Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στάσιμοι οικισμοί


Recommended Posts

Σε όλη την ακτίνα των 800 μ ισχύουν οι όροι δόμησης του ΦΕΚ 588 Δ 82 για αποκλειστική χρήση κατοικία. Μπορείς να κατατμήσεις σε ελάχιστη επιφάνεια 500 τμ υπό την προυπόθεση μεταβίβασης σε μόνιμο κάτοικο κλπ. σε συνδυασμό με το άρθρο 7 παρ 2.

2. Κατά τη δημιουργία νέων γηπέδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος πρέπει να εξασφαλίζεται σε όλα τα γήπεδα κυκλοφοριακή εξυπηρέτησή τους από κοινόχρηστο χώρο

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 385
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Επανέρχομαι και πάλι με μια μικρή διόρθωση όσο αφορά τα μέτρα που είχα αναφέρει στα προηγούμενα post. 

Λοιπόν έχω ένα αρχικό οικόπεδο 4200 τ.μ το οποίο τέμνεται από το όριο στάσιμου οικισμού οπότε προκύπτει  ένα τμήμα εντός του οικισμού με επιφάνεια 2.000 τ.μ και ένα εκτός οικισμού αλλά στη ζώνη των 800 μ με επιφάνεια 2200 τ.μ ..Ο ιδιοκτήτης θέλει να να κάνει κατάτμηση και να μεταβιβάσει το τμήμα των 2200 τ.μ σε καταγόμενο από το χωρίο ο οποίος όμως έχει στο όνομα του δικαίωμα 50 % υψηλής κυριότητα σε άλλη ιδιοκτησία στο χωριό . Ο αγοραστής δεν ενδιαφέρεται να οικοδομήσει στο τμήμα αυτό, το χρειάζεται για αγροτικούς σκοπούς .. Μπορεί να γινει η κατάτμηση?  

 

ευχαριστώ  

Edited by Patrick
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τι εννοείς μικρό? Οι ζώνες είναι είτε 500 μ εάν πρόκειται για οικισμό προ του 23 είτε 800 μ από το καθορισμένο κέντρο τους εάν είναι ακτινικοί.

Σε ποια περίπτωση ανήκεις?

Link to comment
Share on other sites

Ο οικισμός κάτω των 2.000 κατοίκων που οριοθετήθηκε με βάση τις διατάξεις ΠΔ/24-4-85 (ΦΕΚ-181/Δ/3-5-85) και τη σχετική απόφαση Νομάρχη, έχει και τμήμα προ 23. Ισχύει η ζώνη των 500 μ από τα περιμετρικά όρια του προ 23 τμήματος του οικισμού και διερευνάται η κατά παρέκκλιση αρτιότητα για γήπεδο με ελάχιστη επιφάνεια 2.000 τμ, εντός της προαναφερθείσας ζώνης, το οποίο προϋφίσταται αποδεδειγμένα (βάσει συμβολαίου) της 24-4-1977, υπό την προϋπόθεση ότι, στην περιοχή του ακινήτου επιτρέπονται οι παρεκκλίσεις της εκτός σχεδίου δόμησης, γηπέδων επιφάνειας μικρότερης των 4.000 τ.μ.

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σας, 

Σε οικόπεδο όπου το μεγαλύτερο μέρος βρίσκεται σε εντός ζώνης 800μ. στάσιμου οικισμού, με συνολικό εμβαδό 7500τ.μ. Θα μπορούσα να οικοδομήσω με το 270Δ των εκτός σχεδίου αυξάνοντας σε >200τ.μ. για κατοικία; 

Σας ευχαριστώ 

 

Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Εντός ζώνης 800 μ από το κέντρο του στάσιμου οικισμού ισχύει το ΦΕΚ 588/Δ/82 υποχρεωτικώς και μόνο για αποκλειστική χρήση κατοικία. Μέγιστη δόμηση 200 τμ. Από κει και πέρα αν ο ιδιοκτήτης επιθυμεί, ας αναζητήσετε την δυνατότητα κατάτμησης σε μικρότερα οικόπεδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Γνωρίζει κάποιος τι ισχύει με τις πλάγιες αποστάσεις στους στάσιμους οικισμούς;

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.