Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αυξήσεις φωτιά σε ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ


ilias

Recommended Posts

Περιττο βεβαια να πω πως πλεον θα πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι για τα φαρμακεια που δεν θα δεχονται καθε τρεις και λιγο συνταγες ΕΟΠΥΥ οπως και για τους γιατρους που θα σταματανε καθε τρεις και λιγο να δεχονται ασφαλισμενους λογω χρεων.

 

Εισφορες κλαδου ασθενειας χωρις παροχες-εισφορες κλαδου γηρατος χωρις συνταξη.

 

Πραγματικα αν δεν ηταν τετοια η κατασταση στην χωρα το ολο θεμα θα ηταν για γελια.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΘΥΜΑΜΑΙ υπαρχει μια τρυπα αν εισαι μηχανικος με εδρα σε χωριο!! νομιζω εχεις μειωμενο τσμεδε!!

 

 

Τελευταία μόνο για την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος ίσχυσε αυτό, για έδρα ατομικής επιχείρησης σε χωριό με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων. Αν υπήρχε τέτοια διάταξη, μάλλον θα την είχαν εκμεταλλευτεί χιλιάδες μηχανικοί και το κυριότερο, θα είχαν σπεύσει να την καταργήσουν.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Στα νέα μέτρα αναφέρεται η αύξηση εισφορών και για τους παλιούς ασφαλισμένους που είναι πριν το 1993. Ακόμα είναι γενική διατύπωση, δεν έχει εξειδικευτεί.

Link to comment
Share on other sites

Όταν οι μισθοί, συντάξεις, αμοιβές μειώνονται, γιατί οι εισφορές να αυξάνονται?

Αν το επιθυμητό είναι η εσωτερική υποτίμηση, δεν πρέπει να μειωθούν και οι ασφαλιστικές εισφορές?

Μην μπείτε στον κόπο να απαντήσετε, ρητορικά τα ερωτήματα.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αν το επιθυμητό είναι η εσωτερική υποτίμηση, δεν πρέπει να μειωθούν και οι ασφαλιστικές εισφορές?

 

Γιαννη, μα εκει ακριβως ειναι και το πεδιο οπου εχει "χαθει" ολο το παιχνιδι μεχρι σημερα. Αν οι φοροι και οι εισφορες ειχαν μειωθει (με ταυτοχρονη καταπολεμηση της φοροδιαφυγης) θα ειχαμε ριξει πολυ περισσοτερο τα εργατικα κοστη, τα κοστη προιοντων και τα κοστη υπηρεσιων, οποτε θα ειχαμε γινει πολυ περισσοτερο ανταγωνιστικοι σαν οικονομια.

 

Τωρα, οι τοσο πολυ υψηλες φορολογικες και ασφαλιστικες επιβαρυνσεις συγκρατουν υψηλα τα παραπανω κοστη και βυθιζουν την οικονομια σε βαθεια υφεση.

 

Προσωπικα πιστευω πως εαν ειχαν παραμεινει στο 2009 οι φοροι και οι εισφορες (με καταπολεμηση της φοροδιαφυγης ξαναλεω) σημερα θα ειμασταν ηδη σε φαση ανακαμψης.

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

Καλά όλα αυτά βρε παιδιά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το νέος μηχανικός-παλιός μηχανικός με την ευρύτερη έννοια...

Πχ ένας φρέσκος πληρώνει 975 το εξάμηνο, ένας 5ετίας 1516 το εξάμηνο...Ενας πιο πάνω (από δω και πέρα δεν το έχω...) κάπου 1800? και μετά χάνεται η μπάλλα. Το θέμα είναι οι εισφορές να είναι ανάλογες των εισοδημάτων. 45άρης μηχανικός άνεργος τι είναι? 40άρης? Παλιός? Δηλαδή ας φρόντιζες να είχες να πλήρωνες ένα πράγμα? Εγώ πχ είμαι ανω 5ετίας αλλά δεν έχω να πληρώσω 1516. Πρέπει να καταδικαστώ επειδή δεν μου'κατσε από τα 24-25 να κάνω καριέρα?

 

συμφωνω απολυτα, πρεπει οι εισφορες να εινναι αναλογες των ρισοδηματων. αφου ετι οπως ειναι τιαγμενο το συστημα δε μπορουμε να κρυψουμε ιποτα, αγου για ολα θελει α/α εργοου κτλ. οποιος βγαζει να πληρωνει, οχι ολα τα δια... και ας ειναι μετα και οι συνταξεις αναλογες, αν ποτε τις παρουμε...

Link to comment
Share on other sites

εχω κουραστει παρα πολυ...

1) δε με ενδιαφερει το τσεμδε καθως δεν προκειται ποτε να παρω συνταξη και μου κοβει και ολες τις καλυψεις. αρα γιατι το χρειαζομαι, αφου παλι θα τα πληρωσω ολα πο την τεσπη μου? καλυτερα να κρατησω τα χρηματα και τα επενδυσω αλλου ή να τα αφησω να αυγατισουν κατω απο το στρωμα. και δεν με ενδιαφερει α το ταμειο εχει λεφτα η οχι, καθως το χαλι του δεν οφειλεται σε εμενα που πληρωνω κανονικα τις εισφορες μου και στους αλλους συναδελφους, ουτε στους συνταξιουχους οι οποιο για να παρουν συνταξη προφανως δεν εχουν εκκρεμοτητες απενατι στο ταμειο

2) δε με ενδιαφερει το τεε, καθως δε μου προσφερει τιποτα παρα μονο εξοδα και φασαρια. Τη στιγμη που βγαζει εκατομμυρια ευρω απο τις κατησεις σε ολους εμας, δεν κανει τιποτα απολυτως για να μας βοηθησει. Εκτος αν θεωρηθει βοηθεια η επιστολη μια στο τοσο...

