Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δημόσια Έργα


KF

Recommended Posts

Καλημέρα.

NeckBreaker ευχαριστώ για την απάντηση σου στο ροηγούμενο Post μου

Θα ήθελα να θέσω ένα άλλο ερώτημα νομικής φύσεως για δημόσιο έργο.

Έχω αναδειχτεί ανάδοχος σε δημόσιο έργο . Μου έγινε πρόσκληση για υπογραφή σύμβασης και προσκόμισης εγγυητικής καλής εκτέλεσης. Προσκόμισα στην υπηρεσία εγκαίρως την εγγυητική καλής εκτέλεσης ωστόσο καθυστερούν την υπογραφή της σύμβασης (πάνω από 3 μήνες) γιατί τους λείπει μια αδειοδότηση . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχει παρέλθει ο χρόνος ισχύος της προσφοράς χωρίς να μου έχει γίνει πρόσκληση για ανανέωση αυτής (πρίν την λήξη της ) . Ταυτόχρονα η εγγυητική παρακρατείται χωρίς να μου την επιστρέφουν μέχρι να δούν διαδικαστικά τι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ποιες ενέργειες μπορούν να γίνουν ώστε να μου επιστραφεί η εγγυητική καλής εκτέλεσης μιας και πλέον δεν επιθυμώ την εκτέλεση του έργου (καθώς έχει παρέλθει μεγάλος χρόνος και πλέον δεν με συμφέρει η κατασκευή του ) ? Μπορεί με κάποιο τρόπο να περάσει στον δεύτερο καθώς η υπηρεσία δεν θέλει να ακυρωθεί ο διαγωνισμός καθώς νέα δημοπράτηση θα καθυστερήσει πολύ το έργο .

Μπορώ να αξιωσώ ρήτρες απο την υπηρεσία μιας και η καθυστέρηση οφείλεται σε αυτούς? Τι προτείνετε???

 

Link to comment
Share on other sites

1) Απο τη στιγμη που εχεις ανακηρυχθει αναδοχος δεν μπορει να περασει στον δευτερο.Αν δεν υπογραφει η συμβαση τοτε γινεται διαλυση της  (ειτε με αιτηση σου ειτε απο την υπηρεσια) και επαναδημοπρατειται το εργο.Η αποζημιωση σου μπορει να στηριχθει σε θετικες και αποθετικες ζημιες (δαπανες-κερδη κ.λ.π)

2) Αν εχεις καταθεσει την εγγυητικη καλης εκτελεσης πρεπει να σου γυρισουν αυτη της συμμετοχης .ΔΕΝ γινεται να τις εχουν και τις δυο ταυτοχρονα ,αφου ο σκοπος της εγγυησης εξυπηρετειται ηδη απο αυτη της εκτελεσης .

3) Δυστυχως ο νομος δεν προβλεπει διαστημα μεσα στο οποιο εισαι υποχρεωμενος να περιμενεις για την υπογραφη της συμβασης . Πιεσε τους.

Link to comment
Share on other sites

νομιζω οτι υπαρχει αρθρο που προβλεπει ενα διαστημα που πρεπει να ξεκινησουν οι εργασιες αν δεν γινει μεσα σε αυτο το διαστημα μπορεις να διαλυσεις την συμβαση 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία ή χρονικό οριο για την υποβολή αιτηση παρατασης? 

Πχ η υποβολή αιτησης παρατασης πρέπει να γίνεται 1 μηνα πριν ληξει η προθεσμία 

Link to comment
Share on other sites

ν.4412/2016, άρθρο 147, παράγρ.10
"Το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται τουλάχιστον  ένα μήνα πριν από τη λήξη της ισχύουσας συνολικής προθεσμίας περαιώσεως του έργου."

Άρθρο 147 ΝΟΜΟΣ 4412_2016.pdf

Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, georgegaleos said:

ν.4412/2016, άρθρο 147, παράγρ.10
"Το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται τουλάχιστον  ένα μήνα πριν από τη λήξη της ισχύουσας συνολικής προθεσμίας περαιώσεως του έργου."

Άρθρο 147 ΝΟΜΟΣ 4412_2016.pdf 26 kB · 0 downloads

Αυτο απαγορευει ρητα, δηλαδή να γίνει η αίτηση μετα τον 1 μήνα? Μπορεί να μην ειχε παρουσιαστει ακομα η αιτία για την αναγκη παρατασης

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι την υποβάλλεις, εκθέτεις τους λόγους  τόσο του "εκπρόθεσμου" της αίτησης όπου τεκμηριώνεις τη μη αποκλειστική ευθύνη σου για τη μη έγκαιρη περαίωση του έργου ... εξάλλου έχεις και την πιθανή εκ των πραγμάτων οριακή προθεσμία των 3 μηνών ... και περιμένεις απάντηση ...

Δες κάτι σχετικό εδώ και εδώ σχετικές απόφασης επί εκπρόθεσμης αίτησης

Περίμενε να δεις αν απαντήσει και κάποιος άλλος ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.