Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δημόσια Έργα


KF

Recommended Posts

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα δημοσίευση, ευχαριστώ πάρα πολύ. Ήδη το διαβάζω δεύτερη φορά για να πιάσω τις λεπτομέρειες.

Το έργο είναι στην αρχή του έχει γίνει περίπου το 25%.Η διαφορά του ΦΠΑ δεν είναι κανενα αστρονιμικό ποσο...15000  μαζι με τον ΦΠΑ ειναι η εργολαβια.

Να καλύψω την διαφορά απο τα απρόβλεπτα είναι η άποψη της υπηρεσίας και του επίτροπου. Εσεις τι πιστεύετε οτι είναι για εμένα λιγότερο χρονοβόρο? Μην μπλέξω σε διαδικασιες οι οποιες θα μου καθυστερησουν την πληρωμη οταν θα ερθει εκεινη η ωρα.

Link to comment
Share on other sites

Στη σύμβαση που υπέγραψες, τι αναφέρει για την αμοιβή; Πώς ακριβώς δηλαδή;

 

Δες πχ από μια σύμβαση παροχής υπηρεσιών σε δήμο, της 31ης Μαΐου 2016 (τελευταία μέρα πριν αλλάξει το ΦΠΑ από 23 σε 24).

Ως αμοιβή του αντισυμβαλλόμενου ορίζεται το ποσό των  6.504,00 ευρώ (χωρίς Φ. Π. Α. 23%)...

Είναι σαφές ότι ο υπολογισμός έγινε από την πίστωση (8.000 μείον το ΦΠΑ 23%), αλλά όπως το βλέπω εγώ, στην τιμολόγηση θα πάει 6.504 + 24% ΦΠΑ = 8064,96€ κι ο δήμος θα θποχρεωθεί σε αναμόρφωση προϋπολογισμού.

Το έχω ξαναδει όταν αποχαιρετήσαμε το ΦΠΑ 19%...

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα σου προτεινα να μην ασχοληθεις με το ΦΠΑ απο την στιγμη που η αυξηση του δεν σου προκαλει καποιο σημαντικο βραχυπροθεσμο πτοβλημα ρευστοτητας. Τον παιρνεις τον δινεις (!!!) οπως ειπε και ο γιωργος πιο πανω. Ου μπλεξεις με διαδικασιες που ειναι ανευ ουσιας σε τελικη αναλυση.

Link to comment
Share on other sites

Το ποσό της σύμβασης ειναι 15000 μαζι με τον φπα και στο τιμολογιο της μελέτης το αναλύει επι μερους τα ποσά...Ποσό δαπάνης κατα την μελέτη, Απρόβλεπτα, αναθεώρηση, φπα(23%) κλπ....

Δηλαδη μου λετε οτι οταν ερθει η ωρα του τιμολογίου το εκδιδω κανονικα με 24% φπα...χωρις προηγουμενως να εχω ανακατεψει δουλειες...φοβαμαι μηπως σκαλωσει το εργο στον επιτροπο και δεν πληρωθω ποτε...γι αυτο προσπαθω εκ των προτερων να προλαβω καποιες καταστασεις...

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ έχω ένα εργάκι ανοιχτό που το έπιασε η αύξηση του ΦΠΑ. Αν και δεν έχω ρωτήσει κάποιον από την υπηρεσία, θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Θα ρωτήσω όμως αύριο και θα σας ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ρώτησα την υπηρεσία και κατι αναλογο ειχε γινει και στην προηγουμενη αυξηση φπα...ομως ναι μεν μου ειπαν αυτα που ανεφερα πιο πανω αλλα δεν τους ειδα και τοσο σιγουρους...τελος παντων...ρωτήστε και εσεις οποιος ενδιαφερεται και διασταυρώνουμε απόψεις μήπως και αποφύγουμε το μπλέξιμο στην πληρωμη....να στε καλα...

Link to comment
Share on other sites

Και μια σχετική απόφαση υπηρεσίας σε παλαιότερη αύξηση ΦΠΑ.

Οπως θα δεις και στο συνημμένο (σελ. 5 κάτω-κάτω και σελίδα 6 στον συγκεντρωτικό πίνακα) σε παλαιότερη αυξηση του ΦΠΑ η υπηρεσία δεν "πήρε" την αυξηση του ΦΠΑ από οποιοδήποτε κονδύλι.

334.2013.pdf

Link to comment
Share on other sites

Έχω πάρει κωδικούς για online υποβολή ΑΠΔ στο ΙΚΑ σε ένα έργο. Για την υποβολή ΑΠΔ σε άλλο έργο, πρέπει να ξαναβγάλω κωδικούς ή μπαίνω με τους ίδιους?

Link to comment
Share on other sites

Για την αύξηση του ΦΠΑ για να μην μπλέξεις πάρε την από τα απρόβλεπτα όπως σου είπαν γιατί υπάρχει και το θέμα η ανάληψη δέσμευσης πιστώσεις που έχει γίνει να μην καλύπτει το ποσό και να έχεις θέμα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.