Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προγραμματισμος εργασιων


ducatista

Recommended Posts

σε ενα καινουργιο διαμερισμα εχουν σπατουλαριστει σαλονια και μπαλκονια και ασταρωθει. η επομενη μου κινησει ειναι να μπουν μαρμαροποδιες και επειτα τσιμεντοκονια. μετα την τσιμεντοκονια θα περαστει ενα χερι πλαστικο τα σπατουλαριστα μεσα εξω και επειτα θα μπουν τα πλακακια.

 

1. σαν σειρα ειναι η σωστη?

2. αν μεινουν για 15 μερες μονο ασταρωμενα τα σπατουλαριστα εχουν προβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες μαρμαροποδιές φαντάζομαι οτι αναφέρεσαι στα κατωκάσια των μπαλκονόπορτων, και οτι των παραθύρων τις έχεις ήδη βάλει ε?Αλλιώς θα έχεις μερεμέτια..

Κοίτα,εγώ πάντα πρώτα ρίχνω τσιμεντοκονία (εννοείται οτι η θέρμανση έχει γίνει και γενικά ό,τι είναι να θαφτεί στο δάπεδο) και μετά κατωκάσια στις μπαλκονόπορτες.Ο λόγος είναι οτι δουλέυω πάντα με εξειδικευμένο συνεργείο τσιμεντοκονιών,που έρχεται με το λειζερ,βαράει παντού αλφαδιές και μετά ρίχνει ακριβώς όσο χρειάζεται και όχι παραπάνω.Μετά απλά οι μαρμαροποδιές μπαίνουν σε ήδη οριζόμενο από την τσιμεντοκονία υψόμετρο.Είχα δοκιμάσει παλαιότερα πρώτα τα κατωκάσια,αλλά όσο και να πεις οι αλφαδιές του μαρμαρά με το αλφαδολάστιχο έχαναν και μετά όταν ήρθε η τσιμεντοκονία τρομάξαμε να τα "φέρουμε" και έπεσε παραπάνω υλικό από ότι χρειαζόταν.Τσάμπα λεφτά σε υλικά δλδ,τσάμπα φορτία στην οικοδομή,τσάμπα παίδεμα και αναπόφευκτες ατέλειες.

Γενικά στα δάπεδα,αν έχεις καλό τσιμεντοκονιά γλυτώνεις από μεγάλα ντράβαλα...Αν όχι,άστα να πάνε,όταν πάς να περάσεις πλακάκι θα χοροπηδάς μαζί με τον πλακά...

Όσον αφορά το ένα χέρι πλαστικό και μετά πλακάκια,καλό το βρίσκω,μια και αντί να περιμένεις να στεγνώσει η τσιμεντοκονία μέχρι να βάλεις τα πλακάκια και να κάθεσαι,καλύτερα να κερδίσεις χρόνο περνώντας ένα χέρι βάψιμο.Το μόνο που θα σε συμβούλευα είναι μόλις κάνεις τσιμεντοκονία να βάλεις το μπογιατζή να χαρτώσει όλα τα δάπεδα,ώστε να μη λερωθούν και μετά έχεις θέμα με το κόλλημα των πλακιδίων.Ίσως ακούγεται υπερβολικό,αλλά εγώ επειδή πάντα είχα ενδοδαπέδια θέρμανση το εφάρμοζα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο από τα χειρότερα.Μόλις ήμουν έτοιμος για πλακάκι, ξεχάρτωνα και η τσιμεντοκονία ήταν πεντακάθαρη.."Λουλούδι" λέμε.. :)

Edited by Greenick
Link to comment
Share on other sites

ειμαι της αποψης οτι αμα βαλεις τα μαρμαρα ειναι ο κριτης του τσιμεντοκονα. οσο και καλος μαστορας να εισαι το μαρμαρο οταν ειναι αλφαδι αγχωνει τον μαστορα με την τσιμεντοκονια γιατι και η παραμικρη αποκλιση θα φανει. παντως για το συνεργειο ο τσιμεντοκονας θα ερθει με λειζερ να μετρησει ενω θα εχω παρει ηδη τις αλφαδιες με το αλφαδολαστιχο. να δουμε ποσο αποκλιση θα μας δειξει.

 

ευχαριστω παντως για τις συμβουλες

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι να σου πω την αλήθεια είμαι της αντίθετης άποψης,ο τσιμεντοκονιάς -εφόσον είναι καλός,και αυτός που δουλεύω είναι κορυφή- είναι ο κριτής των υπολοίπων.Αν η τσιμεντοκονία είναι αλφάδι,δεν έχει δικαιολογίες και μ***κίες κανένας πλακάς και η δουλειά θα βγει πολύ καλή ,ενώ αν η τσιμεντοκονία δεν είναι καλή και ο καλύτερος πλακάς τι να σου κάνει?Βέβαια όλα εξαρτώνται και από την ποιότητα κάθε συνεργείου και πόσο εμπιστοσύνη έχεις στο καθένα...:)

Link to comment
Share on other sites

κατι ακομα οποιος εχει ορεξη απανταει. οταν ενα κλιμακοστασιο δεν θα σπατουλαριστει , απλα θα μεινει σοβατισμενο. ποτε ειναι η καταλληλη στιγμη να ασταρωσω και να βαψω? πριν περαστουν τα μαρμαρα στη σκαλα η μετα? η να περασω ενα πρωτο χερι πριν τα μαρμαρα και το τελικο μετα?

 

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.