Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κολώνα ΔΕΗ μέσα σε οικόπεδο


isospin

Recommended Posts

Ναι, ναι . Πάντα έτσι ήταν. Η ΔΕΗ επιβαρύνεται την μετακίνηση μόνο στις περιπτώσεις που ανέφερε και ο ΚΑΝΑ.

 

Και αν το καλοσκεφτείς είναι και πολύ λογικό :|

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

http://www.dei.gr/De...06&nt=18&lang=1

2. Μεταβολές δικτύου και υφιστάμενης ηλεκτροδότησης

2.1 Μετατόπιση στύλου ή καλωδίου της ΔΕΗ που εμποδίζει εργασίες ανέγερσης οικοδομής ή άλλη δραστηριότητα.

 

Η μετατόπιση στύλου για λόγους όπως η παρεμπόδιση ανέγερσης οικοδομής είναι δυνατή, ύστερα από υποβολή αίτησης στο τοπικό γραφείο ΔΕΗ, το οποίο θα σας ενημερώσει για τις προϋποθέσεις ικανοποίησης του αιτήματός σας.

 

Αν για διάφορους άλλους λόγους (πχ. αισθητικούς) επιθυμείτε μετατόπιση στο δίκτυο της ΔΕΗ, η δαπάνη στην περίπτωση αυτή βαρύνει εσάς, γίνεται εφάπαξ και πριν την κατασκευή του έργου.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο...

 

Αλλάζει κάτι αν πρόκειται για μετασχηματιστή? Μπορούν να τον τοποθετήσουν και αυτόν όπου θέλουν η θεωρείται επικίνδυνος για την υγεία κτλ και υπάρχουν προδιαγραφές?

 

Χθες με ειδοποίησαν ότι σε οικόπεδό μου αντί να βάλουν τους στύλους μπροστά, στο πεζοδρόμιο, γκρέμισαν την ξερολιθιά σε 2 σημεία για να τους πάνε πιο μέσα , και στο ένα σημείο βλέπω και έχουν ανοίξει 2 τρύπες, οπότε μάλλον για μετασχηματιστή πάει....

 

 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

μη αντιστοιχη περιπτωση , στην πολυκατοικια μας υπαρχε μια κολωνα εξω απο το οικοπεδο αλλα σχεδον στη μεση (αντι για ακρη που ειναι πιο πρακτικο και συνηθισμενο).

ο μηχανικος που εχτισε την πολυκατοικια ειχε την καταπληκτικη ιδεα να μονιμοποιησει την εργοταξιακη παροχη η οποια περναγε ΜΕΣΑ απο τον εξωστη του 1ου οροφου (αμα λαχει κρεμμαγες και ρουχα καθοτι χαμηλοταβανο).

αν και προσπαθησαν αρκετοι να μετατοπισουν αυτην τη παροχη σε ενα πιο ασφαλες σημειο φαινεται οτι δεν εγινε μαλλον η σωστη ερωτηση στην δεη (μιλαμε για 20 χρονια)

εν τελη καποιος καταφερε να κανει την σωστη ερωτηση στο σωστο ατομο και τελικα ηρθε ενας μηχανικος εκανε αυτοψια και ειπε ναι πρεπει να φυγει ωστοσο δεν ηταν σιγουρος για το κοστος και ποιος θα το καλυπτε.

 

τελικα προκειμενου να αλλαξει θεση η παροχη , αλλαξε θεση και η κολωνα και πηγε στην ακρη και το κοστος το επομιστηκε αποκλειστικα η δεη απο την κολωνα μεχρι και τα ρολογια.

 

τωρα ερωτηση κρισεως , αν ειχε παει ο ενδιαφερομενος στον μηχανικο που εκανε το παραπανω εκτρωμα , και τον πληρωνε να του κανει ενα προελεγχο για το οικοπεδο - κατα την παραπανω συμβουλη - ποιο θα ηταν το αποτελεσμα?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αν είχες επικοινωνήσει από πριν με μηχανικό, θα ήξερες από πριν τα τυχόν προβλήματα για να πάρεις την απόφαση αγοράς.

 

Στους περισσότερους έχει τύχει να υπάρχει κολόνα της ΔΕΗ στο οικόπεδο οπότε ξέρουν τις διαδικασίες.

 

Εκτός από τις κολώνες, υπάρχει και το θέμα του υποσταθμού.

Σε οικοδομές άνω των 2500κ.μ. χρειάζεται πριν γίνουν οι μελέτες να γίνει αίτηση στην ΔΕΗ για απαλλακτικό ή δεσμευτικό χώρου για υποσταθμό. Αν το δίκτυο στην περιοχή είναι φορτωμένο, θα δεσμευτεί υποχρεωτικά χώρος της πολυκατοικίας για υποσταθμό. Ο χώρος αυτός συνήθως είναι στο υπόγειο, έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και αγοράζεται ή ενοικιάζεται στην ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ πλέον).

Edited by sdim
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σωστή παρατήρηση, το διόρθωσα.

 

Πρακτικά, σε κάθε πολυκατοικία έχει όγκο άνω των 2500κ.μ., οπότε πρέπει να γίνεται η αίτηση στην ΔΕΗ για απαλλακτικό υποσταθμού ή για δεσμευτικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα,

Ερώτηση σχετική με τα παραπάνω:

Αν η ΔΕΗ έχει το δικαίωμα να τοποθετήσει σήμερα νέο στύλο μέσα σε οικόπεδο (εντός σχεδίου πόλεως με κυρωμένη πράξη εφαρμογής και ελεύθερα όλα τα κοινόχρηστα) ή πρέπει να τον τοποθετήσει μέσα στα κοινόχρηστα?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Αντιμετωπιζω παρομοιο προβλημα και αναρωτιεμαι αν επιτρεπει η δεη υπογειοποιηση τμηματος της γραμμης, εστω και με εξοδα του αιτουντα. Σιγουρα το κοστος ειναι υψηλο ομως στη περιπτωση που η παρακαμψη απαιτει πολλες κολονες, ισως και να συμφερει η λυση των υπογειων καναλιων.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.