Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάγραμμα Κάλυψης Ν. 4014/2011


Recommended Posts

Έφτιαξα έναν πινάκα για το διάγραμμα κάλυψης όπως ζητάνε (πιστεύω...). Αν υπάρχει κάποιος πιο έμπειρος ας ρίξει μια ματιά για διορθώσεις, ώστε να ανεβεί στα downloads. http://www.2shared.c...J60/__4014.html

Edited by panky
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα σας. Έχω ένα εγκεκριμένο διάγραμμα κάλυψης σε εκτός σχεδίου περιοχή για τρεις ισόγειες κατοικίες με υπόγειο. Έχει ένα σχέδιο διαμόρφωσης σε 1:500, σχεδιαγράμματα κάλυψης σε 1 200 , τομές σε 1 100 (απ' όλες τις κλίμακες έχει ο μπαξές) και πινακάκι υπολογισμών για κάλυψη, δόμηση, όγκο και εξώστες. Επειδή η κάλυψη ισούνταν με τη δόμηση δεν απεικονίστηκαν πουθενά στο ΔΚ τα υπόγεια και οι εξώστες.

Οι αυθαιρεσίες που τακτοποιώ είναι μισό-ξεμπάζωμα υπογείου τακτοποιημένου με 3843 και υπέρβαση κάλυψης και δόμησης στο επίπεδο του πρώην υπογείου που έγινε ισόγειο. Προβληματίζομαι για την απεικόνιση στο ΔΚ.

Σκέφτομαι να συμπληρώσω το εγκεκριμένο σχέδιο με σκαριφήματα για τα υπόγεια (όπου θα δείχνω χώρους που τακτοποιούνται με 4014, χώρους τακτοποιημένους με 3843 και νόμιμους χώρους και να συμπληρώσω τις αυθαιρεσίες στα υπάρχοντα σκαριφήματα κάλυψης. Και λέω να συμπληρώσω με λεκτικό το σκαρίφημα κάλυψης (το οποίο δεν έχει και τίτλο) λέγοντας ότι οι αυθαιρεσίες αφορούν υπόγεια τμήματα που ξεμπαζώθηκαν. Φοβάμαι πως δε θα είναι κατανοητό. Υπάρχει κάποια άλλη ιδέα;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα!

Πρόκειται να τακτοποιήσω ημιυπαίθριο χώρο περίπου 10m2. Πρόκειται για τμήμα εξώστη που έκλεισε με τοιχοποιία. Στον φάκελο της ΟΑ δεν βρήκα το στέλεχος, αλλά ούτε και το ΔΚ. Με το στέλεχος βολεύτηκα με μία βεβαίωση που μου έδωσε η ΥΔομ. Ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το ΔΚ. Η αυθαιρεσία δεν επηρεάζει την μορφή της κάλυψης του κτηρίου!

 

Θα πρέπει να συντάξω νέο ΔΚ; Καμία ιδέα;;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν βρεις και υποβάλλεις το σχέδιο πρέπει να δηλωθεί ως αυθαίρετο ολόκληρο.

Δεν νομίζω να σε καλύπτει η βεβαίωση της πολεοδομίας.

 

Ταυτοχρόνως έχεις και ΥΚ και ναι πρέπει να φτιάξεις νέο ΔΚ.

Link to comment
Share on other sites

... Μέρες τώρα δεν υπάρχουν νεότερα, όσον αφορά το ΔΚ και το ΔΔΤ των κατασκευών, μπορούμε να ξεκινήσουμε να υποβάλουμε σχέδια?

Και ομολογώ δεν έψαξα την σελίδα του ΥΠΕΚΑ αν έχει οδηγίες για το ΔΚ, οι πληροφορίες όμως του ΤΕΕ είναι καθαρά όσον αφορούν τα δυο προαναφερόμενα σχέδια, μόνο Τεχνικές Οδηγίες, υποβάλουμε βάσει αυτών ή όχι?

 

Ευχαριστώ τον ή τους όποιους έχουν την ευγενή καλωσύνη να δημοσιευσουν μια απάντηση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν βρεις και υποβάλλεις το σχέδιο πρέπει να δηλωθεί ως αυθαίρετο ολόκληρο.

Δεν νομίζω να σε καλύπτει η βεβαίωση της πολεοδομίας.

Νομίζω πως είπε ότι υπάρχει φάκελλος στην πολεοδομία.Το στέλεχος έχει χαθεί.και το ΔΚ κάλυψης μόνο.Ολο αυθαίρετο να χαρακτηρισθεί είναι μάλλον πολύ βαριά τιμωρία.

Link to comment
Share on other sites

Αν όντως υπάρχει ο φάκελλος με τα εγκεκριμένα σχέδια (κάτοψη, τομή, τοπογραφικό, διάγραμμα κάλυψης) τη ...γλυτώνει!

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει όλος ο φάκελος!! Είναι πολύ μεγάλη οικοδομή! Με το στέλεχος έβγαλα άκρη. Πήρα καινούρια βεβαίωση ότι έχει χαθεί. Μένει να συντάξω καινούριο ΔΚ απ' ότι φαίνεται.. Από βδομάδα θα ξαναπάω προκειμένου να πάρω και ένα φύλλο με τα εμβαδά και τους όγκους των ορόφων που βρήκα μέσα στον φάκελο έτσι ώστε να προχωρήσω στη σύνταξη του ΔΚ.

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Σχετική ερώτηση, πάνω σε αυτό. Σε οικοδομή του 1972? Λυόμενο έχει χαθεί ο φάκελος και ιδιοκτήτης και πολεοδομία δεν έχουν ούτε ένα σχέδιο, τι πρέπει να κάνω, το κτίσμα δεν φαίνεται αυθαίρετο, πλην ενός υπογείου που δεν διακρίνεται καλά σε κάτι πρόχειρα σχεδιαγράμματα που βρήκα ότι υπήρχε, οπότε... δεν δηλώνω τίποτα, ή χρειάζομαι μια βεβαίωση πολεοδομίας ότι δεν βρέθηκε ο φάκελος!?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.