό πόλεμο νεύρων, καθυστερήσεων κτλ. Πρέπει να βάλεις δικηγόρο να ασχοληθεί με το φάκελο σου και να μην διστάσεις να κάνεις μηνύσεις σε πρόσωπα που σου δημιουργούν κωλύματα, καθώς και να ζητάς την απομάκρυνση από το δημόσιο αυτού που έχεις κάνεις τη μήνυση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.