Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έκδοση Βεβαίωσης περί μη αυθαιρεσιών


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα σχετικά με τις βεβαιώσεις:

 

1. Σε ποιό όνομα εκδίδεται η βεβαίωση όταν πρόκειται να γίνει μία μεταβίβαση ακινήτου? Είναι λάθος αν εκδοθεί στο όνομα αυτού στον οποίο μεταβιβάζεται το ακίνητο?

2. Δηλώνουμε κάπου τα τετραγωνικά του ακινήτου ή δεν είναι απαραίτητο?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

1. Η βεβαιωση εκδιδεται στο ονομα του ιδιοκτητη φυσικα! Ο καινουργιος που θα του ανηκει μετα τη διαδικασια της μεταβιβασης δεν υφισταται ακομη οπως δεν υφισταται και η ιδια η πραξη της μεταβιβασης οσο δεν εχει στα χερια του ο τωρινος ιδιοκτητης αυτη τη βεβαιωση.

 

2. Δεν δηλωνεις τα τετραγωνικα γιατι τοτε θα σου βγαλει προστιμο, αλλα συμπληρωνεις κανονικα ολα τα υπολοιπα στοιχεια της αιτησης.

Link to comment
Share on other sites

1.Φυσικά και είναι λάθος (δεν πρόκειται να στο μεταγράψει η υποθ/κας-τώρα μη μου πείς γιατί έβαλα η υπ/κας και όχι ο υποθ/κας-το έβαλα γιατί σε όσα πηγα μόνο η είδα)

2.το καλύτερο είναι να κάνεις μια σαφή περιγραφή μετά από ανάγνωση της σύστασης και σε αντιστοιχία με αυτή -π.χ διαμέρισμα Δ2 ΄του 2ο ορόφου πάνω από την πυλωτή της τάδε... καθέτου κλπ εμβαδού καθαρού ... (και αυτά τα γράφεις αν θες ακόμη και στις παρατηρήσεις σου οι οποίες εκτυπώνονται στο τελικό έντυπο)

Link to comment
Share on other sites

καλημερα σας, θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση..

προσθήκη α ορόφου με οικοδομική άδεια για καλυψη 270 τ.μ. που όμως έχει αφεθεί αίθριο σε κάποιο σημείο χωρις να είναι στην άδεια περίπου 7 τ.μ, θεωρείται αυθαίρετο και πρέπει να τακτοποιηθεί? τι γίνεται με αυτό όταν πρέπει να γινει μεταβίβαση που χρειάζεται πιστιποιητικό? Ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σας!

Link to comment
Share on other sites

ΧΡΥΣΑ

από ότι καταλαβαίνω ρωτάς αν μπορείς να το πας, σύμφωνα με την ε/α ΥΠΕΚΑ: εξώστης που δεν κατασκευάστηκε ενώ προβλέπεται στην ο.α, θεωρείται αυθαιρεσία; (απάντηση ΟΧΙ)

ήτοι αντίστοιχα στην δική σου περίπτωση:δόμηση ή κάλυψη που δεν κατασκευάστηκε ενώ προβλέπεται απο την ο.α, θεωρείται αυθαιρεσία; (λογικά ΟΧΙ)

 

Έλα όμως που με το κατά την βεβαίωση περιεχόμενο "δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές που να επηρεάζουν τη δόμηση, την κάλυψη και το ύψος της ιδιοκτησίας" :χρειάζεται

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΝΑ

ευχαριστω για την απάντησή σου, θελείς να μου πεις ότι δεν είναι αυθαιρεσία κάτι τέτοιο αλλά δεν είσαι σίγουρος. Εσυ σε αυτή την πε΄ριπτωση θα μπορούσες να εκδόσεις βεβαίωση του νόμου για να γίνουν συμβολαιογραφικά μεταβίβασης?

Link to comment
Share on other sites

XΡΥΣΑ

ίσα ίσα σου λεώ ότι χρειάζεται δήλωση και τότε μόνο θα έδωνα βεβαώση μεταβιβάσης

Link to comment
Share on other sites

....έχει αφεθεί αίθριο σε κάποιο σημείο χωρις να είναι στην άδεια περίπου 7 τ.μ, θεωρείται αυθαίρετο και πρέπει να τακτοποιηθεί?

....

Απορία

7τμ αίθριο?

Όταν οι ελάχιστες διαστάσεις πλευρών για αίθρια ήταν το Δ?

Μπας και εννοείς φωταγωγό ή κάτι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.