Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια λειτουργίας και προδιαγραφές ιατρείου - οδοντιατρείου


terry

Recommended Posts

εμαθα το εξης τωρα για το αν ισχυει δε το ξερω....

οτι οταν ο πελατης-γιατρος καταθετει τα χαρτια του για την αδεια λειτουργιας και πιο πριν ο χωρος ηταν παλι ιατρειο, τοτε ουτε ελεγχος γινεται ουτε τιποτα απο την νομαρχια...βασιζονται στην προηγουμενη εγκριση του χωρου και συνεχιζουν ακαθεκτοι την εκδοση της αδειας!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 444
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ifysentz, καλώς ήλθες στο φόρουμ.

 

Σε τι μπορεί να διαφέρει η μελέτη ενός μικροβιολογικού εργαστηρίου από μία συνήθη μελέτη;

 

Ίσως λίγοι περισσότεροι ρευματολήπτες, ίσως ένας επιτηρητής τάσης ή μια αντικεραυνική προστασία στον πίνακα;

 

Όσο για "πρότυπη μελέτη", αν καταλαβαίνω καλά τι εννοείς, δεν διατίθενται τέτοιες στο φόρουμ...

 

Επιπλέον, έθεσες το ίδιο ερώτημα και στα ηλεκτρολογικά... Δεν κάνουμε πολλαπλές αναρτήσεις στο φόρουμ, ρίξε μια ματιά στους κανόνες συμμετοχής. Το θέμα εκείνο το κλείδωσα, αν έχεις αντίρρηση στείλε μου πμ.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά που καταλήγουμε? Αν ο χώρος είναι κατοικία , ο πελάτης δεν έχει ακόμα προχωρήσει στην ενοικιάση του χώρου και ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να προχωρήσει σε αλλαγή χρήσης? Την αναλαμβάνουμε τη δουλεία ή όχι?

Θα μπλέξουμε? Γιατί στον πινακά (με στοιχεία από Νομαρχία) που παράθεσε ένας συνάδελφος αναφέρει οτι ο μηχανικός βεβαιώνει τη κύρια χρήση του χώρου....

Ποιά η τελική οδηγία?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να χρειαστεί αλλαγή χρήσης σε πολυκατοικία που δεν απαγορεύει τα ιατρεία, σε διαγνωστικά κέντρα κτλ το απαιτεί η άδεια ίδρυσης, σε ένα απλό ιδιωτικό ιατρείο τα δικαιολογητικά της άδειας λειτουργίας μόνο στον κανονισμό της πολυκατοικίας αναφέρονται.

 

Βέβαια ο πίνακας του παραρτήματος γράφει Χ.Κ.Χ. χώρος κύριας χρήσης, μάλλον εκεί πατά η επιτροπή για να ζητήσει βεβαίωση ΚΧ.

 

Ο κτηριοδομικός όμως λέει:

 

3. Χώροι κύριας και βοηθητικής χρήσης των κτιρίων. Χώροι κύριας χρήσης των κτιρίων είναι όσοι προορίζονται για την παραμονή σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, ατόμων (έστω και ενός) επί δύο τουλάχιστον ώρες το 24ωρο.

Οι υπόλοιποι χώροι των κτιρίων είναι βοηθητικής χρήσης.

 

και πιο κάτω (άρθρο 3):

1.Ε. ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ:

....

ιατρεία

Κατ' εξαίρεση, τα οδοντιατρεία και τα ιατρεία που δεν διαθέτουν νοσηλευτική κλίνη ούτε μονάδα εφαρμογής ισοτόπων ούτε ακτινολογικό εργαστήριο ούτε εγκαταστάσεις φυσιοθεραπείας ανήκουν στην κατηγορία Θ Γραφείων

 

όμως απο ΚΒΠΝ μερος ΙΙ κεφ Ι αρθρο 230 όπως αναφέρθηκε προηγουμένως:

1. Κατοικία

Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται χώροι κτιρίων κατοικίας για άσκηση επαγγέλματος, συμβιβαστού προς την κυρία χρήση του κτιρίου (ιατρεία, δικηγορικά γραφεία κλπ).

 

μπάχαλο;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα την γνώμη σας.

 

Σε χώρο που προτίθεται να αγοράσει πελάτης μου προκειμένου να στεγάσει το ιατρείο του, η μόνη διαρρύθμιση που είναι εφικτή για το χώρο του, μπορεί να καλύψει τα όσα θέλει το ΠΔ84/2001 (εμβαδόν, επάρκεια φωτισμού και αερισμού) για το χώρου του ιατρείου, όχι όμως και για τον χώρο αναμονής.

Ο χώρος αναμονής έχει τα τετραγωνικά που απαιτούνται, αλλά απαιτεί έμμεσο φωτισμό και αερισμό μέσω του χώρου του ιατρού. Λύσεις για τον φωτισμό υπάρχουν (πχ φεγγίτης υαλοστάσιο προς τον χώρο του ιατρού), αλλά για τον αερισμό ο Κτιριοδομικός αναφέρει ότι ο έμμεσος αερισμός πρέπει να γίνεται από «ελεύθερα ανοίγματα»!

 

Το εμβαδόν της πόρτας που χωρίζει τους δύο χώρους (ξύλινη) ή του ανοιγόμενου φεγγίτη προσμετράται στο εμβαδόν του απαιτούμενου αερισμού; Μήπως υπάρχει κάποια άλλη λύση για τον αερισμό ή προτείνετε στο γιατρό να μην προχωρήσει στην αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τελικά για διαμέρισμα με χρήση κατοικίας, προκειμένου να πάρει άδεια λειτουργίας ιατρείου, χρειάζεται αλλαγή χρήσης;

 

Επίσης, χρειάζεται πάνω στο διάγραμμα να γίνει έλεγχος αερισμού φωτισμού ή έλεγχος πυρασφάλειας;

 

Στην περίπτωση που γραφείο ιατρού και εξεταστήριο ΔΕΝ είναι ενιαίος χώρος, θα πρέπει αθροιστικά να καλύπτουν το ελάχιστο εμβαδό των 10 m2 ; Ή θα πρέπει χωριστά το καθένα να έχει κάποιο εμβαδό; To ΠΔ δεν είναι σαφές σε αυτήν την περίπτωση...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

θεωρώ πως δεν χρειάζεται αλλαγή χρήσης

 

δυστυχώς κανένας από τους συμμετέχοντες δεν μπήκε στον κόπο να επιβεβαιώσει τη διαδικασία

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση άδειας λειτουργίας ιατρείου - οδοντιατρείου δεν απαιτείται αλλαγή χρήσης, απλώς ο μηχανικός πιστοποιεί, πάνω στο σχέδιο κάτοψης, ότι ο χώρος είναι νομίμως υφιστάμενος σύμφωνα με την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία.

Στην περίπτωση όμως άδειας λειτουργίας διαγνωστικού εργαστηρίου ή πολυϊατρείου απαιτείται αλλαγή χρήσης.

Είναι διαφορετικές οι διαδικασίες για τα δύο παραπάνω είδη. Στο διαγνωστικό εργαστήριο ή πολυϊατρείο απαιτείται πρώτα άδεια ίδρυσης και μετά άδεια λειτουργίας. Στα ιατρεία απαιτείται μόνο άδεια λειτουργίας.

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.