Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια λειτουργίας και προδιαγραφές ιατρείου - οδοντιατρείου


terry

Recommended Posts

Κάτι σαν αυτή στο ποστ 134. Τροποποίησέ την στα μέτρα σου. Εγώ προσωπικά έκανα υπεύθυνη δήλωση την οποία θα θεωρήσω στο ΚΕΠ δεν ξέρω αν έκανα καλά. ΥΠΕΥΘΥΝΗ_ ΔΗΛΩΣΗ_ IATΡΕΙΟ.docx

 

φυσικά δεν απαιτείται απλά σφραγίζεις και υποτίθεται έχεις κάνει αυτοψία. Αλλά και πάλι δεν είσαι υποχρεωμένος να ελέγξεις τη νομιμότητα. Πήγες και έκανες μια αυτοψία και έκανες ένα σχεδιάγραμμα. Τέλος! χωρίς να τρέχεις να παίρνεις εγκεκριμένα και πολυτέλειες! Απλά με λογική μηχανικού πρέπει να ξεκινάμε από την κάτοψη της αδείας. ''Βρε, σαν μηχανικός με τι συνείδηση σφράγισες υφιστάμενη κατάσταση, που βάση αδείας αποτελεί αυθαιρεσία? ''. Αλλά όπως είπα, πολυτέλειες.

 

 

Στη βεβαίωση εκτός των χρησιμοποιούμενων χώρων Κ.Χ.(γραφείο-ιατρείο-εξεταστήριο & αίθουσα αναμονής) κανονικά πρέπει να αναφέρεται και το WC ότι πληρούνται οι προδιαγραφές του.

 

<< Βεβαιώνεται ότι οι χρησιμοποιούμενοι ως ΄΄Γραφείο-Ιατρείο΄΄ και ΄΄Χώρος αναμονής΄΄ χώροι της κάτοψης του διαμερίσματος ...... του ......΄ ορόφου οικοδομής επί της οδού ..........., στο Δήμο .........., με αριθμό οικοδομικής αδείας ..../..... είναι χώροι κύριας χρήσης. Οι χρησιμοποιούμενοι χώροι του διαμερίσματος .....΄, όπως και το ΄΄wc΄΄ πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές του παραρτήματος Α του Π.Δ. 84/2001(ΦΕΚ 70/τ.Α΄/10.4.2001)>>.

Αν και χτυπάει λίγο άσχημα.

Διότι αν το wc δεν πληρεί τις προδιαγραφές και αναφερθεί ότι οι χρησιμοποιούμενοι χώροι Κ.Χ. πληρούν τις προδιαγραφές του ΠΔ....., τότε ο μηχανικός έχει κάνει αληθή, μπορεί να ειπωθεί δήλωση και η δουλειά να γίνει!

 

 

Συναδελφε κακως εκανες ΥΔ κατα τη γνωμη μου.

Επισης απο ποτε το WC δεν ειναι Χ.Κ.Χ.??????

 

Και γιά μηχανικούς και λογιστές , ισχύει αυτό , αλλά όχι πλέον γιά οδοντιατρεία , γιατί έχουν απόβλητα . Μόνο αν είναι σε περιοχή Γ.Κ.

 

Συναδελφε απο που προκυπτει αυτο?

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 444
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από δω το θυμόμουν. Δεν ξέρω τι ισχύει σήμερα.

ΓΟΚ '73

 

ΑΡΘΡΟΝ-12

Φωτισμός - Αερισμός.

Χώροι κυρίας και βοηθητικής χρήσεως

.........................

3. Χώροι κυρίας χρήσεως των κτιρίων καλούνται οι προοριζόμενοι εκ κατασκευής δια πολύωρον εν αυτοίς παραμονήν ανθρώπων προς διημέρευσιν, συναναστροφήν, εργασίαν, ανάπαυσιν και ύπνον ως και χώροι αναμονής του κοινού.

4. Χώροι βοηθητικής χρήσεως των κτιρίων καλούνται οι μη προοριζόμενοι εκ κατασκευής δια πολύωρον εν αυτοίς παραμονήν ανθρώπων ήτοι οι προοριζόμενοι δια χρήσιν υγιεινής, αποθηκεύσεως ειδών οικιακής χρήσεως, διάδρομοι και προθάλαμοι".

(Σ.Σ. Η παρ. 4 του άρθρου 12 τίθεται ως αντικατεστάθη δια της παρ. 5 του άρθ. 1 του ΝΔ-205/74 (ΦΕΚ-363/Α/7-12-74).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ιάμβλιχε, και στον Κτιριοδομικό Κανονισμό λέει αυτό:

"...3. Χώροι κύριας και βοηθητικής χρήσης των κτιρίων: Χώροι κύριας χρήσης των κτιρίων είναι όσοι προορίζονται για την παραμονή, σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, ατόμων (έστω και ενός) επί δύο τουλάχιστον ώρες το εικοσιτετράωρο.

Οι υπόλοιποι χώροι των κτιρίων είναι βοηθητικής χρήσης. Για παράδειγμα στα κτίρια με χρήση κατοικίας χώροι κύριας χρήσης είναι τα υπνοδωμάτια, οι χώροι διημέρευσης (καθιστικά, σαλόνια, τραπεζαρίες, χώροι παιχνιδιού), οι κουζίνες, τα γραφεία κλπ.

Χώροι βοηθητικής χρήσης είναι μεταξύ άλλων οι ακόλουθοι:

οι χώροι κυκλοφορίας (διάδρομοι, προθάλαμοι, κλιμακοστάσια), οι χώροι υγιεινής, τα μηχανοστάσια, οι αποθήκες, οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, τα κτίρια παραμονής ζώων (σταύλοι, βουστάσια κλπ)..."

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

κατοικία? τι κατοικία? σε πολυκατοικία? σε μονοκατοικία? εξοχική κατοικία? προκατασκευασμένη κατοικία?

Link to comment
Share on other sites

stavrosa ευχαριστω.κι εγω αυτο νομιζα.ομως η επιτροπη ελεγχου ζηταει αδεια αλλαγης χρησης!!!!απο που προβλεπεται?μπορει να ζητα επιπέον δικαολογητικα περαν των προβλεπομενων στο ΦΕΚ τηης 13.3.12?

 

γιατι αλλαζουν τα κινητα φορτια?ρε παιδια θα τρελλαθουμε εντελως?

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.