Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυξήσεις φωτιά σε ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ


ilias

Recommended Posts

376 ο κατώτατος μισθός.

 

Είπαμε ο τελικός στόχος είναι τα 200~250€.

 

ακουσα κατι για "...... μεχρι 376 ευρω"

 

ειπαμε.... δεν βαζει αυτη η κυβερνηση χαμηλα ορια....

αλλα θετει στοχους.... λολ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ξέρει κανείς τι έγινε σήμερα στην συνέλευση ?

 

Οι αγώνες μπορούν να νικάνε - Αναστολή των ληστρικών αυξήσεων αποφάσισε το ΔΣ του ΕΤΑΑ

 

 

 

Σήμερα μετά από πολλούς μήνες συνεχόμενων κινητοποιήσεων των αγωνιζόμενων μηχανικών (και της ανοικτής συνέλευσης), εγκρίθηκε πριν από λίγο στο ΔΣ του ΕΤΑΑ η πρόταση για αναστολή των αυξημένων εισφορών μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η αποστολή - καταβολή των παλιών εισφορών, καθώς και η δίμηνη παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής (μέχρι 30/6 αντί 30/4).

Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δε θα υπάρξει προσαύξηση σε όσα ειδοποιητήρια δεν πληρωθούν μέχρι 30/6, θα περιμένουμε (και θα πιέσουμε) να σταλούνε τα νέα (με τις προηγούμενες μη αυξημένες εισφορές).

 

Η απόφαση πάρθηκε με 8 υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό και είναι άμεσης επικύρωσης, που σημαίνει ότι ισχύει από την ψήφιση της και όχι από την ημέρα υπογραφής των πρακτικών.

Η απόφαση όπως είχε κατατεθεί την Πέμπτη 25/4 (και υπογράφθηκε από 4 μέλη του δσ τυο ΕΤΑΑ), μπήκε σήμερα ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη και είναι η εξής:

 

 

"-Αναστολή εφαρμογής της διάταξης, περί αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι την έκδοση απόφασης του ΣτΕ, επί των σχετικών προσφυγών και αποστολή νέων ειδοποιητηρίων, με ύψος εισφορών, προ της εφαρμογής των αυξήσεων των εν λόγω διατάξεων. Αιτιολογία: Νέα στοιχεία και δεδομένα που παρουσιάστηκαν από το ΤΕΕ και το Νομικό Σύμβουλο του ΤΕΕ, προς το ΔΣ ΕΤΑΑ.

-Παράταση κατά δύο μήνες της καταληκτικής ημερομηνίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών όλων των κλάδων του ΕΤΑΑ. Αιτιολογία: Υψηλά ποσοστά αδυναμίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών όλων των κλάδων με πρόσθετη αιτιολόγηση την αποστολή νέων ειδοποιητηρίων"

 

Θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο με επίκληση νομικών κωλυμάτων να προσπαθήσουν να ακυρώσουν την πολύ θετική αυτή απόφαση. Δε θα τους το επιτρέψουμε, ο αγώνας αυτός είναι αγώνας ζωής για τους εργαζόμενους μηχανικούς.

 

Δεν σταματάμε φυσικά εδώ συνεχίζουμε, ενημερώνουμε, αγωνιζόμαστε για την οριστική ακύρωση των αυξήσεων και τα υπόλοιπα αιτήματα μας.

 

 

Πηγή : http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2013/04/blog-post_29.html

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλο νεο. Οι 3 που ψηφισαν κατα και ο ενας πουθενας να υποθεσω οτι κρινουν τις εισφορες λογικες, ειδικα αυτους τους καιρους. Ε ρε μια βοιδο###τσα που θελουν

Link to comment
Share on other sites

Ο 1 απο τους 3 που ψήφισαν ναι, πρέπει να είναι το κομματόσκυλο ο πρόεδρος του ταμείου

 

Αυτός κι αν θέλει βοιδο@@@τσα ....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Διάβασα ότι θα σταλούν νέα και θα παραταθεί κατά δυο μήνες η πληρωμή τους χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις για τους δυο επιπλέον μήνες Για αυτό όσοι έχουν σκοπό να πληρώσουν να μην το κάνουν πριν λάβουν τα καινούργια ειδοποιητήρια

Link to comment
Share on other sites

Kάποιες παραπάνω πληροφορίες από ηλεκτρονική ενημέρωση που μόλις έλαβα :

 

Αγαπητέ συνάδελφε,

Αγαπητή συναδέλφισσα,

Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ αποφασίστηκε (με πλειοψηφία 8 υπέρ – 3 κατά – 1 λευκό) η αναστολή των αυξήσεων των ασφαλιστικών μας εισφορών, μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει το ΤΕΕ εναντίον της απόφασης για τις αυξήσεις!

Αποφασίστηκε επίσης η παράταση της προθεσμίας πληρωμής των εισφορών μας, η οποία έληγε αύριο, κατά ένα δίμηνο (έως 30/6/13).

Η απόφαση είναι άμεσης επικύρωσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, εκτός απροόπτου, θα σταλούν νέα ειδοποιητήρια που θα αναγράφουν ως πληρωτέες τις εισφορές πριν την αύξηση και θα έχουμε προθεσμία μέχρι τις 30/6/13 για να τις εξοφλήσουμε.

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση επιβραβεύει τις ενέργειες που κάναμε για να μην επιβληθούν οι εξοντωτικές αυξήσεις οι οποίες θα διέλυαν το εύρωστο Ταμείο μας, δεν εφησυχάζουμε. Απλώς είναι ευχάριστο το γεγονός ότι πετύχαμε ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα κι αυτό μας δίνει την ελπίδα ότι μπορούμε να πετύχουμε, όταν είμαστε όλοι μαζί κι έχουμε δίκιο!

Καλό Πάσχα σε σας και τις οικογένειές σας!

 

Συναδελφικά,

Γιάννης Κοτζαμπασάκης

Γενικός Γραμματέας ΣΠΜΕ

Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ

Link to comment
Share on other sites

Κι αν δεν κερδίσει το ΤΕΕ τα ασφαλιστικά μέτρα;;;;;;; (Που είναι και το πιθανότερο στις εποχές που διανύουμε)....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.