Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στάσιμοι οικισμοί


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 385
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι, αλλά σε ένα οικισμό έχεις λόγο να κολλήσεις και να διαμορφώσεις  συνθήκες διαβίωσης στο κτίριο σαν να ήταν στο κέντρο μιας μεγαλούπολης;

Εκτός και αν έχεις ένα πολύ στενό-μακρόστενο οικόπεδο που δεν σου αφήνει επιλογές.

Για το μπροστά όριο όπως το ονομάζεις, ουσιαστικά αναφέρεσαι στη γραμμή δόμησης. Υπάρχει υφιστάμενη οικοδομική γραμμή; Πχ μερικά σπίτια στην ίδια ευθεία ή τεθλασμένη γραμμή, χωρίς οπισθοχώρηση; 

Γενικώς μπορείς να το φέρεις στο όριο, αν δεν υπάρχει απαγορευτική διάταξη στην περιοχή που να ορίζει την γραμμή δόμησης εσώτερα της πρόσοψης του οικοπέδου.

Link to comment
Share on other sites

Είναι μικρό το οικόπεδο χωρίς άλλες δυνατότητες τοποθέτησης. Δεν υπάρχει οικοδομική γραμμή - υπάρχουν υφιστάμενα κτίσματα στην γραμμή του ορίου. Γενικά όλα αυτά που συζητάμε που μπορώ να τα διαβάσω;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα σε όλους. Μέτρησα ένα χωράφι(;) σε έναν οικισμό της Καρδίτσας (Λυγαριές-Λάσδα). Ο οικισμός αυτός είναι στάσιμος σύμφωνα με ΦΕΚ του 1983 όπου καθορίζει τους στάσιμους οικισμούς του νομού Καρδίτσας, μη οριοθετημένος. 

Διαβάζοντας το ΦΕΚ του 1982 για τους στάσιμους οικισμούς (επειδή πρώτη φορά πέφτω σε στάσιμο) βλέπω ότι πρέπει να βρω το συνεκτικό τμήμα του οικισμού και το κέντρο των 800μ.

Αν είμαι εντός συνεκτικού τμήματος είμαι εντός οικισμού. Αν είμαι εκτός συνεκτικού τμήματος αλλά εντός ζώνης 800μ είμαι εκτός οικισμού αλλά ισχύουν τα του ΦΕΚ του 1982. Σωστά μέχρι εδώ η έχω καταλάβει λάθος?

Μίλησα με πολεοδομία και μου είπαν ότι το κέντρο του οικισμού δεν το ξέρουν και θα πρέπει να βρω κάποιον από το χωριό να μου δώσει βεβαίωση ότι είμαι η δεν είμαι μέσα στα 800μ!!!

Επίσης μου είπαν ότι συνεκτικό τμήμα δεν έχει οριστεί για κανέναν οικισμό του νομού.

Τέλος βρήκα στην σελίδα του ΥΠΕΚΑ μια λίστα των οικισμών του νόμου Καρδίτσας και τον συγκεκριμένο τον έχει στην κατηγορία "διάσπαρτος". Αυτό τι σημαίνει? Ότι δεν υπάρχει συνεκτικό τμήμα?

Αν υποθέσουμε ότι είμαι μέσα στα 800 μ (διότι όπου και αν είναι το κέντρο με πιάνουν τα 800μ) από τη στιγμή που δεν έχει οριστεί συνεκτικό τμήμα σημαίνει ότι είμαι απλά εκτός σχεδίου απλά μπορώ αν θέλω να χτίσω να εκμεταλλευτώ το ΦΕΚ του 1982? Πρέπει εγώ να αποφασίσω ποιο είναι το συνεκτικό τμήμα? Μήπως δεν έχω συνεκτικό τμήμα?

Οποιαδήποτε βοήθεια θα είναι πολύτιμη γιατί έχω χαθεί.

Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι το οποίο μπορεί να είναι τελείως χαζό, αλλά όπως ειπα πρώτη φορά πετυχαίνω τέτοιο οικισμό. Συνεκτικό τμημα έχω μόνο αν ο οικισμός είναι προ του 23; Αλλιώς δεν έχω;

Link to comment
Share on other sites

Οι στάσιμοι οικισμοί διαθέτουν προ 23 τμήμα (το συνεκτικό). Από το κέντρο του στάσιμου οικισμού (όπως αυτό έχει οριστεί με απόφαση κοινοτικού συμβουλίου και συνήθως είναι η εκκλησία, ή το κοινοτικό κατάστημα, ή το δημοτικό σχολείο του χωριού) και με ακτίνα 800 μ από αυτό, ισχύουν οι όροι δόμησης των στάσιμων οικισμών (ΠΔ/6-12-82 --ΦΕΚ-588/Δ/23-12-82) για αποκλειστική χρήση κατοικία, ακόμη και αν το ακίνητο βρίσκεται εντός του προ 23 τμήματος. Σε περίπτωση ανέγερσης κτιρίου άλλης χρήσης (πχ μικτής) για το μεν προ 23 τμήμα ισχύουν οι όροι δόμησης βάσει του ΠΔ/2-3-81 (ΦΕΚ-138/Δ/13-3-81) ενώ για το υπόλοιπο τμήμα ισχύουν οι όροι δόμησης της εκτός σχεδίου-οικισμών δόμησης ΠΔ/24-5-85   (ΦΕΚ-270/Δ/31-5-85)

Link to comment
Share on other sites

Στην δίκη μου περίπτωση που ο οικισμός δεν είναι προ του 23 έχω απλά την ζώνη των 800μ δηλαδή;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.