Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απορία σχετικά με στέγαστρο - ανοικτές θέσεις στάθμευσης


Butcher

Recommended Posts

για δες το άρθρο 11 παρ 6 ΝΟΚ (δεν μετράει -αν πληροίς τις προϋποθέσεις-δεν καταλαβαίνω όμως αν επιτρέπεται μόνο σε δομημένο οικόπεδο ή και σε αδόμητο και πως νοείται το 1/2 του μήκους της πλευράς του οικοπέδου τι γίνεται αν το κατασκευάσεις στην γωνία κλπ )

 

ιγ. (εντος ε.ρ.σχ) (οικισιμοί χ.ε.ρ.σχ) Ενιαίος χώρος στάθμευσης στεγασμένος μέγιστου ύψους 2,60 μ., με ελαφρά κατασκευή ανοιχτός από όλες τις πλευρές, σε θέση εκτός της επιφάνειας του προκηπίου και σε επαφή με τα πλάγια ή πίσω όρια του οικοπέδου, με μήκος μικρότερο ή ίσο με το 1/2 του μήκους των πλευρών στις οποίες εφάπτεται και εφόσον εξασφαλίζεται η υποχρεωτική φύτευση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

μετράνε αν δεν είναι στο Διάγραμμα κάλυψης, υπάρχει περίπτωση να είναι σαν ημιυπαίθριος ή να τα έχει μετρήσει κανονικά, βέβαια για αυθαίρετο μου κάνει εμένα 100% δεν τα έχει μετρήσει, οπότε εσύ τι θες να κάνεις, τι θα κάνεις?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ ΚΑΝΑ!

 

Arche, η απορία μου είναι γενικότερη και αφορά στο εάν προσμετράνε στη δόμηση αυτού του "τύπου" οι υπόστεγοι χώροι, που χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης οχημάτων και "απαντώνται" εν αφθονία γύρω μας. Η photo είναι ενδεικτική, ώστε να γίνει κατανοητό το ερώτημα χωρίς πολλά λόγια...( 1 εικόνα=χίλιες λέξεις).

Φαίνεται ότι ο ΝΟΚ , στο άρθρο 11 - πγρ6 , που επισημαίνει ο ΚΑΝΑ, ξεκαθαρίζει κάπως το τοπίο..

Link to comment
Share on other sites

όμως.. δεν διαφέρει απο το αν ως σήμερα έχουν προσμπετρηθεί. ή τι συμβαίνει απο εδώ και πέρα? Μιας και ως με ΓΟΚ 85 οι χώροι συνήθως δεν προσμετρώταν ήτο αυθαίρετες κατασκευές όπου συνήθως στέγαζαν υπαίθριους χώρους που δεν είχαν ούτε άδεια, άλλο τι συμβαίνει σήμερα και απο δω και πέρα....!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

πάντως για αυτά τα στέγαστρα χώρων στάθμευσης που αναφέρονται στο άρθρο11 του ΝΟΚ, χρειάζεται η έκδοση άδειας δόμησης

 

Τώρα αν επιτρέπεται η κατασκευή τους σε ένα αδόμητο ή όχι - είναι ένα θέμα-κανονικά πρέπει να επιτρέπεται (μετά από έκδοση α.δ)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.