Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημόσια Έργα


KF

Recommended Posts

Το περιεχόμενο της προσφοράς των συμμετεχόντων μπορεί κανείς να το δει κανείς με το 1ο πρακτικό μέσω της επικοινωνίας - προβολή διαγωνισμού.  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα σε όλους.

Πρόσφατα ξεκίνησα εργασία σε εταιρεία η οποία ασχολείται με προμήθειες.

Υπάρχει νομοθεσία η οποία έχει αντικείμενο μόνο τις προμήθειες; Έκτος του 4412;

Δεν μπορώ να καταλάβω ποια σημεία του 4412 αφορούν μόνο τις προμήθειες.

Link to comment
Share on other sites

Ο Ν4412/16 κατ αρχην αφορα ολα τα ειδη συμβασεων αρα και τις προμηθειες.Υπαρχουν αρθρα του που αφορουν απο κοινου ολα τα ειδη των συμβασεων αλλα και αρθρα που αφορουν μονο προμηθειες .Πρεπει να τον διαβασεις αναλυτικα με επιμονη και προσεχε μην τον σκισεις απο την τσαντιλα σου στο τελος (παραλιγο να το κανω και εγω ).Το καλυτερο ειναι να μπεις στην ΕΑΑΔΗΣΥ και να δεις τον νομο οπως ισχυει σημερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Όταν έχουμε δύο τιμολόγια εργασιών για γενικές εκσκαφές σε α) έδαφος γαιώδες-ημιβραχώδες και σε β) έδαφος βραχώδες, από ποιό ποσοστό και πάνω πρέπει να χαρακτηριστεί ως έδαφος βραχώδες από την επιτροπή χαρακτηρισμού εδαφών?

Εαν θεωρήσουμε το 30% των εκσκαφών ως βραχώδες, απαιτείται χαρακτηρισμό από επιτροπή χαρακτηρισμού εδαφών ?

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω δει πουθενα τετοιο οριο πανω απο το οποιο γινεται ο χαρακτηρισμος.Να δεις μηπως τα δικα σου συμβατικα τευχη γραφουν κατι τετοιο.

Χαρακτηρισμος χρειαζεται απο την επιτροπη εστω και αν εχεις ενα μονο ειδος( γραφεις τοτε π.χ γαιωδη 100%)

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ... μια από τα ίδια ... είναι θέμα πραγματικής κατάστασης, όπου από την κάθε φορά συνολική εκσκαφή προκύπτουν και τα ποσοστά για τον χαρακτηρισμό εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό στα τεύχη ...

Επίσης στον 4412/16 στο Αρθρο 151. Επιμετρήσεις, στην παράγραφο 4 αναφέρεται και το παρακάτω σε περίπτωση που υπάρχει θέμα συμφωνίας της επιτροπής αν είναι π.χ δύο άτομα:

"4. Ειδικώς ο χαρακτηρισμός των εδαφών που κατασκευάζεται το έργο, γίνεται από δύο ή περισσότερους τεχνικούς υπαλλήλους, που ορίζονται από τη Διευθύνουσα Υπηρεσία. Ο ορισμός της επιτροπής αυτής ανακοινώνεται στην προϊσταμένη αρχή, η οποία μπορεί να ορίσει και άλλον υπάλληλο να συμμετέχει στο έργο της επιτροπής. Η προϊσταμένη αρχή μπορεί σε κάθε περίπτωση να ορίσει άλλη επιτροπή για επανέλεγχο και χαρακτηρισμό εδαφών. Σε περίπτωση που δεν επαρκεί το τεχνικό προσωπικό ή σε περίπτωση αδυναμίας να ληφθεί απόφαση, λόγω διαφωνίας των υπαλλήλων που ορίζονται σε άρτιο αριθμό, ο ανωτέρω χαρακτηρισμός εδαφών γίνεται κατά τον προσφορότερο τρόπο με απόφαση της προϊσταμένης αρχής."

Για το ιστορικό του θέματος, ο χαρακτηρισμός έχει να κάνει με την ευκολία εκσκαφής και με τα ελάχιστα μηχανικά μέσα που μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τα πάλαι ποτέ ΑΤΟΕ ανέφεραν:
"Αρθρο 2001.1
Γαίαι:
Εις την κατηγορίαν ταύτην υπάγονται τα πάσης φύσεως εδάφη των οποίων η εκσκαφή είναι δυνατή διά μόνης της χρήσεως της σκαπάνης. Τοιαύτα πχ εδάφη είναι: η άργυλος, η μάργα, ο πηλός, τα αμμοχάλικα, οι χάλικες, αι κρόκαλαι ή αι λατύπαι, οι λίθοι, οι μεμονωμένοι ογκόλιθοι όγκου μικρότερου των 0,20 m3, κλπ. Διευκρινίζεται ότι δεν μεταβάλλεται ή κατηγορία κατατάξεως αυτών εις την περίπτωσιν κατά την οποίαν ο Ανάδοχος, προς διευκόλυνσιν αυτού, ήθελε χρησιμοποιήσει διά την εκσκαφήν και έτερα εργαλαία ή ειδικάς μεθόδους."

Η ίδια αναφορά γίνονταν και στους άλλους τύπους εδαφών.

Παρεμπιπτόντως είχα κρατήσει και το παρακάτω απόσπασμα από τις ΕΤΕΠ:

"Οι γενικές εκσκαφές διακρίνονται σε γαιώδεις, ημιβραχώδεις και βραχώδεις, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο Παράρτημα Α της παρούσας. Η κατάταξή τους ως προς την εκσκαψιμότητα θα γίνεται με βάση πρωτόκολλο χαρακτηρισμού εδαφών, που θα συντάσσεται και θα συνυπογράφεται από την Υπηρεσία και τον Ανάδοχο κατά τη διάρκεια των εκσκαφών."

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το ΙΚΑ για να αφαιρέσει τις εισφορές για εργασίες τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα μου ζήτησε το τιμολόγιο από την εταιρεία που θα το τοποθετήσει.

Ο ανάδοχος του έργου είναι Κ/Ξ και εγώ είμαι μέλος και διαχειριστής στην Κ/Ξ. Παράλληλα έχω υπογράψει (ως ατομική επιχείρηση) υπεργολαβικό με την Κ/Ξ για κάποιες εργασίες μεταξύ αυτών και την τοποθέτηση του χλοοτάπητα.

Επομένως η εταιρεία που θα προμηθεύσει και θα τοποθετήσει τον συνθετικό χλοοτάπητα θα κόψει Τιμολόγιο σε εμένα και εγώ θα κόψω Τιμολόγιο στην Κ/Ξ.

Ποιό από τα δύο τιμολόγια να προσκομίσω στο ΙΚΑ ?

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα

Σε προμήθεια και κατασκευή παιδικών χαρών η επιβλέπουσα ζητάει ημερολόγιο έργου.

Προβλέπεται κάτι τέτοιο από την νομοθεσία;

Link to comment
Share on other sites

33 λεπτά πριν, dimidomo said:

Καλημέρα

Σε προμήθεια και κατασκευή παιδικών χαρών η επιβλέπουσα ζητάει ημερολόγιο έργου.

Προβλέπεται κάτι τέτοιο από την νομοθεσία;

το ερωτημα αφορουσε μονον προμηθεια ή "και κατασκευη"?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.