Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μήνυση για μη έκδοση άδειας μικρής κλίμακας


Recommended Posts

Η αδεια εχει αλλαξει πλεον απο οσο εχω διαβασει αρκει και μονο μια γνωστοποιηση στο αρμοδιο αστυνομικο τμημα απο την υπηρεσια δομησης προ 48 ωρων. Εγω δεν το εκανα, μου κανανε καταγγελια και εχω μυνυση απο το αστυνομικο τμημα. τωρα ξεκινησα την διαδικασια για την εκδοση την σχετικης αδειας γιατι εχουν σταματησει τις εργασιες. Στο δικαστηριο με αυτη τη αδεια θα μπορεσω να αποφυγω τυχον προστιμο? δηλαδη η αδεια μπορει να βγει κ μετα την εναρξη των εργασιων. οι εργασιες ειναι μια καθαιρεση τοιχοποιιας 1,5 μετρου και πλακακια δαπεδου..ανακαινηση σε διαμερισμα..δεν μιλαω σαν μηχανικος αλλα σαν ιδιοκτητης του διαμερισματος

Edited by nikos kalogiropoulos
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι θεμα ΓΟΚ - ΝΟΚ. Ειναι θεμα ανοχης του δικαστη. Περα απο την αδεια καλο ειναι να πας και πινακα 3 στο ΙΚΑ για να κολλησεις μερικα ενσημα.

Link to comment
Share on other sites

Μα το πρόστιμο θα αφορά πολεοδομική παράβαση γιαυτό είναι θέμα νοκ νομίζω. όσο για ίκα συμφωνώ για διάφορους λόγους.

Link to comment
Share on other sites

στον ιδιοκτητη, οι εργασιες ξεκινησαν μαζι με την διαδικασια εκδοσης της αδειας. αυτη δεν προλαβε να βγει μεχρι τη στιγμη της καταγγελιας.η αδεια εχει φυγει απο τη πολεοδομια, εχει εγκριθηθει δηλαση απο αυτη και εχει παει στο δημαρχειο για υπογραφες..αφου ειμαι ενταξει με πολεοδομια δεν υπαρχει λογος για ενσημα ετσι δεν ειναι?

Link to comment
Share on other sites

Πάντως συγκεκριμένα για την αλλαγή πλακιδίων, δεν απαιτείται άδεια, ούτε ΕΕΜΚ

Edited by Athan
Link to comment
Share on other sites

Τα ένσημα δεν έχουν σχέση με την άδεια.Σε κάθε εργασία πρέπει να περνάμε ένσημα στους εργαζόμενους.Με πίνακα 3 στο ΙΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

Οταν κανει μυνηση η αστυνομια για παρανομες οικοδομικες εργασιες, επειτα απο καταγγελια, κοινοποιει στον ιδιοκτητη, στην εισαγγελια, ΙΚΑ και πολεοδομια. Αρα οταν θα γινει η δικη κατι πρεπει να δειξεις στον δικαστη οσον αφορα τα ενσημα, περαν της αδειας απο πολεοδομια (ή εγγραφη κοινοποιηση πλεον).

Υποψιν, και αν θυμαμαι καλα, μπορεις ανετα να φτασεις τα 5 χρονια χωρις να εκδικαστεις, με αλλεπαλληλες αναβολες οποτε και θα αθωωθεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.