Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Βεβαιωση χώρου κύριας χρήσης κοντά σε μη καθορισμένο αιγιαλό


babis.lou

Recommended Posts

Συνάδελφοι, μετά από συζητήσεις στην εδώ πολεοδομία προέκυψε ένα θέμα που θέλω τα φώτα σας:

 

Αυθαίρετο κατάστημα σε εκτός σχεδίου περιοχή κοντά στη θάλασα χωρίς απόφαση καθορισμού αιγιαλού, εντάχτηκε στον 4014 όπως ο νόμος και η Η10 ερωτοαπάντηση δίνει το δικαίωμα με ρίσκο του ιδιοκτήτη.

 

Στην αίτηση τώρα για βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης για να βγάλει άδεια λειτουργίας η πολεοδομία δεν θέλει να την δώσει καθώς πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχει καθοριστεί ο αιγιαλός ώστε να μπορεί να εξακρυβώσει σαν υπηρεσία αν είναι μέσα ή όχι.

 

Επίσης με το ίδιο σκεπτικό δεν θα δινόταν καμία Βεβαίωση χώρου κ.χ. σε εκτός σχεδίου αν δεν προσκομίζεται αποχαρακτηρισμός δασικού..

 

Και λέω: Αφού ο 4014 μου δίνει βεβαίωση για χορήγηση χώρου κύριας χρήσης, και αφού ο ιδιοκτήτης με ευθύνη και ρίσκο του μπήκε στον νόμο, δεν θα όφειλε η πολεοδομία να δώσει το δικαίωμα χρήσης του χώρου που ο 4014 του δίνει το δικαίωμα διατήρησης;;

 

Και αν βγεί απόφαση καθορισμού αιγιαλού και είναι στον αιγιαλό ή την παραλία, δε λέω, τότε αυτοδίκαια να χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια (και την τακτοποίηση και την βεβαίωση χ.κ.χ.)

 

Έχει αντιμετωπίσει κανένας συνάδελφος κάτι αντίστοιχο; Τι γίνεται γενικά στις υπόλοιπες περιοχές;; Ζητάνε δασαρχείο ή αιγιαλό;;

 

ΥΓ: στο ίδιο κατάστημα έχει δωθεί από την ίδια υπηρεσία απόφαση έγκρισης εργασιών επισκευής και ριζικής ανακαίνησης του κτιρίου, και σωστά αφού κατ`εξαίρεση όλων των διατάξεων επιτρέπει η αντίστοιχη εγκύκλιος.. Αντίστοιχα τώρα δεν θα έπρεπε να δωθεί και βεβαίωση χώρου κ.χ. που θα έχει ισχύ όσο ο νόμος έχει ισχύ για το ακίνητο; (δηλαδή μεχρι να καθοριστεί αιγιαλός και αν είναι μέσα; )

Edited by babis.lou
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οτι και να σου απαντησουμε εδω στο φορουμ δεν θα εχει ισχυ. Στειλε αιτημα-ερωτημα στο ΥΠΕΚΑ (στη περιφερεια μου εισαι) ή η ιδια η υπηρεσια για να σου απαντησουν επισημα.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι γνώμες θέλω μπας και το λύσουμε το θέμα με την εδώ πολεοδομία καθώς το "αίτημα - ερώτημα" στο ΥΠΕΚΑ ==> 2 μήνες τουλάχιστον..

Edited by babis.lou
Link to comment
Share on other sites

εφόσον εκκρεμεί ο καθορισμός του αιγιαλού πρέπειθ να περιμένεις....ορθώς δεν σου την δίνουν τη βεβαίωση (κατά την γνώμη μου πάντα)

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον έχει δίκιο και ο alfisti

Μια σκέψη δική μου.

 

Δοκίμασε να ζητήσεις την άδεια λειτουργίας από τον φορέα που την δίνει με μόνο το χαρτί της τακτοποίησης άνευ βεβαίωσης κυρίου χώρου από πολεοδομία.

Με έγγραφο φυσικά. Διότι ζητούσαν την βεβαίωση από πολεοδομία προ του 4014, ενώ τώρα υπάρχει και ο 4014 ο οποίος έχει τακτοποιημένη την όποια χρήση και έχει πληρώσει για αυτό.

