Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δημόσια Έργα


KF

Recommended Posts

5 ώρες πριν, georgegaleos said:

Θεωρώ ότι την υποβάλλεις, εκθέτεις τους λόγους  τόσο του "εκπρόθεσμου" της αίτησης όπου τεκμηριώνεις τη μη αποκλειστική ευθύνη σου για τη μη έγκαιρη περαίωση του έργου ... εξάλλου έχεις και την πιθανή εκ των πραγμάτων οριακή προθεσμία των 3 μηνών ... και περιμένεις απάντηση ...

 

την οριακή προθεσμία των 3 μηνών, την χορηγεί η υπηρεσία από μόνη της, χωρίς δική μου αίτηση, δηλαδή απαιτεί την συνέχιση των εργασιών για 3 μήνες μετά την λήξη της προθεσμίας ? ή πρέπει να υποβληθεί αιτηση από τον ανάδοχο?

Στην περίπτωση της οριακής προθεσμίας των 3 μηνων, θα μας χορηγήσει η υπηρεσία κάποια βεβαίωση για να την υποβάλλουμε στο ΙΚΑ ή το ΙΚΑ δεν αναγνωρίζει την οριακή προθεσμία των 3 μηνων ως παράταση ?

Link to comment
Share on other sites

ΠΕΣΕΔΕ, Εργοληπτικόν Βήμα Τεύχος 112 09-10-/2018, "Κρίσιμα Θέματα, Ανάθεση και Εκτέλεση Συμβάσεων Δημοσίων Εργων" Χρήστος Μητκίδης, Πάρεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους," σελ.57, , περίπου στα μέσα της 1ης στήλης "Η σημασία της οριακής προθεσμίας ...."

Επίσης σχετικά με την λογική της οριακής προθεσμίας δες τα συνημμένα (κυρίως στα, με κίτρινο, σημειωμένα τμήματα)

Απόφαση Παράτασης πάρκου Κατράκη.pdf Απόφαση Παράτασης Ακτίου.pdf

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

On 24/6/2019 at 5:15 ΜΜ, Paul_Mix said:

Αυτο απαγορευει ρητα, δηλαδή να γίνει η αίτηση μετα τον 1 μήνα? Μπορεί να μην ειχε παρουσιαστει ακομα η αιτία για την αναγκη παρατασης

Η προθεσμια του 1 μηνα ΔΕΝ αφορα περιπτωση απαιτησης προθεσμιας λογω απροβλετων συνθηκων.Αν δημιουργηθει τετοια συνθηκη μετα την παραπανω ημερομηνια προφανως και υπαρχει δικαιωμα για αιτηση παρατασης (θεωρια του απροβλεπτου).

Επισης δεν ισχυει ο 1 μηνας αν το αιτημα προελθει απο την αναθετουσα αρχη και οχι τον αναδοχο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
23 ώρες πριν, varxo said:

δεν μπορω να μπω στο Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. εχει προβλημα ο υπολογιστης μου ή ειναι γενικο ;

Κι εγώ έχω θέμα. Λογικά είναι γενικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στην περίπτωση φθοράς ή κλοπής από το εργοτάξιο τι γίνεται?

Εαν οι εργασίες και τα υλικά έχουν πιστοποιηθεί με την αναλυτική επιμέτρηση, ειμαστε καλυμμενοι?

Αλλα πώς θα γίνει η περαίωση και η παραλαβή του έργου, οταν θα υπάρχουν ελλείψεις από φθορές ή κλοπές?

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έχουν πιστοποιηθεί είναι λίγο δύσκολο να έχεις πρόβλημα. Σε περίπτωση όμως που δεν είχαν πιστοποιηθεί θα μπορούσες για τις εργασίες να επικαλεστείς φωτογραφίες και εκθέσεις που μπορεί να συνέταξες κατά την εκτέλεση των εργασιών που θα αποδεικνύουν ότι οι φθορές δεν έγιναν με υπαιτιότητα σου. Για τα υλικά θα έπρεπε να διαθέτεις ειδική αποθήκη υλικών συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο με το οποίο θα επιβεβαιώνονταν το περιεχόμενο αυτής.

Ελπίζω να έχεις περιφραγμένο το χώρο του εργοταξίου με τις αντίστοιχες σημάνσεις και τα μέτρα πρόληψης, ώστε σε περίπτωση που δεν μπορείς να βγάλεις άκρη με την υπηρεσία, να αναζητήσεις την ασφάλεια του έργου που έχεις πληρώσει προκειμένου να διεκδικήσεις αποζημίωση για τις σχετικές φθορές και απώλειες.

Edited by Astrolavos
Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που δεν έχει γίνει η παραλαβή του έργου, και είναι σε ισχύ των 15μηνο της συντήρησης, δυστυχώς υποχρεούμαστε να αποκαταστήσουμε τις βλάβες είτε από φθορές είτε από κλοπή. Ασφαλισμένο δεν το έχεις το έργο? Δες μήπως σε καλύψει η ασφαλιστική....

Σε προσωπική περίπτωση που αποξήλωσαν όλο το αλεξικέραυνο στη διάρκεια του 15μηνου της συντήρησης αναγκάστηκα και το επανατοποθέτησα εγώ. Ούτε η αφαλιστική με κάλυψε φυσικά γιατί γράφουν στα ψιλά γράμματα ότι θα πρέπει να έχουμε φύλακα ώστε να μας αποζημιώσουν.

Link to comment
Share on other sites

Μια καλή λύση για αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων είναι η "παραλαβή για χρήση". Σε αυτή την περίπτωση, ο κύριος του έργου έχει την ευθύνη για τυχόν κλοπές ή βλάβες. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.