Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δικαίωμα υπογραφής μηχανικών δημοσίου


Μίμης

Recommended Posts

Συμφωνα με τον Υπαλληλικο Κωδικα οι Δημοσιοι υπαλληλοι δεν επιτρεπετε να ασκουν ιδιωτικο εργο εκτος αν παρουν ειδικη αδεια ,για ειδικη περιπτωση (π.χ υπογραφη της μελετης του σπιτιου τους ) απο υο Υπηρεσιακο Συμβουλιο.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας συνάδελφοι,

 

Γνωρίζει κανείς αν έχουν δικαίωμα υπογραφής οι μηχανικοί που προσλαμβάνονται σε δήμους;

 

Ευχαριστώ

 

Εχουν,αναλόγως το καθεστώς πρόσληψης τους.Εαν εχουν προσληφθεί στην δημοτική επιχείρηση πχ (Δ.Ε.Υ.Α. δημοσια επιχειρηση υδρευσης αποχετευσης) ενός δήμου μπορούν,όντας επιχειρηση ιδιωτικού δικαίου.

Σε καθε άλλη περίπτωση οχι.

Link to comment
Share on other sites

προφανώς ο Μίμης δεν έχει διευκρινήσει τι είδους μελέτες εννοεί και με πιο καθεστώς δουλεύει ο μηχανικός στο Δήμο, αν μιλάει για ιδιωτικές μελέτες και είναι μόνιμος ισχύει αυτό που είπε ο Κfill, αν δεν είναι μόνιμος και είναι με σύμβαση έργου σε Δήμο, πάλι μπορεί, αν είναι σαν ειδικός συνεργάτης σε Δήμο με σύμβαση εργασίας πάλι μπορεί αρκεί να κάνει μία διαδικασία και να πάρει άδεια από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας ο οποίος γενικά τι δίνει, αν μιλάει για μελέτες δημοσίου ισχύουν αυτά που ανέφερα πάνω

Link to comment
Share on other sites

εμένα μου έτυχε συνάδελφος μόνιμος μηχανικός σε Δήμο να πάρει άδεια (μέσω υπηρεσιακού, απαραίτητα κομματικά κονέ κλπ) να δουλεύει ως ιδιώτης μηχανικός. Η περιοχή που δούλευε δεν ήταν εντός του Δήμου που υπηρετούσε αλλά παρόλα αυτά ήταν σκάνδαλο...

Link to comment
Share on other sites

Η αδεια που περνει ο υπαλληλος ειναι για συγκεκριμενο εργο ή εργασια και οχι γενικα για ασκηση ιδιωτικου εργου (Υπαλληλικος Κωδικας αρθρο 31&2) .Η αποφαση του δημου αν ειναι γενικη ειναι παρανομη

Link to comment
Share on other sites

Επισης ο Υπαλληλικος Κωδικας ισχυει για ολους τους Δημοσιους Υπαλληλους και οχι μονο τους μονιμους (εκτος αν καποιος εξαιρειται με ειδικη διαταξη Νομου )

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

 

Αν και όντως η ερώτησή μου ήταν ασαφής οι απαντήσεις σας με κάλυψαν. Εννοούσα αν μπορεί κάποιος μόνιμος υπάλληλος σε Δήμο να υπογράφει ιδιωτικές μελέτες αν π.χ. θέλει να απασχολείται νόμιμα το απόγευμα.

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.