Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

"Λεφτά υπάρχουν"


Kapa

Recommended Posts

καλο ειναι να αναζητησετε το πρωτοτυπο κειμενο απο την Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank (Εβδομαδιαίο Δελτίο).

 

https://www.alpha.gr/files/infoanalyses/weekly20120912.pdf

 

Όπως σημειώνει προς το τελος ...

"η κυβέρνηση θα πρέπει να εγκαταλείψει την ζημιογόνο πολιτική του

τύπου "δεν θα απολυθεί κανείς στο δημόσιο τομέα".

Αν δεν απολυθεί κανείς τότε θα μειωθούν οι μισθοί των

εργαζομένων στο δημόσιο τομέα τόσο πολύ που

πολλοί εργαζόμενοι θα τον εγκαταλείψουν μόνοι τους.

 

 

Η διαφορά θα είναι ότι, ενώ στην πρώτη περίπτωση θα

απολυθούν όσοι είναι υπεράριθμοι, στη δεύτερη

περίπτωση θα φύγουν οι καλύτεροι."

 

αυτα δεν "βολευει" να τα αναπαραγει το zougla ???

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γράφει όμως και αυτά

 

"Η Ελλάδα έχει πετύχει και με το παραπάνω τη

 

δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται και θα

 

έχει πρωτογενές πλεόνασμα στη ΓΚ ήδη από το 2012,

 

παρά την μεγάλη ύφεση στην οποία έχει

 

περιπέσει η ελληνική οικονομία

 

. Παρ΄ όλα αυτά, η

 

Τρόικα συνεχίζει να αμφισβητεί

 

, σε μεγάλο βαθμό

 

ανεδαφικά

 

, την απόδοση των μέτρων που έχει

 

εξειδικεύσει η κυβέρνηση

 

, με αποτέλεσμα την

 

περαιτέρω κωλυσιεργία με την συνεχή προβολή

 

απαιτήσεων για λήψη νέων μέτρων

 

. Η πολιτική αυτή

 

συμβάλλει στην επιμήκυνση της ύφεσης στην ελληνική

 

οικονομία και είναι άκρως επικίνδυνη

 

, και εν πολλοίς

 

αντίθετη με τα συμφέροντα ακόμη και αυτών των ίδιων

 

των δανειστών της χώρας

 

. Η ελληνική οικονομία δεν

 

είναι δυνατό πλέον να κρατείται όμηρος των πολιτικών

 

επιδιώξεων κανενός

 

. Εάν η Τρόικα επιμένει να

 

αρνείται την αποτελεσματικότητα των μέτρων ή την

 

ανάγκη ηπιότερης δημοσιονομικής προσαρμογής

 

,

 

είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει

 

αυτό που υπαγορεύει το εθνικό συμφέρον

 

, δεδομένων

 

των ισορροπιών που διαμορφώνονται

 

. Διότι στην ζωή,

 

δεν υπάρχει δεν μπορώ

 

. Μόνον δεν θέλω.

Edited by BAS
Link to comment
Share on other sites

Θάθελα να ξέρω γιατί, κοτζάμ μηχανικοί, πέφτετε στην λούμπα του καθενός που προωθεί τα συμφέροντά του. Να το κάναν απλοικοί άνθρωποι, που πιστεύουν ό,τι ακούν στα κανάλια της παραπληροφόρησης, θα το καταλάβαινα. Δεν έχουν άλλη δυνατότητα. Έλεγε η μάνα μου "μα τόπε η τηλεόραση !". Εσείς όμως ?

Περιμένετε απο μια τράπεζα, που ας μην πούμε για τον βίο και πολιτεία της, να περιγράψει αντικειμενικά την οικονομική κατάσταση ?

Μα, πέρα απο το ότι δεν υπάρχει αντικειμενικότητα στο θέμα, είναι δυνατόν να διαδίδει απόψεις που στρέφονται εναντίον των συμφερόντων της ?

 

Τι θέλει η καλή τράπεζα, όπως και κάθε τράπεζα ?

Λεφτά. Πολλά λεφτά.

Αν δεν "υπάρχουν" πώς θα τα ζητήσει ? άρα "υπάρχουν" !

Μα αν υπάρχουν τότε θα πάνε στους ΔΥ ! άρα πρέπει να απολυθούν !

που είδατε λοιπόν ασυμφωνία μεταξύ των δύο θέσεων ?

