Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπάρχει ελπίδα για τους Νέους Μηχανικους;


seto_caiba

Recommended Posts

Ποιο απο τα κάτωθι σας φαίνεται πιο σωφρον για έναν άνεργο Πολ Μηχ που είναι πιο κοντά στα 30 απο ότι στα 20;

1 -> Αλλαγή καριέρας (πχ κατακτηριες για Μηχανικους Η/Υ ή αιτηση στο ανοιχτό πανεπιστήμιο για Πληροφορική)

2 -> Μεταπτυχιακο στον τομέα του Πολιτικού Μηχανικού

3 -> Μεταπτυχιακο σε άλλο τομέα (μπας και βρεθεί καμία αλλη ανοιχτή πόρτα στο μέλλον πέραν απο την κλειδαμπαρωμενη των Πολιτικων Μηχανικων)

4 -> Οτι δουλεια να ναι μέχρι να δούμε που παει το πραγμα

5 -> Εξωτερικό (Δουλεια ή Μεταπτυχιακο)

 

Τους Μηχ Η/Υ τους αναφέρω ως παράδειγμα γιατι ασχολούμαι απο πιτσιρικάς φανατικα με υπολογιστές/τεχνολογία (και εγω δεν έχω καταλάβει ακόμη πως κατέληξα Πολ Μηχ) αλλα και για το γεγονός ότι έτυχε η πάρεα μου απο το πανεπιστήμιο να είναι Η/Υ.Απο τα υποψιν άτομα σήμερα εργάζονται ΟΛΟΙ και μάλιστα οι 2 απο αυτούς ξεπερνούν τον αισθησιακο αριθμό 2000€/μήνα.

 

Όσοι πιστοί προσέλθετε

Edited by seto_caiba
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 469
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αλλαγή σταδιοδρομίας, πέραν του αντικειμένου του μηχανικού το έχεις σκεφτεί? Δεν το λέω για πλάκα....

Link to comment
Share on other sites

Ποιο απο τα κάτωθι σας φαίνεται πιο σωφρον για έναν άνεργο Πολ Μηχ που είναι πιο κοντά στα 30 απο ότι στα 20;

 

 

Φιλε για μενα αλλαγη επαγγελματος οπως λεει ο Ικαρος. Πλεον οι Μηχανικοι ειμαστε τοσο πολλοι σε αριθμο που ακομα και οταν ερθει αυτη η πολυποθητη ωρα της αναπτυξης ποιος θα πρωτοδουλεψει?

 

Κακα τα ψεματα το επαγγελμα του Μηχανικου για τουλαχιστον μια δεκαετια θα ειναι μεταξυ φθορας και αφθαρσιας. Αμα δεις ολο και περισσοτεροι Μηχανικοι πλεον κανουν μεταπτυχιακες σπουδες σε αλλα αντικειμενα η δινουν κατατακτηριες για αλλα τμηματα.

 

Για μενα η καλυτερη λυση ειναι το Νο1 που ανεφερες: Αιτηση στο Ανοικτο Πανεπιστημιο για Πληροφορικη (εχω ακουσει αρκετα καλα λογια για το προγραμμα αυτο, με λιγη τυχη θα κληρωθεις, για κατατακτηριες δεν στο συνιστω μεγαλο μανικι, λιγες πιθανοτητες και σιγουρα σημαντικα εξοδα για φροντιστηρια) και πλεον απασχοληση με το αντικειμενο του ΙΤ. Οι προοπτικες σιγουρα ειναι καλυτερες απο το Μηχανηλικι. Μιας και εισαι και σχετικος με τον τομεα δεν θα δυσκολευτεις να απασχοληθεις, ειδικα σε τομεις οπως η ασφαλεια συναλλαγων και η σχεδιαση ιστοσελιδων ηλεκτρονικων μαγαζιων υπαρχει-και θα υπαρχει- αρκετο ψωμι.

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπερα, Μηχ. Περ. εδω, το καλυτερο ανεκδοτο - ειδικοτητα που υπαρχει στην Ελλαδα. Του χρονου γυρναω σε αγροτης, ελπιζω σε κατι καλυτερο με τις γνωσεις που εχω. Καλη τυχη σε ολους

Link to comment
Share on other sites

Απο το 1998-2008 δημιουργηθήκαν 320000 νέες θέσεις εργασίας. Απο αυτές οι 250000 ήταν στο δημόσιο και στο ευρύτερο δημόσιο τομέα. Συνεπώς 7000/ανα έτος στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα ο αριθμός νέων ανέργων είναι περίπου 300000/έτος ή 25000/μήνα. Απλά μαθηματικά.

