Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιστροφή εγγυητικής και χαμένος ο φάκελος του Έργου


Paul_Mix

Recommended Posts

  • 3 months later...

Εχουμε εργο με ημερομηνία βεβαιώησης περαίωσης τον Απρίλιο του 2021. Το 15μηνο έχει περάσει από τον Ιούλιο του 2022. Τους έχω ενημέρωσει σχετικά και τους εχω ζητήσει να προχωρήσουν στην οριστική παραλαβή, όμως η Υπηρεσία δεν κάνει τίποτα.

Στον 4412, στο άρθρο 172 γράφει

Παράθεση

2. Η παραλαβή διενεργείται μέσα σε προθεσμία τριών (3) μηνών μετά από την πάροδο του χρόνου υποχρεωτικής από τον ανάδοχο συντήρησης. Μετά από την άπρακτη πάροδο της προθεσμίας, θεωρείται ότι η παραλαβή έχει διενεργηθεί αυτοδίκαια και η Προϊσταμένη Αρχή εκδίδει υποχρεωτικά σχετική διαπιστωτική πράξη

Έστω ότι η παραλαβή θεωρείται ότι έχει διενεργηθεί αυτοδίκαια, τι μπορούμε να κάνουμε? πρακτικά, τι εφαρμογή έχει αυτή η διάταξη?

Εαν στείλω αίτημα στο ΤΜΕΔΕ και τους ενημερώσω ότι έχει παρέλθει η προθεσμία των 3 μηνών από τον χρόνο υποχρεωτικής συντήρησης και κατά συνέπεια έχει συντελεσθεί αυτοδίκαια παραλαβή, θα διαγράψουν την εγγυητική καλής εκτέλεσης?

Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, που η Υπηρεσία δεν κάνει οριστική παραλαβή και δεν επιστρεφεί την εγγυητική με την αυτοδίκαια παραλαβή?

Link to comment
Share on other sites

Να ζητησεις κατ αρχην απο την υπηρεσια βεβαιωση οτι 'εξελειπον οι λογοι για τους οποιους εκδοθηκε" η εγγυητικη.

Αν δεν σου δωσουν τετοια βεβαιωση θελει παρεμβαση του επιθεωρητη δημοσιας διοικησης για παραβαση καθηκοντος (ακομα και αν δεν σου απαντησουν).

Να κοιταξεις στον νομο αναλυτικα αν εσυ εχεις κανει ολες τις προαπετουμενες ενεργειες.

Link to comment
Share on other sites

Εάν κι εφόσον όλα είναι εντάξει από την πλευρά του αναδόχου, και η Υπηρεσία αρνείται να προβεί στις νόμιμες ενέργειες, θα ζητήσεις (με εξώδικο) την επιστροφή της εγγυητικής εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, περιγράφοντας λεπτομερώς το λόγο (αυτοδίκαια παραλαβή) και τις παραλείψεις κι ευθύνες της Υπηρεσίας. 

Εάν συνεχίσουν το ίδιο βιολί, το λόγο έχει ο εισαγγελέας. Μην πας στον επιθ. δ.δ., διότι θα χάσεις χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.