Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πού και πώς μπορώ να βρω τις κατόψεις του σπιτιού μου;


cbpapi

Recommended Posts

Μάλλον η ερώτησή μου φαίνεται γελοία μπροστά στις υπόλοιπες του forum, αλλά έχοντας ρωτήσει σε πολλές άλλες σελίδες και χωρίς να έχω λάβει απάντηση, στρέφομαι σε εσάς.

 

Θέλω να πάρω αντίγραφο της κάτοψης του σπιτιού μου που να έχει τις αποστάσεις από τοίχο σε τοίχο για να βοηθηθώ σε κάποιες "μελέτες" μου (ουσιαστικά σκέφτομαι να μετατρέψω το ισόγειο του σπιτιού σε διαμέρισμα για να μένω μόνο εγώ τώρα που έγινα φοιτητής και σκέφτομαι πως θα διαμορφώσω τους χώρους, καθώς και να σημειώσω σε ποια σημεία του σπιτιού θέλω να μπουν πρίζες δικτύου σε μελλοντικό βάψιμο-ανακαίνιση).

 

Απ'ότι έχω καταλάβει, τις κατόψεις μπορώ να τις βρω στην πολεοδομία. Αυτό που δεν γνωρίζω όμως είναι:

 

α) Το κόστος των αντιγράφων - ενδεικτικά το σπίτι μου είναι 3όροφο του 2003 λίγο πάνω από 180 τετραγωνικά, αν αυτό παίζει ρόλο.

β)Την μορφή των κατόψεων - Τις δίνουν μόνο σε χαρτί ή υπάρχει περίπτωση να τις έχουν σε ηλεκτρονική μορφή (Π.χ. pdf ή autocad;)

γ) Το σπίτι είναι αποκλειστική ιδιοκτησία της μητέρας μου. Μπορώ να πάρω εγώ την κάτοψη ή μόνο ο ιδιοκτήτης;

δ) Ποιο τμήμα της πολεοδομίας είναι υπεύθυνο για αυτή την δουλειά; Ή απλά πάω εκεί και ρωτάω;

 

Ευχαριστώ πολύ :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

α) Στην περιοχή μου είναι δωρεαν. Αφηνεις ταυτοτητα και βγαζεις φωτοτυπιες μονος σου. Μπορει να αλλαζει απο περιοχη σε περιοχή, δε γνωρίζω

β)Μονο χαρτι, τουλαχιστον εδω.

γ) Εχω κανει πολλες αιτησεις για λογαριασμό άλλου. Βεβαια εγω τις κανω ως μηχανικος και γραφω αιτιολογια. Παρε καλου κακου μια εξουσιοδοτηση, αν και δε νομιζω να εχεις προβλημα...

δ)Πηγαινε και ρωτα ποιος φερνει απο το αρχειο τους φακελους.

 

 

ΥΓ Προσεχε μηπως καποιες εργασίες θελουν καποιου είδους αδεια ή εστω μια απλη ενημερωση εργασιών στην πολεοδομια... Παρε τη γνωμη καποιου μηχανικου για να μη τρεχεις μετα... Περισσότερα θα πληρωσεις για τα λαθη που θα κανεις...

Link to comment
Share on other sites

α) Ειναι δωρεαν οσο αφορα τη πολεοδομια, οπου οντως θα αφησεις τη ταυτοτητα σου και θα παρεις τα σχεδια προκειμενου να πας σε ενα φωτοτυπαδικο (παντα υπαρχει ενα εξω απο πολεοδομια) και εκει αναλογως τι θα βγαλεις θα πληρωσεις. Μπορεις να επιλεξεις Α4/Α3 που ειναι το ποιο κοινο, μπορεις ομως να ζητησεις να στο βγαλουν ολο οπως ειναι (συνηθως Α2/Α1 μεγεθος). Οι τιμες ξεκινουν απο 0,10ευρω εως 2ευρω η σελιδα αναλογως το μεγεθος!

β) Οπου κι αν εχω παει, με εξαιρεση τη Πολεοδομια της Αθηνας στο κεντρο, εχουν τη χαρτινη εκδοση μονο. Autocad δε προκειται να βρεις σε παλια αδεια. Ισως βρεις pfd το οποιο ειναι απλα η χαρτινη εκδοση σκαναρισμενη. Πραγμα που μπορεις ουτως ή αλλως να κανεις και με τη χαρτινη οταν πας στο φωτοτυπαδικο αντι για φωτοτυπια αρκει να εχεις ενα usb μαζι σου.

γ) Οτι γραφει ο φιλος επανω

δ) Πας στο αρχειο και ρωτας. Να εχεις μαζι σου τον αριθμο οικοδομικης αδειας και τη χρονολογια εκδοσης της αδειας. Πριν πας μπορεις να παρεις τηλεφωνο στο αρχειο της πολεοδομιας που πιστευεις οτι ανηκει το ακινητο και να το επιβεβαιωσεις οτι την εχουν. Δε γραφεις απο που εισαι, αλλα στην Αθηνα εχω τυχει σε περιπτωσεις που δεν ηταν εκει που πιστευα..

 

Οσο για τις εργασιες που θελεις να κανεις, οπως λεει και ο ggeorge, θα πρεπει να απευθυνθεις σε καποιο μηχανικο για να σου κανει σωστη δουλεια αλλα και να βγαλει καποια αδεια αν χρειαστει.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ και τους 2! Καλά όταν έρθει η ώρα για εργασίες εννοείται ότι θα απευθυνθούμε σε μηχανικό. Κάτι που ξέχασα: Τα σχέδια πως τα ζητάω; Δηλαδή πρέπει να πω το όνομα της οδού; Του ιδιοκτήτη;

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχετε κάτι? Την άδεια?

Πρέπει να ξέρεις τουλάχιστον πότε βγήκε διότι μπορεί να βαριούνται να ψάξουν για όλα τα χρόνια. Συνήθως οι πολεοδομίες δεν έχουν ηλεκτρονική καταγραφή των αδειών και σε βάζουν να ψάχνεις μόνος σου σε κάτι παλιά βιβλία-καταλόγους...Εκεί θέλει λίγο προσοχή για να βρεις άκρη...

Link to comment
Share on other sites

Αν η κατασκευη ειναι του 2003 τοτε σιγουρα στον συμβολαιο αγορας του διαμερισματος ή στην συσταση οριζοντιου ιδιοκτησιας θα υπαρχει καπου γραμμενος ο αριθμος αδειας ανεγερσης της οικοδομης.

 

Με αυτον θα κανεις ΣΙΓΟΥΡΑ δουλεια. Αν δεν εχεις αυτο τον αριθμο υπαρχει περιπτωση και να μην εξυπηρετηθεις καν (αναλογως και την πολεοδομια). Α, επισης υπαρχει περιπτωση να χρειαστει να πας και 2 φορες.

Την πρωτη να κανεις απλα την αιτηση για τα σχεδια και την δευτερη να πας να τα παραλαβεις. Μπορει βεβαια να ξεμπερδεψεις και αυθημερον (παλι εξαρταται απο την πολεοδομια)

Link to comment
Share on other sites

Μπορώ να πάρω και όλο τον φάκελο της άδειας?

Ενδιαφέρομαι βασικά να δω κάποιους ελέγχους στην στατική μελέτη.

Edited by nikolas_civil
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.