 

Η Ελλάδα θα φτάσει να έχει επίσημη ανεργία μέσα στο 2013 περίπου 29% και ανεπίσημη κοντά στο 38%. Μαζί με την εσωτερική υποτίμηση που θα συνεχιστεί ώστε το δημόσιο να μην είναι πλέον σε καμία περίπτωση επιλογή. Η μείωση του ΑΕΠ απο 2008 μέχρι σήμερα είναι 26%. Υπολογισμοί του Σοιμπλε για το χρέος το 2020 είναι 126,4% και οχι 122% και άρα θα πρέπει να πάρουμε επιπλέον μέτρα 5 δις στο 2013.

 

Με λίγα λόγια. Οσοι έχουν εργασία θα αναγκαστούν να πληρώσουν τεράστια εφορία, ταμεία, υγεία κλπ με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο ερώτημα γιατί δουλεύω. Εαν κάποιοι καταφέρουν να κρατηθούν είναι ορισμένοι σε ΚΡΗΤΗ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΡΟΔΟ, ΜΥΚΟΝΟ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ. Πόσο θα κρατηθούν? άγνωστο.

 

Αυτό που έχει γίνει στην Ελλάδα είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια οικονομικά χρονικά. Δεν ξέρω που οδηγεί αλλα είμαι σίγουρος οτι θα σπάσουμε κάθε ρεκόρ ηλιθιότητας στην πορεία.

Link to comment
Share on other sites

Μαζί με την εσωτερική υποτίμηση που θα συνεχιστεί ώστε το δημόσιο να μην είναι πλέον σε καμία περίπτωση επιλογή.

 

Εγω παλι βλεπω το ακριβως αντιθετο. Απολυσεις στον ιδιωτικο, φοροι καργα, δανεια καργα, χρεος καργα... γινονται τα παντα δηλαδη για να μην πειραχτουν οι ιερες αγελαδες του δημοσιου.

Edited by karavlaxos
Link to comment
Share on other sites

Οι ιερές αγελάδες όπως λές σε λίγο θα ζούνε με μισθούς ζόμπι. Οπότε δεν μπορώ να πω οτι τους ζηλεύω.

Link to comment
Share on other sites

Επιτρέπετε,να εργάζεσαι στο δημόσιο,όχι μόνιμος φυσικά,και η ταυτόχρονη ύπαρξη γραφείου. Οπότε στον τομέα των μηχανικών,θα μπορούσε έτσι να πληρώνεται η ασφάλιση από το κράτος και ένας "καλός" μισθός και τα απογευματάκια τα Σαββατοκύριακα και στις κοπανίτσες(που από ότι μαθαίνω γίνονται) όλο και κάποια Ο.Α. να κάθεται,κάποιο ΠΕΑ,κάποια ρύθμιση.

Στις τυφλές ιερές αγελάδες,βασιλεύει η μονόφθαλμη.

Link to comment
Share on other sites

Η πλειοψηφία πάντως των ΔΥ πλέον δεν την βγάζει. Απλά είναι εγκλωβισμένοι σε ενα σύστημα που τους κρατάει με τα ψέματα μπας και πάρει καμία ψήφο παραπάνω. Το θέμα είναι οτι το πάρτι τελείωσε (για τους περισσότερους) και πλέον ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ παίρνει 1600Ε (όσο και η καθαρίστρια σε ΔΕΚΟ). Ο γιατρός θα πάρει 1100, ο δάσκαλος 650, ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο 1800 κλπ και θα συνεχίσουμε να έχουμε απο τα ακριβότερα κόστη ζωής στην ΕΕ. Πολύ απλά σε καμιά 2-3 χρόνια η μεσαία τάξη θα πέσει κάτω απο το επίπεδο φτώχειας, οι φτωχοί είτε θα αποθυμήσουν σε Κύριο είτε θα φύγουν, οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι αλλα καλά φυλαγμένοι και μέχρι το 2020 θα γίνουμε Αλβανία.

 

Αυτό το βλέπω είτε με διαγραφή όλου του χρέους, είτε πουλώντας τις ΑΟΖ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΧΑ. Ζαριά ήταν που για 200 χρόνια πηγαίναμε διπλά ή τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω τι θα γίνει μέχρι το 2020,ξέρω και ξέρετε τι έγινε στο παρελθόν και τι γίνεται σήμερα.

Σε μια Ευρώπη "ενωμένη" ,όπου με 70 ευρώ πάς από την μια άκρη της στην άλλη με επιστροφή και τονίζω την λέξη επιστροφή, η έννοια εγκλωβισμένος εμένα δεν μου αρέσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.