Δοκίμασε, δεν χάνεις κάτι και μας ενημερώνεις. Άσε που αυτό θα είναι και ευθύνη να τρέχει ο πελάτης σου και όχι εσύ.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι τοσο λαστιχο, διατρητο και χαλαρο το νομοθετημα που αν ρωταγες τον συντακτη του, θα σου απανταγε: "Τα παντα ολα!!!!" ή πολυ απλα: "Στον π@@τσο μου, κανε οτι θες!!!!!"

Ολο αυτο ειναι ενα παραθυρακι για οσους εχουν καταπατησει τον αιγιαλο (ή ρεμα ή δασος). Η πολεοδομια το εχει καταλαβει και παει να βγαλει την ουρα της απεξω.

Απορια δικη μου: Το Η10 ερωτημα εχει περασει σε καποια εγκυκλιο, νομο, διαταξη κλπ?

Link to comment
Share on other sites

Το Η10 ερωτημα εχει περασει σε καποια εγκυκλιο, νομο, διαταξη κλπ?

 

 

Απορια δικη μου: Το Η10 ερωτημα εχει περασει σε καποια εγκυκλιο, νομο, διαταξη κλπ?

 

Άλλο μεγάλο μπάχαλο αυτό.. όχι πάντως.

 

 

Πρόκειται για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ο δήμος ζητάει τη Βεβαίωση χώρου κ.χ. από την πολεοδομία πλέον (σύμφωνα με την εγκ-7)

 

Το θέμα που που εξετάζω είναι αν μπορέι να σου δίνει ο νόμος το δικαίωμα διατήρησης, να σου δίνει το δικαίωμα επισκευής και αποπεράτωσης, και να μή σου δίνει το δικαίωμα χρήσης;;;

 

Άλλωστε στη νομοθεσία περί αιγιαλού υποχρεώνει την πολεοδομία να εξετάζει τον αιγιαλό σε περίπτωση άδειας οικοδομικών εργασιών, όχι όποτε και όπου νά`ναι..

 

Το θέμα που εξετάζεται θα έπρεπε να είναι αν έχει το δικαίωμα ένταξης στον 4014. Αν ναι δεν θα έπρεπε να έχει όλες τις συνέπειες του νόμου;;

Link to comment
Share on other sites

Φίλτατε συνάδελφε χωρίς να μπω στην ουσία, θα πω το εξής:

επειδή πρόσφατα αποτύπωσα κατάστημα Υ/Ε για να πάρει άδεια λειτουργίας, στην Πολεοδομία μου είπαν (και το επιβεβαίωσε το υγειονομικό) ότι έχει καταργηθεί πλέον με νόμο η απαίτηση να βεβαιώσει η Πολεοδομία και την χρήση τη βεβαιώνει ο Μηχανικός.(με ευθύνη του φυσικά)

Link to comment
Share on other sites

μην τα μπερδευεις - έχει υπαγωγη στο 4014. είναι διαφορετικό

 

έγραψε η ΤΖΕΝΟ:

 

Ολο αυτο ειναι ενα παραθυρακι για οσους εχουν καταπατησει τον αιγιαλο (ή ρεμα ή δασος). Η πολεοδομια το εχει καταλαβει και παει να βγαλει την ουρα της απεξω.

 

 

αν δεν θέλουμε να μιλάμε γενικά και αόριστα, και πάντα να φταίει κάποιος άλλος, στην συγκεκριμένη περίπτωση που σου φταίει η Πολεοδομία?

Θα ήθελες να δώσει η Πολεοδομία την βεβαίωση, ώστε να πεις αύριο: "κοίτα παρανομίες που κάνει η Πολεοδομία, χωρίς καθορισμό αιγιαλού έδωσε βεβαίωση κύριας χρήσης..."

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Στο Ν. 4014 ως τί υπάχθηκε?

Έγκριση για επισκευή ως τί πήρε?

Ως κατάστημα φαντάζομαι!

Δηλαδή:Επιτρέπεται με ευθύνη σου να το δηλώσεις, να το πληρώσεις, να πληρώσεις για να το επισκευάσεις αλλά δεν επιτρέπεται να το λειτουργήσεις?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.