Link to comment
Share on other sites

Μα αν υπάρχουν τότε θα πάνε στους ΔΥ ! άρα πρέπει να απολυθούν !

dpapdpap

Αυτό που φοβάμαι (και είμαι σίγουρος) είναι οτι θα απολυθούν οι ικανοί και θα μένουν οι άχρηστοι που όλως τυχαίως είναι οι πραιτωριανοί του δικομματισμού. Πρέπει να παραδεχθείς πως κάποιους απ' αυτούς αν τους είχες στην δουλειά σου θα τους πέταγες έξω με τις κλωτσιές. Κι' όχι τίποτε άλλο, χαλάνε και τους υπόλοιπους.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρεις πόσο απόλυτα συμφωνώ μαζί σου ! Εχω τεράστια πείρα σ' αυτό και σε βεβαιώνω ότι αρκετές (πολλές) φορές ξεπέρασα και τα όρια αντοχής μου για να δώ κάποιους απ' αυτούς, όχι απλά να διώχνωνται με τις κλωτσιές, αλλά και να οδηγηθούν στην φυλλακή. Ακόμα και την αλλαγή κόμματος εξουσίας προσπάθησα να εκμεταλλευτώ. Ξέρεις όμως κάτι "περίεργο" ? Είναι ο μόνος τομέας που ο "υπερκομματισμός" εκδηλώνεται σ' όλο το μεγαλείο του !

Θα σου πώ μόνο ενα παράδειγμα.

Καινούριος υπεύθυνος ον σε κάποια υπηρεσία που είχε οικονομική ανεξαρτησία, οδηγήθηκα στο εδώλιο επειδή αρνήθηκα σε μελετητή την πληρωμή "μελέτης" με σύμβαση υπογραφείσα στο μεσοδιάστημα αλλαγής νομάρχου (όταν επιτρέπονται μόνο διοικητικές-διαχειριστικές ενέργειες) και με ρήτρα 50% αν δεν την εφαρμόσουμε ! Αρνήθηκα να την δεχτώ επειδή ήταν σκουπίδι. Ψάχνοντας όμως για στοιχεία υπεράσπισής μου, ανακάλυψα ότι η εν λόγω μελέτη ήταν το 8ο (όγδοο) ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ μιας αρχικής !!!! (ούτε καν είχαν μπει στον κόπο να αλλάξουν την αρίθμηση των κεφαλαίων ακόμα και όταν τους άλλαζαν την σειρά εμφάνισης) Δηλ. μέχρι τότε είχαν πληρωθεί ετπτά (7) φορές τα ίδια σκουπίδια (με διαφορετικό τίτλο και αναδιάταξη των κεφαλαίων) έκαστο 2,5 εκ δραχμές !!!! (τόσο ήταν τότε το όριο της απ' ευθείας ανάθεσης) Και ο κύριος αυτός (συνεπικουρούμενος απο συγκεκριμένους υπάλληλους) την απαιτούσε για όγδοη φορά. Το ανέφερα στον νομάρχη (του "αντίπαλου" κόμματος) και το κατέθεσα στο δικαστήριο.

Αποτέλεσμα ?

Κέρδισα την δίκη αλλά....

Κατα σύμπτωση η απόφαση του δικαστηρίου δεν ανέφερε ούτε την πολλαπλότητα της "μελέτης", ούτε την ποιότητά της, αλλά ούτε και την καταγγελία μου ως ΠΛΑΣΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ απο τον προκάτοχό μου (και μέλος της "παρέας"). Δεν θυμάμαι καν, αυτη τη στιγμή, το σκεπτικό της απόφασης, αλλά ήταν του στυλ "τρια πουλάκια κάθονταν ....".

Παραξενεμμένος ρώτησα τον δικηγόρο και μου είπε "τι ψάχνεις τώρα ... αφου κέρδισες την δίκη".

Όμως δεν ήταν τυχαία όλα αυτά !

Ο ενάγων έκανε έφεση ... και την κέρδισε λόγω ανεπαρκούς αιτιολόγησης της πρωτόδικης !!!

Το ότι, ο απελθών νομάρχης ήταν δικηγόρος παρ' αρείου πάγου, το ότι ο νέος νομάρχης δεν ξαναέδωσε σημασία, το ότι ο παρεπόμενος νομάρχης αδιαφόρησε εντελώς, το ότι ο υπάλληλος που πλήρωσε 7 φορές το ίδιο σκουπίδι, συνέχισε (μέχρι και σήμερα παρα το ότι ξαναάλλαξε η πολιτική ταυτότητα του επόμενου νομάρχη και τις λοιπές ανακατατάξεις) την ένδοξη καριέρα του (έχει μάλιστα προαχθεί σε Δ/ντή εδω και κάποια χρόνια !), είναι απλές συμπτώσεις ! Αυτός που είχε μόνο προβλήματα είμουν εγώ !!

