Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απώλεια φακέλου απο την πολεοδομία και Βεβαίωση νομιμότητας


Recommended Posts

....

πήγαν για δάνειο το 1997-ο φάκελος όμως ήδη είχε χαθεί Τότε η τράπεζα με την ελαστικότητα της εποχής τους έδωσε δάνειο παρά την παραπάνω έλλειψη επικυρωμένων αντιγράφων κατόψεων

.....

....νέα ρύθμιση δανείου-σε αυτήν όμως την διαδικασία, ξέρεις ότι οι τράπεζες ζητάνε την βεβαίωση νομιμότητας πλέον την οποία και έδωσα....

.....

 

Ότι είσαι παλιά και καλά διαβασμένη καραβάνα είναι προφανέστατο φίλε μου οπότε τις κακοτοπιές είναι σίγουρο ότι θα τις πάρεις είδηση.

 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση που λες καλά έκανες και για δυο πρόσθετους λόγους.

1ον η βεβαίωση δεν αφορά συμβόλαιο οπότε οι όποιες συνέπειες ακυρότητας ξεπερνούν το όριο των 2 μηνών της βεβαίωσης. Αφορούν την τραπεζική ρύθμιση και είναι περισσότερο για τις τράπεζες ο φόβος φυλαει τα έρημα ακόμα. Οπότε σε 2 μήνες η βεβαίωση αυτή δεν θα έχει συνέπειες.

 

2ον Στον αρχικό φάκελο δανείου που του είχε δώσει η τράπεζα έχει μέσα (και το έχουν στο αρχείο τους) Τοπογραφικό Διάγραμμα και Κάτοψη τουλάχιστον, σsχέδια με σφραγίδα πολεοδομίας και ας μη είναι επικυρωμένα γνήσια αντίγραφα. Συχνά πυκνά δεν υπήρχε η απαίτηση για επικυρωμένα διότι ο μηχανικός που το έλεγχε τότε είχε με μια πρώτη ματιά γνώμη αν υπήρχε μαϊμουδιά. Αν διαισθανόταν κομπίνα στις φωτοτυπίες τότε ζητούσε τα επικυρωμένα. Οπότε ακόμα και σήμερα να θελήσει ο ιδιοκτήτης να ξεκινήσει σιγά σιγά την πολεοδομική ανασύσταση φακέλου λειτουργούν ως αποδεικτικά στοιχεία ως επισυναπτόμενα σχέδια σε δανειστικά συμβόλαια ή υποθήκες ή άλλα.

 

 

Μια συμβουλή προς τους πελάτες σου αν δεν το έκανες κιόλας. Να ζητήσουν αντίγραφα των σχεδίων του σπιτιού τους από το αρχείο που έχει η Τράπεζα. Φυσικά και επικύρωση του γνησίου αυτών από την τράπεζα.

Κάποια μέρα θα τα χρειαστούν. (ηλεκτρονικές ταυτότητες κα).

Τσάμπα είναι και αν όπως πιθανολογώ από την χρονολογία του αρχικού δανείου το δάνειο ήταν Κτηματική Τράπεζα θα μπορεί να αργήσουν λίγο μέχρι να τα βρουν όλα στην Εθνική, εκτός αν τα είχε ήδη ο εκτιμητής που τα χρέωσαν για την ρύθμιση.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για όλα και για το χρόνο σου αγαπητέ Didonis

 

το κακό είναι ότι η τράπεζα (Εμπ) δεν έχει τίποτα

Τα μόνα στοιχεία είναι αυτά που ήδη ανάφερα με πηγή του μεν στελέχους από την πολεοδομία της δε κάτοψης από έναν εκ των συν/τών

που ενδείκνυνται όμως μόνο για ένα γενικό συμπέρασμα σε ότι αφορά τον όροφο (που στην περίπτωση μου αποτελεί τον τυπικό-αλλιώς ... τζίφος)

 

Και για να μας φανεί χρήσιμο το ερώτημα από το οποίο ξεκινήσαμε τη συζήτηση;;

 

Πως πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει ανασύσταση φακέλου οικ αδείας, όταν δεν υπάρχουν καν στοιχεία και εγκρίσεις, από άλλες Υπηρεσίες;

(δεν γνωρίζω αν υπάρχει ως θέμα)

Link to comment
Share on other sites

Επιτρέψτε μου αλλά είναι η "ιδανικότερη" λύση!!!

Αν φυσικά υπάρχει το στέλεχος, αποτυπώνεις ό,τι ακριβώς βλέπεις και υποβάλλεις φάκελλο με δύο σειρές αρχιτεκτονικών.

Όλα "νομιμοποιούνται" και όλα "φτιάχνονται όπως "βολεύει", αρκεί να μην υπάρχουν μεγάλες υπερβάσεις από αυτά που "φαίνονται" στο στέλεχος.

Απλή και εύκολη διαδικασία. Μπορεί και να τελειώσεις σε μια ημέρα με την πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Απλή και εύκολη διαδικασία. Μπορεί και να τελειώσεις σε μια ημέρα με την πολεοδομία.

