Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπόγειο σε ξενοδοχείο. Τι προσμετράται στη δόμηση και τί όχι;


Recommended Posts

Χαιρετίζω τους φίλους στο site

Έχω αναλάβει μία μελέτη για ξενοδοχείο και έχω την εξής απορία.

Στο ΝΟΚ υπάρχει μία ευνοϊκή αντιμετώπιση ως προς τους χώρους άθλησης και τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων που βρίσκονται στο υπόγειο, αφού δεν προσμετρώνται στη δόμηση ( άρθρο 11, §6.ιβ.2). Δεν διευκρινίζεται όμως τι γίνεται με τους υπόλοιπους βοηθητικούς χώρους (π.χ. αποθήκες, λινοθήκη, κλπ) που μπαίνουν στο υπόγειο και που είναι υποχρεωτικοί σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει ο ΕΟΤ. Προσμετρώνται αυτοί οι χώροι ή όχι;

Η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με την §γ του άρθρου 11, ακριβώς επειδή δεν ορίζεται κάτι για τους υπόλοιπους βοηθητικούς χώρους του υπογείου ενός ξενοδοχείου, θα έπρεπε αυτοί να προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης. Απλά το θεωρώ παράλογο και γι αυτό θέτω το ερώτημα. Μήπως υπάρχει κάτι που δεν έχω εντοπίσει.

Αν μπορεί ας με βοηθήσει κάποιος συνάδελφος….

 

Παρατήρηση 1: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Έχει γίνει η απαραίτητη διόρθωση από τη συντονιστική ομάδα.

Παρατήρηση 2: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

 

Μιας και είναι η πρώτη σας δημοσίευση παρακαλώ αφιερώστε λίγο χρόνο και διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Gousgounis

Edited by Gousgounis
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και δεν μετράνε οι υπόγειοι βοηθητικοί χώροι σε καμία κατασκευή.Υπάρχουν ακόμα και άλλοι χώροι (μηχανολογικοί όροφοι, εσωτερικές πισίνες...) που δεν μετράνε.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...
On 18/8/2012 at 5:11 ΜΜ, Manolis gon said:

Φυσικά και δεν μετράνε οι υπόγειοι βοηθητικοί χώροι σε καμία κατασκευή.Υπάρχουν ακόμα και άλλοι χώροι (μηχανολογικοί όροφοι, εσωτερικές πισίνες...) που δεν μετράνε.

Σύμφωνα με την παρ.5γ του αρ.11 προσμετρώνται στο Σ.Δ. "Οι επιφάνειες των υπογείων οποιασδήποτε άλλης χρήσης εκτός αυτών που ορίζονται στην παράγραφο 6"  Στην παρ. 6 δεν αναφέρεται πουθενά ότι οι υπόγειοι βοηθητικοί χώροι ξενοδοχείων δεν προσμετρώνται στο Σ.Δ. Πώς τεκμηριώνεται λοιπόν αυτή η άποψη; Θα εκτιμούσα πολύ μία βοήθεια γιατί ετοιμάζω τα σχέδια για ένα μικρό ξενοδοχείο εκτός σχεδίου και έχω στο υπόγειο βοηθητικούς χώρους όπως λινοθήκες, WC, κουζίνες κλπ....και δεν έχω βγάλει συμπέρασμα τι να μετρήσω στο Σ.Δ.... @thaleia μήπως μπορείς να ενημερώσεις πώς εξελίχθηκε το έργο σου;

Link to comment
Share on other sites

Διάβασε τις τεχνικές οδηγίες άρθρο 11§ 6ιβ για τα ειδικά κτίρια. Ένας υπόγειος όροφος για βοηθητικές χρήσεις είναι εκτός συντελεστή δόμησης.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.