Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στεγανοποίηση αρμού μεταξύ τοιχοποιίας και μπαλκονιού


Θάνος

Recommended Posts

Καλησπέρα! Έχω ένα προβληματάκι. Ο πελάτης μου στη μονοκατοικία του αποφάσισε να κατασκευάσει αποθήκη κάτω από το μπαλκόνι του με τοιχοποιία. Μετά από καιρο ο τοίχος αποκολλήθηκε και δημιουργήθηκε οριζόντια ρωγμή στο σοβά με αποτέλεσμα να μπάζει νερά η αποθήκη. Το ερώτημα μου είναι τι έπρεπε να γίνει για να αποφευχθεί μια τέτοια κατάσταση?

Επισυνάπτω και σχετική φωτογραφία

post-1329-13188720835_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε (και συνονόματε!) καλημέρα.

Επειδή κατά πάσα πιθανότητα το δάπεδο έδρασης της τοιχοποιίας δεν συμπεριφέρεται ανάλογα με τον πρόβολο σε ταλαντώσεις η πωγμή ήταν μάλλον αναπόφευκτη. Ισως από την άλλη να μην έγινε καλό "σφήνωμα" ή και τα δύο μαζί. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ακόμα και αν η έδραση της τοιχοποιίας ήταν καλή, και πάλι θα γινόταν αποκόληση, αφού ο εξώστης ταλαντώνεται και σπάει το σφήνωμα του τοίχου. Το χτίσιμο τοιχοποιίας κάτω από εξώστη είναι ανορθόδοξο.

Τα προβλήματα που έχεις είναι δύο.

1. πως θα στηριχτεί η τοιχοποιία στο πάνω μέρος της αφού δεν πρέπει να ακουμπάει στον εξώση αλλά να έχει αρμό.

2. πως θα στεγανωθεί ο αρμός.

Το δεύτερο είναι εύκολο - με ένα εξωτερικό αρμοκάλυπτρο που θα στηριχτεί μόνο στον εξώστη και θα καλύπτει την τοιχοποιία για 10-15 εκατοστά. Το πρώτο είναι δύσκολο. Θα έπρεπε η τοιχοποιία να είναι κατασκευασμένη ώστε να στηρίζεται από μόνη της χωρίς ανάγκη σφηνώματος. Αν αυτό δεν εξασφαλίζεται, θα έπρεπε να έχει σενάζ στο πάνω μέρος και αυτό να εγκιβωτιστεί σε δύο μεταλικές γωνιές ή λάμες (μέσα και έξω) ώστε να προστατεύεται από ανατροπή, αλλά και να υπάρχει αρμός διαστολής. Οι λάμες θα έπρεπε να στηρίζονται μόνο στον πρόβολο.

Αρκετά περίπλοκο για την υπάρχουσα κατάσταση.

Δυστυχώς δεν έχω απλούστερη λύση.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον η καλύτερη λύση είναι η τοποθέτηση αρμοκάλυπτου το οποίο θα στερεωθεί μόνο από τη πάνω πλευρά. Αν προσπαθήσεις να σφραγίσεις τη ρωγμή με κάποιο υλικό, το ποιο πιθανόν είναι να ξανανοίξει ο αρμός λόγω των πιθανών αιτιών που αναφέρονται ποιο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.