Δεκάδες τέτοια μπορώ να απαριθμίσω αλλά δεν γίνεται εδώ.

Αυτό είναι το δημόσιο. Αλλα μερικοί βλέπουν τον "τεμπέλη" δ.υ. και γυρίζουν αλλού το πρόσωπο όταν τους δείχνεις την αιτία.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη κανείς εδώ δεν αρνείται ότι στο Δημόσιο υπάρχουν και έντιμοι και εργαζόμενοι σκληρά υπάλληλοι . Αλλά δυστυχώς αυτήν την εποχή με ανεργία 60 % στους εκτός δημοσίου , πρέπει κάτι να γίνει με την μείωση του προσωπικού των ΔΥ .

 

Οσο γιά το τι έγινε με τους ανέντιμους , θα σου πω τι είπε ένας τέτοιος σε ένα εκβιαζόμενο πολίτη που του είπε ότι θα πάει στον υπουργό και θα τον καταγγείλει .

"Ο υπουργός θα είναι εδώ γιά 3-6-12 μήνες . Εγώ θα είμαι γιά πάντα ."

 

Οπότε .....

 

Οσο γιά την τράπεζα , ο σχολιασμός γίνεται γιά αυτά που κρύβονται μέσα στις γραμμές , αν και εκείνοι δεν έχουν μεγαλύτερη πληροφόρηση από εμάς , αφού το παιχνίδι παίζεται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο .

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη κανείς εδώ δεν αρνείται ότι στο Δημόσιο υπάρχουν και έντιμοι και εργαζόμενοι σκληρά υπάλληλοι .
Οι έντιμοι, να ξέρεις, είναι διπλά και τριπλά "άτυχοι". Και γιατί αναγκάζονται να βγάζουν πέρα δουλειά που θάπρεπε να βγάζουν οι "άλλοι" αλλά και γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν τις τρικλοποδιές που τους βάζουν αυτοί και οι διοικητικοί και πολιτικοί προιστάμενοί τους. Και φυσικά να "στιγματίζονται" σαν "στραβόξυλα" κλπ.

Κάποιος πολυ καλός μου φίλος μου είχε πεί κάποτε ότι κάποιος άλλος, που δεν ήξερε την φιλία μας, του είπε για μένα (με στύλ "γνώστη") "το παίζει σκληρός για να ανεβάσει το κασέ του" !

Η λύση όμως δεν είναι οι απολύσεις. Τόπε και ο man21. Αυτοί, οι μοναχικοί και τίμιοι θα την πληρώσουν. Οπότε το αποτέλεσμα θάναι χειρότερο.

Εξάλλου δεν καταλαβαίνω πώς απολύοντας δυ θα μειωθεί η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα. Φαντάζομαι εννοείς ότι τα αντίστοιχα λεφτά θα χρησιμοποιηθούν για ανάπτυξη και μάλιστα τόση που θα δώσει δουλειά σε πολύ περισσότερους απο τις 150.000 που θα απολυθούν (γιατί 150.000 δράματα δεν απαλυνονται με 150.000 χαρές, ακόμα και αν απολύονταν μόνο επίορκοι και τεμπέληδες που... δεν) !

Βασίλη .... σύνελθε !

Οσο γιά την τράπεζα , ο σχολιασμός γίνεται γιά αυτά που κρύβονται μέσα στις γραμμές , αν και εκείνοι δεν έχουν μεγαλύτερη πληροφόρηση από εμάς , αφού το παιχνίδι παίζεται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο .
Δεν είναι θέμα πληροφόρησης. Αλλα θέμα λογικής. Ποιός τραπεζικός θάλεγε οτιδήποτε που δεν του φέρνει κέρδη ? και την καλημέρα την χρεώνουν !
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα των απολύσεων δυστυχώς αυτήν την εποχή έχει γίνει περισσότερο συμβολικό , αλλά θα πρέπει να συμβεί .

 

Βέβαια αν το 2010 ο πρωθυπουργουπάλληλος , έλεγε ότι βγαίνουν στην σύνταξη όλοι οι άνω των 60 και όσοι έχουν πάνω από 30 χρόνια υπηρεσία , θα μάζευε κάπως τα πράγματα .

 

Μετά θα έπρεπε να καταργήσει ΟΛΕΣ τις αποσπάσεις και αφού δεί που έχει έλλειμμα κόσμου να τους μοιράσει εκεί .

