Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημόσια Έργα


KF

Recommended Posts

Ναι εχεις απολυτο λαθος. Η εργασια παρθηκε σε διαγωνισμο και ηταν αρχικου π/υ 60.000 συμπερ. ΦΠΑ. Οταν κατεβηκα στον ιδιο διαγωνισμο περυσι τον εχασα με μεγαλη διαφορα καθως παλι αναρωτιομουν πως ειναι δυνατον να δωσω τσιμπημενη προσφορα αν δεν ξερω το υψος των απαιτουμενων εργασιων.
Φετος, και μετα απο συζητησεις με πολυ πιο εμπειρους συναδελφους κατεληξα σε ενα πιο ρεαλιστικο ποσοστο εκπτωσης και πραγματι ημουν ο μειοδοτης.
Παρολα αυτα δεν υπαρχει καποια προμετρηση.
Τοσο απλα συναδελφοι.

 

Διακρίνω όμως μια τάση για κριτική, αντί της παροχής βοήθειας επί της ουσίας. Δεν ξέρω αν κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια, αλλά θα ήταν καλό εν πρώτοις να βοηθάμε παρά να κράζουμε.

Edited by msxoin
  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που δεν υπάρχουν προμετρήσεις, πας με ότι σου υποδείξουν από την υπηρεσία.

Αν είσαι εριστικός, θα σου ζητήσουν περισσότερη δουλειά και θα μπεις μέσα τελικά.

Αν δεν έχεις επικοινωνία με την υπηρεσία, δεν αναλαμβάνεις τέτοιες δουλειές.

Επίσης αν το έργο προέβλεπε ΜΕ κι εσύ πας με χλοοκοπτικό, θα μπεις πολύ μέσα. Μια γκαζιά του μηχανήματος είναι πολύ πιο φτηνή από τα μεροκάματα, τη φθορά και το χρόνο του χλοοκοπτικού (συν ότι το χλοοκοπτικό έχει και περιορισμούς απόδοσης, ενώ το μηχάνημα ισοπεδώνει και κορμούς δέντρων)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις οταν λες "δεν ξερω το υψος των απαιτουμενων εργασιων"

Για παραδειγμα, στο #147 ο KF εχει ποσταρει μια μελετη, οπου ο προυπολογισμος βγαινει 325χλμ Χ 100€/χλμ =32.500€

Υπαρχουν υπολογισμενες ποσοτητες.

Αποκλειεται στην δικη σου περιπτωση να μην υπαρχει παρομοιος προυπολογισμος, ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ Χ ΤΙΜΗ ΜΟΝ. = ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

επομενως ξερεις και τις ποσοτητες, ξερεις καιτην τιμη μοναδας για την οποια θα πληρωθεις (= τιμη μοναδας μελετης Χ εκπτωση).

 

Το μονο που δεν ξερεις, ειναι το ΠΟΥ ειναι αυτα τα 100, 200, 300, 400 χλμ που πρεπει να εργαστεις.

Link to comment
Share on other sites

... μπορεί να είναι μόνο απολογιστικά (εργατης, τεχνίτης, βοηθός, μηχανήματα, κλπ) και όσο βγάλει με αυτά (χωρίς σκόπιμες καθυστερήσεις και καταχρήσεις για να κάνει λίγα με πολλά λεφτα :grin: ... και κάπως θα το διασφαλίζουν αυτό τα τευχη) μέχρι να καλύψει το ποσό της δαπάνης ...

... λέω εγώ ... :|

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Έχουμε αναλωθεί σε υποθέσεις αν θέλει ας ανεβάσει την τεχνική περιγραφή με σβησμένα τα σημεία που μπορεί να προδώσουν  εφόσον δεν υπάρχει προϋπολογισμός του έργου 

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να πιστεύω ότι μετά την πρόσφατη αποτυχημένη προσπάθεια επικοινωνίας, που με ανάγκασε να διαγράψω αρκετά μηνύματα, θα τα καταφέρετε καλύτερα...

 

Συνάδελφε msxoin, αν θέλεις σαφέστερη απάντηση στην απορία σου, ανέβασε την διακήρυξη και την σύμβαση. Δεν χρειάζεται να σβήσεις τίποτα, αφού -όπως λες- είσαι πλέον ο ανάδοχος.

 

Συνάδελφοι, που εκπλήττεστε και πέφτετε από τα σύννεφα, μην αντιδράτε τόσο βίαια. Είναι εξάλλου πιθανόν να μην πρόκειται καν για δημόσιο έργο, αλλά για εργασία στο πλαίσιο του ΠΔ118/07 ή σε συναφές πλαίσιο.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Αλέξη θα το ανέβαζα ευθυς εξ'αρχής. Αλλά ξέρεις...ο κλάδος περνάει κρίση, είμαι νέος οπότε ρωτάω πράγματα που οι παλαιότεροι τα γνωρίζουν ήδη, δεν θέλει και πολύ να αρχίσουν να ακούγονται κακιές γλώσσες σε τοπικό επίπεδο (θυμίζω ότι η έδρα μου είναι σε επαρχιακή πόλη).

Εν πάση περιπτώσει, ευχαριστώ για την παρέμβαση. Όταν με το καλό κληθώ να υπογράψω την σύμβαση θα σας ενημερώσω για τυχόν νεότερες εξελίξεις. 

Link to comment
Share on other sites

Στα τελευταία που έγραψες, άφησες να εννοηθεί ότι στα έγγραφα του διαγωνισμού αναφερόταν τιμή μονάδας/χλμ επί της οποίας θα δινόταν έκπτωση (φαντάζομαι προ ΦΠΑ).
Αν ισχύει αυτό και εφόσον ξέρεις προϋπολογισμό (60000?), κάνεις διαίρεση για προ ΦΠΑ και μετά διαίρεση με την τιμή μονάδας  και προκύπτουν τα χιλιόμετρα...

Link to comment
Share on other sites

Όπως ξαναείπα, αυτό είναι το 1ο πράγμα που σκέφτηκα. Όμως δεν είναι σωστό, γιατί αν εγώ δώσω προσφορά 90%, θα κάνω πολύ λιγότερα χλμ από έναν που θα δώσει π.χ. 50%. Όμως οι ανάγκες είναι δεδομένες, δεν αλλάζουν με την προσφορά του κάθε αναδοχου!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.