 

Θεωρω οτι μας κλεβουν απο παντου, καθως ως κλαδος ειναι δυυσκολο να φοροδιαφυγουμε εφοσον ολα τα εσοδα περνανε μεσα απο το συστημα του τεε.

Πιστευω οτι πρεπει να σταματησουν τελειως οι κρατησεις 2%+χαρτοσημο υπερ τεε, φτανει η ετησια συνδρομη. Τα υπολοιπα επιμεληττηρια πως τη βγαζουν μονο με ετησια συνδρομη?

Να καταργηθει τελειως η εισφορα 3%+χαρτοσημο υπερ τσεμδε. Με ξεπουπουλιαζει καθε εξαμηνο, πρεπει κια ενδιαμεσα? Ας κανει την κρατηση 20% χωρις χαρτοσημο και να καταργησει τις εισφορες τελειως, να πληρωνω οταν δουλευω. Σε τελικη αναλυση υποτιθεται οι φοροι ειναι και για τον τομεα της υγειας, αρα δικαιουμαι εφοσον πληρωνω φορους να εχω δωρεαν ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη σε δημοσιο νοσοκομειο. Η κανω λαθος?

Να διαχωριστουν επιτελους τα δικαιωματα των μηχανικων για να μπορουμε ολοι να δουλευουμε καλυτερα και οχι ολοι να σφραγιζουν τα παντα και να κανουν τα τει με δικαιωμα σφραγιδαςμετα απο 10-15 χρονια προυπηρεσιας. Οποτε να ελαφρυνθει η αγορα. ΑΥτο το εχουν ηδη κανει αλλα επμελητηρια (πχ οικονομικο)

Να γινουν ουσιαστικες οι εξετασεις για την αδεια ασκησεως και να απαιτουντα καποια χρονια (2-4 χρονια) προυπηρεσιας πριν δωσεις. Οποτε να ξερουν οι νεοι μηχανικοι τι γινεται στην αγορα, να υπαρχει καλυτερη παροχη υπηρεσιων και να μην προστιθενται 2000 μηχανικοι στον κλαδο καθε χρονο, γιατι αν υπολογιστε ποσες σχολες μηχανικων υπαρχουν και ποσοι ερχονται απο εξω το νουμερο ειναι καπου εκειι.

Να εχω διαιωμα επιλογης αν θελω να ασφαλιστω και που (ιδιωτικο-δημοσιο) και για τι ποσο.

Και επιτελους, αν θελουν να πεσει χρημα στην αγορα να κανουν το ΦΠΑ 0% (μηδεν) και να φορολογουν εσοδα-εξοδα με 70%. Οποτε ολοι θα ζητανε αποδειξεις,, καθως δε θα υπαρχει ΦΠΑ να επιβαρυνονται και αν δεν παρουν αποδειξη για το ποσο αυτο θα φορολογηθουν. Δε με πειραζει να με φορολογουν στα χρηματτα που μου εμειναν αφου πληρωσα ολες μου τις υποχρεωσεις εμσα στη χρονια (ενοικια, δαεια, ταμεια, ΔΕΚΟ, φαγγητο, κτλ) με 70%. Οποτε και ολα ννα τα ξοδεψω θα εχουν μπει σε αλλες τσεπες οποττε τα εσοδα του κκρατους θα ειναι τα ιδια, απο οπου και να τα παρουνε.

Και επιελους,ας καταληξουν σε ενα φορολογικο συστημα σταθερο γιατι μας εχουν τρελανει. Ειναι απιστευτα ασχετοι και κανεις απο αυτου δεν εχει κολλησει ουτε ενα ενσημο στην ζωη του ουτε ξερουν πως ειναι να ζεις με 400 ευρω και υποχρεωσεις να τρεχουν.

Εχω κουραστει απιστευτα...

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

+1000. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία "τα ξέρω όλα, τα κάνω όλα" και καπελώνω τους πάντες με νόμο του 1930 μάλιστα. Αυτά πλέον αποτελούν παρελθόν στη πολιτισμένη Ευρώπη εδώ και χρόνια. Αλλά εδώ είχαμε τη σοβιετία του ΤΕΕ, που πλέον πνέει τα λοίσθια αλλά ακόμα και την ύστατη ώρα κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Αλλά φεύ οι μέρες του είναι πλέον μετρημένες.

Edited by Alexios
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

μηχανικοι σε ΝΠΔΔ ΝΠΙΔ υπουργεια βαθυ δημοσιο , να μην εχουν δικαωμα υπογραφης παρα μονο για εργασιες

που αφορουν την υπηρεσια τους , ετσι θα σταματησει ο αθεμιτος ανταγωνισμος απο δημοσιους υπαλληλους , σε

ρακενδυτους και χωρις ασφαλεια ΕΈ .τα πραγματα ειναι σοβαρα το 1/4 των Ε.Ε σταματησε να πληρωνει ΤΣΜΕΔΕ

και οσο η κριση θα βαθαινει αυτο θα επιτεινεται , η βεβαιωση εξοφλησης εισφορων ΤΣΜΕΔΕ ΤΕΕ απαιτειται στην

εφορια για θεωρηση ΔΠΥ και χωρις αυτο δεν μπορεις να υπογραψεις .

Edited by loser
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.