Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δημόσια Έργα


KF

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι .

 

Τι ισχύει για δημοπράτηση έργου (π.χ. αποχέτευσης) μεταξύ μικρού αριθμού υποψήφιων αναδόχων (που ενδεχομένως συγκεντρώνουν ειδικά προσόντα) τους οποίους καλεί ο Προϊστάμενος της Δ/νουσας Υπηρεσίας ; Έχουμε ως υπόδειγμα κάποια τέτοια διακήρυξη ;

Link to comment
Share on other sites

Ν.3669/2008, Άρθρο 3, παράγραφος γ

Ν.3669/2008, Άρθρο 26, εδάφιο 3

Ν.3669/2008, Άρθρο 28 (όπως αντικατάσταθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 4053/2012-ΦΕΚ 44α/7.3.2012).

Ν.3669/2008, Άρθρο 30, εδάφιο 4

 

Γενικά θέλει προσοχή γιατί:

 

ΕλΣυν/Ε Κλιμ/474/2010

Διαγωνισμός μεταξύ περιορισμένου αριθμού εργοληπτικών επιχειρήσεων Η επιλεγείσα εξαιρετική διαδικασία ανάθεσης μεταξύ περιορισμένου αριθμού εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κατασκευή του ελεγχόμενου έργου είναι μη νόμιμη, καθόσον αυτή δεν διενεργήθηκε σε απόλυτη χρονική εγγύτητα προς το χρόνο κατά τον οποίο ο Δήμος έλαβε γνώση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και επέβαλαν την εκτέλεση του έργου για την αποτροπή της επέλευσης σοβαρού κινδύνου για την υγεία των δημοτών, αλλά σε ικανή χρονική απόσταση από αυτόν, κατά τη διάρκεια του οποίου θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί και να ολοκληρωθεί η κύρια διαδικασία επιλογής της ανοικτής διαδικασίας, για την προσφυγή στην οποία, η μόνη χρονική επιβάρυνση θα ήταν η δεκαπενθήμερη προθεσμία, που τάσσεται από το νόμο για την τήρηση των διατυπώσεων δημοσιότητας προ της διενέργειας ανοικτού διαγωνισμού (βλ. άρθ. 15 παρ.7 του ν. 3669/2008).

 

ΕλΣυν/Τμ.6/463/2011.1

H επιλογή εργοληπτικής επιχείρησης για την κατασκευή δημόσιου έργου με διαγωνισμό μεταξύ περιορισμένου αριθμού προσκαλούμενων εργοληπτικών επιχειρήσεων αποτελεί εξαιρετική διαδικασία ανάθεσης εκτέλεσης δημοσίου έργου, που εφαρμόζεται στις περιπτώσεις που ορίζονται ρητώς από το νόμο, και για το λόγο αυτό εφαρμόζεται μόνο στις περιοριστικά αναφερόμενες σε αυτόν (νόμο) περιπτώσεις, καθόσον συνιστά παρέκκλιση από τις αρχές της διαφάνειας, της ισότητας συμμετοχής σε διαδικασίες για την κατάρτιση δημοσίων συμβάσεων και του ελεύθερου ανταγωνισμού. Ειδικότερα, η αναθέτουσα αρχή μπορεί να προσφεύγει στην ως άνω εξαιρετική διαδικασία, μεταξύ άλλων, όταν πρόκειται για έργα που έχουν χαρακτηριστεί ως ειδικής φύσης. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται προηγούμενη απόφαση του φορέα κατασκευής του έργου, που εκδίδεται κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης του τεχνικού συμβουλίου του φορέα κατασκευής του έργου ή, σε περίπτωση μη ύπαρξης τούτου, του φορέα που εποπτεύει τον φορέα κατασκευής.

 

ΕλΣυν/Τμ.6/468/2011

Από το συνδυασμό των ανωτέρω διατάξεων συνάγεται ότι ο διαγωνισμός μεταξύ περιορισμένου αριθμού προσκαλουμένων εργοληπτικών επιχειρήσεων, χωρίς δημοσίευση σχετικής προκήρυξης, ως τρόπος επιλογής εργοληπτικής επιχείρησης για την κατασκευή δημοσίου έργου, αποτελεί εξαιρετική διαδικασία, η οποία εφαρμόζεται σε ειδικές ρητώς καθοριζόμενες περιπτώσεις, όπως είναι η περίπτωση έργων, τα οποία εκτελούνται προς αποτροπή σοβαρού επικείμενου κινδύνου.

 

Και πολλές άλλες έχουν εκδοθεί.
Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Μόλις ολοκλήρωσα και υπέβαλα την πρώτη μου ΑΠΔ. Αποθήκευσα το αποδεικτικό υποβολής. Τώρα τί κάνω? Θα ελεγχθεί από κάποιον υπάλληλο στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ  και θα ενημερωθώ? Λογικά δεν πρέπει να πάρω κάποια εντολή πληρωμής στυλ 4178?

Link to comment
Share on other sites

Με τον πατροπαραδοτο τροπο υποβολης στο υποκαταστημα του ΙΚΑ, την περναει ο υπαλληλος στο συστημα, τον ενημερωνεις οτι θελεις να πληρωσεις και σου βγαζει το παραστατικο πληρωμης

Ηλεκτρονικα δεν ξερω πως γινεται, ισως να εχει καποια επιλογη για την δημιουργια εντολης πληρωμης, αφου ελεγχθει

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

πας στο γκισέ και πληρώνεις εκτός αν ξέρεις το αριθμό λογαριασμού ΙΚΑ του υποκαταστήματος αλλά η πληρωμή θα φάνει μετά από 2-3 μέρες λόγο βαλλερ 

 

αν βιάζεσαι γκισέ και Άγιος ο Θεός

 

την κατάσταση δεν την ελέγχουν αν έχεις κάνει κάποιο λάθος λογιστικό σου βγάζει σφάλμα πριν την στείλεις 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.