Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

πλακα-τοιχειο-πλακα


 
zakkaz

Recommended Posts

"Αντισεισμικά Κτίρια από οπλισμένο σκυρόδεμα" Τόμος Α' Η Τέχνη της Κατασκευής και η Μελέτη Εφαρμογής. Απόστολου Κωνσταντινίδη.

Κεντρική Διάθεση: π-Systems International AE, ISBN 978-960-85506-5-0

 

Το έχω συστήσει αυτό το βιβλίο σε 2-3 θέματα. Έχει πάρα πολλές εικόνες για τον τρόπο κατασκευής, ξυλότυπους, σίδερα, κεκλιμένες πλάκες και μη, κτλ κτλ..

Σε γενικές γραμμές αν κοιτάξεις στις σημειώσεις της σχολής σου είμαι βέβαιος ότι θα βρεις την άκρη. Ανέβασε σκαρίφημα για να μας βοηθήσεις!

 

Από εκεί και πέρα, οι πλάκες θα πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η καλή διαφραγματική τους λειτουργία και να συμπεριφέρονται σαν ενιαίο σώμα. Τα άνω σίδερα των πλακών (σπαστά) θα πρέπει να έχουν ένα ικανοποιητικό μήκος αγκύρωσης περνώντας στις όμορες πλάκες. Το που θα στηριχτεί η πλάκα (σε ποιες δοκούς, υποστυλώματα - τοιχώματα (για flat-slabs δίχως δοκούς πχ), είναι κάτι για το οποίο ο μελετητής θα αποφασίσει. Γι' αυτό σου λέω, ανέβασε σκαρίφημα φίλε zakkaz.

Edited by Earl
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

αν κατάλαβα καλά αναφέρεσαι στην κάτω και δεξιά διέρειστη πλάκα της φωτό που ανέβασες.

η πλάκα αυτή οπλίζεται όπως στο πρόχειρο σκαρίφημα.

κάτω οπλισμό που σπάει άνω στις στηρίξεις (οι διακεκομμένες γραμμές δηλώνουν την πάκτωση, την συνέχεια δηλαδή με τις άλλες πλάκες του ξυλοτύπου). προφανώς αυτό που ανεβάζω δεν είναι υπό κλίμακα, οι οπλισμοί (σε αυτό που ρωτάς δηλαδή) πακτώνουν και συνεχίζουν μέσα στις γειτονικές πλάκες με τα κατάλληλα μήκη αγκύρωσης.

τα u που βλέπεις είναι ο οπλισμός που μπαίνει στα ελεύθερα άκρα των πλακών.

ελπίζω να βοήθησα.

untitled.bmp

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! H πλάκα σου κάτω αριστερά είναι διέρειστη. Ότι γράφει ο pirsogiannis ισχύει. ==> Θα αγκυρωθεί _| πάνω και αριστερά. Τα u είναι ο οπλισμός συστροφής για να μην έχεις ρηγματώσεις στα άκρα σου.

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Η πλάκα Π3 συμπεριφέρεται σαν πρόβολος στο μεγαλύτερο μήκος της L-1,5 αν βλέπω καλά , επομένως απαιτείται και οπλισμός στο πάνω μέρος της ,σε ολο το πλατος του προβολου 1,5 μ .

Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λέει ο loser. Κατασκευαστικά τα πάνω σίδερα από τις δύο γειτονικές πλάκες πρέπει να συνεχίσουν και στη διέρειστη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.