 

Σοβαρά? Η αλήθεια είναι ότι είχα μυθοποιήσει λίγο τη διαδικασία αυτή... είχα την αίσθηση ότι σε κοσκινίζουν! Έχεις εμπειρία από κάποια συγκεκριμένη Πολεοδομία... ή καλύτερα Υπηρεσία Δόμησης?

Link to comment
Share on other sites

Ναι, όσες τέτοιες δουλειές έκανα τα τελευταία 3-4 χρόνια τέλειωσαν αμέσως και χωρίς κανένα πρόβλημα!

Στις περισσότερες των περιπτώσεων στη συνέχεια (στηριζόμενες στη συγκεκριμένη ανασύσταση, βγήκαν άδειες προσθήκης κατ' επέκταση και καθ' ύψος, επίσης χωρίς πρόβλημα).

Κυρίως σε πολεοδομίες των "νοτίων προαστίων της Αττικής".

Τώρα ετοιμάζω μια για πολεοδομία της "κεντρικής Ελλάδας". Ήδη έχω συνεννοηθεί μαζί τους και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

 

Υ.Γ. Για προφανείς λόγους δεν αναφέρω συγκεκριμένες πολεοδομίες.

Link to comment
Share on other sites

Πληροφοριακά να σε ρωτήσω πως τις χειρίζεσαι?

Ουσιαστικά τις τρέχεις σαν έκδοση οικοδομικής άδειας? Μιας κ εκπονείς τις απαιτούμενες μελέτες, έστω και τα βασικά μόνο...

Αναφέρομαι στο διαδικαστικό κομμάτι αλλά κ στο οικονομικό....

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα ΙΑΣΟΝΑ

 

δεν απαιτούνται όλες οι μελέτες ανάλογα με το μέγεθος κτιρίου;

Στατικά δεν απαιτούνται 3 τουλάχιστο δοκιμαστικές τομές στα θεμέλια;

 

Προσωπικά έκανα μόνο μία προκειμένου να κάνω προσθήκη ενός ακόμη ορόφου

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα φίλε,

 

Για την ανασύσταση μόνο αρχιτεκτονικά μου έχουν ζητήσει.

Ήταν όλες σε 1όροφα ή 2όροφα.

 

Δες κι αυτό και πες μου τη γνώμη σου http://www.michaniko...__fromsearch__1

 

Πληροφοριακά να σε ρωτήσω πως τις χειρίζεσαι?

Ουσιαστικά τις τρέχεις σαν έκδοση οικοδομικής άδειας? Μιας κ εκπονείς τις απαιτούμενες μελέτες, έστω και τα βασικά μόνο...

Αναφέρομαι στο διαδικαστικό κομμάτι αλλά κ στο οικονομικό....

 

Ναι, "ελάχιστη αμοιβή" χρεώνω (σε δύο πολεοδομίες ούτε καν την κατάθεση αμοιβής ήθελαν).

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

....Στατικά δεν απαιτούνται 3 τουλάχιστο δοκιμαστικές τομές στα θεμέλια; Προσωπικά έκανα μόνο μία προκειμένου να κάνω προσθήκη ενός ακόμη ορόφου

 

Το βασικό στην ανασύσταση είναι το κομμάτι ΓΟΚ. Δηλαδή επαναεπιβεβαιώνεις ότι το Χ κτίσμα έχει αυτά τα αποτυπωτικα και αυτά είναι σύννομα με το στέλεχος πχ που έχεις ή κάποιο άλλο σχέδιο μοναδικό που έχεις και δεν αντίκειται στις τότε διατάξεις που εκδόθηκε.

Οι άδειες που είχαν εκδοθεί με την σφραγίδα υπόκεινται εις μελλοντικό από την πολεοδομία έλεγχο μπορεί να θελήσουν μια μεγαλύτερη προσοχή.

Δυσκολίες θα βρεις σε περιπτώσεις που έχουν γίνει παιχνίδια με τους τότε ΓΟΚ ή το ακίνητο δομήθηκε με πολλαπλές άδειες προσθήκες και πολλούς ΓΟΚ.

Εκεί θα γελάσει και η παρδαλή αιξ

 

Στην περίπτωση την δική σου που χρειαζόσουν την ανασύσταση για να βγάλεις άδεια προσθήκης λογικό να σου ζητήσουν και την ανασύσταση (ας πούμε) των στατικών.

 

Φυσικά έχανες την ευμενή δυνατότητα που είχες αν είχες το τεύχος υπολογισμού στην περίπτωση που είχε υπολογίσει και μελλοντικό όροφο. (καθαρά για τα στατικά αυτό δεν σου απαιτούσε έλεγχο υπάρχοντος στην προσθήκη)

 

Οπότε και τα δοκιμαστικά τα χρειάστηκες υποχρεωτικά για τον στατικό έλεγχο υπάρχοντος που θα έχει προσθήκη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα! Μήπως γνωρίζετε αν σε άδεια του 77 από την οποία υπάρχουν μόνο το στέλεχος και το τοπογραφικό (εγκεκριμένα), για την τακτοποίηση τους θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τα σχέδια του συμβολαίου του 80? Αφορά την αλλαγή χρήσης καταστήματος σε κατοικία. Σκοπέυω να προβώ σε οριστική υπαγωγή προκειμένου να γίνει η μεταβίβαση και έπειτα αν είναι απαραίτητη η ανασύσταση φακέλου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.