Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το ΜΙΤ στην κορυφή της λίστας των καλύτερων πανεπιστημίων


Γιάννης

Recommended Posts

Εδώ το απ' ευθείας link:

http://www.newsbomb.gr/images/news/2012/09/11/QSUniRankings2012top100.pdf

 

Ροδόπουλε, γίνεσαι υπερβολικός. Καταρχήν και το Βέλγιο είναι μικρή χώρα και η Ιρλανδία και η Ολλανδία...

Για την Κορέα, τι να πω...πρέπει να έχουν πολλά κεφάλαια made in USA...

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη δεν είμαι υπερβολικός. Αλλα μιλάς για χώρες με άλλη νοοτροπία.

Link to comment
Share on other sites

Από το 1981 και μετά πραγματοποιήθηκε η σταδιακή και άνευ προηγούμενου υποβάθμιση της παιδείας μέσω της βαθιάς κομματικοποίησης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων , φοιτητές που βρισκόντουσαν στην μια η την άλλη παράταξη μέσω της ψηφοφορίας για την εκλογή οργάνων αγόραζαν θέματα από τους καθηγητάδες έναντι αμοιβής ψήφων , επικράτησε δε πλήρη αδιαφάνεια στον έλενχο των κονδυλίων αλλά και σικέ διορισμοί πανεπιστημιακού προσωπικού λέκτορες επίκουροι με ελλιπές γνωστικό αντικείμενο , εφόσον την εντολή διορισμού την έδιναν οι παρακρατικές κομματικές οργανώσεις και όχι κάποια επιτροπή διαφάνειας με καθηγητές ουδέτερους του εξωτερικού , να μην ξαναμιλήσω για την αδιαφάνεια των κονδυλίων όπου έγιναν βίλλες και ταξίδια .Αυτά πληρώνουμε τώρα , και μάλλον θά τά πληρώσουμε ακρίβα .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

καλό είναι να μπορούμε να αποδείξουμε έστω και το 1% από αυτά που καταγγέλουμε καμιά φορά...

αλλιώς ο καθένας θα λέει ότι του κατέβει!

Link to comment
Share on other sites

Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι . σκάνδαλα στο οικονομικό πανεπιστήμιο Πειραιά αν δεν κάνω λάθος έστειλαν στην φυλακή 2-3 πανεπιστημιακούς , και πόσα αλλά ακόμα,. Ο καθένας έχει μια ιστορία από τα φοιτητικά του χρόνια πόσο δε άνθρωποι που εργάζονται καθημερινά σε πανεπιστημιακούς χώρους , βλέπουν ακούνε και βιώνουν την αδιαφάνεια και τον νεοποτισμό . Τώρα γίνεται πόλεμος για την οικονομική διαχείριση των πανεπιστημίων και ποιος θα εχει τον Έλενxο της οικονομικής διαχείρισης . τυχαίο ;

 

μέχρι πριν 2-3 χρόνια οι καθηγηταδες διόριζαν τα παιδιά τους , στο ιδιο πανεπιστημιακό ίδρυμα .

Edited by loser
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Eπειδή πρέπει να κρίνουμε γνωρίζοντας όλα τα στοιχεία , αλλιώς είμαστε σαν τους αγράμματους τους δημοσιογράφους και τους επικεφαλιδάδες , σας παραθέτω τα κριτήρια :

 

"Η λίστα «QS World University Ranking» συντάσσεται από το 2004, θεωρείται από τις πλέον έγκυρες και καταρτίζεται βάσει έξι κριτηρίων: τη φήμη των Ιδρυμάτων στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τον κόσμο τής αγοράς, την αναλογία καθηγητών/ φοιτητών, τις αναφορές σε επιστημονικές επιθεωρήσεις και διεθνή ΜΜΕ, τον διεθνή προσανατολισμό τους και τον αριθμό των ξένων φοιτητών."

 

Καταλαβαίνετε ότι στα δύο τελευταία κριτήρια είμαστε χαμένοι από χέρι , αφού σαν Εθνος Ανάδελφον που έλεγε ο Κύριος Πρόεδρος , είναι δύσκολο να προσελκύσουμε νέους από το εξωτερικό . Και στα άλλα κριτήρια σαν χώρα της περιφέρειας είμαστε κάπως εξωτικοί .

 

Από την άλλη μεριά το σάιτ αυτό στο αρχείο Ελλάδα , έχει μόνο τα μισά πανεπιστήμια και κανένα τει και κυρίως οικονομικά , ενώ έχει και ιδιωτικά κολλέγια .

http://www.topuniversities.com/country-guides/greece

 

Αρα η πληροφόρηση που έχει , μάλλον από δημοσχετίστες προέρχεται παρά αντέχει σε σοβαρή κριτική .

Edited by BAS
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.