Ακόμα σε περίπτωση ανάγκης θα μπορούσε να απολύσει όσους είναι κάτω των 30 ετών και δεν έχουν παιδιά , βάζοντας τους σε ένα κατάλογο μελλοντικών προσλήψεων , ενώ τότε οι νέοι απολυμένοι θα μπορούσαν να βρούν δουλειά σε ένα μη διαλυμένο ιδιωτικό τομέα .

 

Η χρήση ηλικιακών και μόνο κριτηρίων θα ήταν απλή και δίκαιη αφού δεν επέτρεπε κομματισμούς .

Ακόμα και τώρα μπορεί να γίνει με κάποιες προσαρμογές .

 

Η άρνηση όμως της Αριστεράς και του Μανιτάκη να θιχθούν οι ΔΥ , εξοργίζει πολύ κόσμο , ιδιαίτερα τους απολυμένους .

 

Φίλος της ηλικίας μας , απολυμένος σχεδόν 2 χρόνια , τον τελευταίο καιρό τρώει άνθρωπο . Και άργησε γιατί δεν έχει οικογένεια και υποχρεώσεις .

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια αν το 2010 ο πρωθυπουργουπάλληλος , έλεγε ότι βγαίνουν στην σύνταξη όλοι οι άνω των 60 και όσοι έχουν πάνω από 30 χρόνια υπηρεσία , θα μάζευε κάπως τα πράγματα .

 

Ακριβώς αλλά έπαιρνε εντολές και είχε και αυστηρούς προϊσταμένους στους οποίους δεν χάλαγε χατήρι (όχι αν ήθελε ας χάλαγε )

 

Μετά θα έπρεπε να καταργήσει ΟΛΕΣ τις αποσπάσεις και αφού δεί που έχει έλλειμμα κόσμου να τους μοιράσει εκεί .

Ακόμα σε περίπτωση ανάγκης θα μπορούσε να απολύσει όσους είναι κάτω των 30 ετών και δεν έχουν παιδιά , βάζοντας τους σε ένα κατάλογο μελλοντικών προσλήψεων , ενώ τότε οι νέοι απολυμένοι θα μπορούσαν να βρούν δουλειά σε ένα μη διαλυμένο ιδιωτικό τομέα .

 

Αυτά θέλουν βούληση και διάθεση για αλλαγές πέρα από κατεστημένα , κουμπαριές και κολλητάρια οπότε ...

 

Φίλος της ηλικίας μας , απολυμένος σχεδόν 2 χρόνια , τον τελευταίο καιρό τρώει άνθρωπο . Και άργησε γιατί δεν έχει οικογένεια και υποχρεώσεις .

 

Άδικο έχει ;

Link to comment
Share on other sites

Απαλλαγή από την Soviet νοοτροπία (δηλαδή όλοι στο δημόσιο) και στροφή στην ανάπτυξη.

 

Από την τριτοβάθμια εκπαίδευση (να σταματήσει να μπαίνει τόσος κόσμος και αλλαγή προγράμματος σπουδών), τον αγροτικό τομέα και βοήθεια του κράτους για τον τομέα αυτόν, ανάπτυξη βιομηχανίας, έρευνα υλικών (οτιδήποτε προέρχεται από τον ορυκτό πλούτο και αξιοποίησή τους στην βιομηχανία) εκσυγχρονισμός σιδηροδρομικού δικτύου (ποιος τα γ@μ@ει τα ΚΤΕΛ) και υποδομών, κατάργηση των διοδίων (έχετε τέλη κυκλοφορίας υποτίθεται !!!) για καλύτερες τιμές εμπορικών προϊόντων, ανάπτυξη βιομηχανίας-βιοτεχνίας.

 

Δεν γίνεται να ζούμε από την οικοδομή. Δεν υπάρχει η οικοδομή μόνο !!!

Επίσης ειναι τραγικό να ασχολείται μηχανικός με τις καινούργιες μόδες όπως ενεργειακές μ@λ@κίες και δεν ξερω γω τι άλλο θα βγάλλουν για να κινήσουν την αγορά.

 

Είναι θέμα χρόνου και πιστεύω ότι δεν θα γλυτώσουν. Η οργή του κοσμου είναι πολύ μεγάλη.

 

Επισης να σταματήσει η μ@λ@κία με τις περικοπές συντάξεων και μισθών. Θέλετε περικοπές ???

 

Από τους 300 να γίνετε 150. Λαμόγια πολιτικάρια. Τον μισθός σας στο 50 %.

 

Αυτές είναι προτάσεις λαμόγια πολιτικάρια.

Edited by Pappos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.