Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια λειτουργίας και προδιαγραφές ιατρείου - οδοντιατρείου


terry

Recommended Posts

"Διάγραμμα κάτοψης του διατιθεμένου χώρου κλίμακας 1/50, σε δύο αντίγραφα με τις διαστάσεις των χώρων και την επεξήγηση του προορισμού τους, θεωρημένο από διπλωματούχο πολιτικό μηχανικό, ή αρχιτέκτονα, ο οποίος βεβαιώνει ότι οι χρησιμοποιούμενοι χώροι είναι κύριας χρήσης, ότι πληρούνται οι τεχνικές προδιαγραφές, όπως αυτές ορίζονται στο παράρτημα Α του Π.Δ. 84/2001 καθώς και του Κτιριοδομικού Κανονισμού όπως αυτά έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν σήμερα (ΧΚΧ, ή ΧΚΧ*, ή XX**, όπως απαιτείται από το παράρτημα Α) καθώς και ότι οι φορείς λειτουργούν υποχρεωτικά μέσα στο ίδιο κτίριο ή σε συνεχόμενα κτίρια και σε χώρους αποκλειστικής χρήσης."

 

Συνάδερφοι μία απορία σχετικά με το τελευταίο κομμάτι. Πρέπει αυτό να γράφεται ακόμα και όταν πρόκειται για ένα ιατρείο σε ένα κ μοναδικό χώρο? Δεν εννοείται? Επίσης τι ακριβώς εννοεί με το χώρους αποκλειστικής χρήσης?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 444
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η απαίτηση αυτή τίθεται από την παρ.2δ του άρθρου 14 του ΠΔ-84/01. Η διάταξη περιλαμβάνει το διαζευκτικό "ή", κατά συνέπεια θα βεβαιώσεις είτε ότι "ο φορέας λειτουργεί μέσα στο ίδιο κτίριο και σε χώρους αποκλειστικής χρήσης", είτε ότι "ο φορέας λειτουργεί μέσα σε συνεχόμενα κτίρια και σε χώρους αποκλειστικής χρήσης" κατά περίπτωση.

Η έννοια της "αποκλειστικής χρήσης" των χώρων που χρησιμοποιεί ο φορέας είναι ότι σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται χώροι άλλης χρήσης άσχετης με την δραστηριότητα του φορέα (πχ συστέγαση με ινστιτούτο αισθητικής που απαγορεύεται), με εξαίρεση χώρους κατοικίας του ιατρού (η οποία επιτρέπεται).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα, έχω ένα μαγαζί το οποίο δεν είναι στο ύψος του δρόμου,(κάτι σαν ημιυπόγειο) αλλά πρέπει να κατέβεις 2 σκαλιά για να εισέλθεις.Μπορώ να το χρησιμοποιήσω για ιατρείο?Πληρεί όλες τις άλλες προυποθέσεις. Υπάρχει πουθενα κάτι που να απαγορεύει την χρήση του ως ιατρείου? Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

καλησπέρα, στο Ν.4269/14 (ΦΕΚ 142Α/14 - συνημμένος) στο Άρθρο 33 Παρ.10 αναφέρεται ότι:

 

"Κατ΄εξαίρεση επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται χώροι κατοικίας για άσκηση επαγγέλματος,συμβατού προς την κύρια χρήση του κτιρίου, όπως των ελεύθερων επαγγελματιών. Η εξαίρεση αυτή ισχύει εφόσον η άσκηση επαγγέλματος είναι επιτρεπτή από τον κανονισμό του κτιρίου, δεν απαγορεύεται από ισχύουσες διατάξεις περί υγιεινής και ασφάλειας και ευρίσκεται εντός της μονίμου κατοικίας αυτού που ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα."

 

Αυτό το "εντός της μονίμου κατοικίας" εννοεί ότι θα πρέπει φορολογικά (στο Ε1) να είναι δηλωμένη η κατοικία στην οποία στεγάζεται το ιατρείο, ως κύρια κατοικία του ελεύθερου επαγγελματία - ιατρού?  ευχαριστώ

 

 

Ν_4269_14.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα σας,

Μια διευκρίνιση σχετικά με τους Πίνακες Μετρικών Στοιχείων.... Αναφέρουν τι συμβαίνει στην περίπτωση αδειοδότησης 1 ιατρού (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ Α' του ΦΕΚ), σε περίπτωση πολυϊατρείου (ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ του ΦΕΚ) όπου απαιτούνται 3 Εξεταστικές Μονάδες (έτσι όπως το μεταφράζω εγώ 3 γιατροί με τους καθορισμένους χώρους ιατρού αναμονής κλπ για τον καθένα). 
Εμένα μου ανατέθηκε η χορήγηση Βεβαίωσης για χώρο κύριας χρήσης που θέλουν να συστεγαστούν 2 γιατροί της ίδιας ειδικότητας. Αρκεί να δείξω και να οριοθετήσω στην κάτοψη τις προϋποθέσεις για απλό ιατρείο για τον καθένα από τους 2 γιατρούς ? Υπάρχει ζήτημα με τους κοινούς χώρους αναμονής ή με το γεγονός ότι το λουτρό είναι 1 και θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες και των 2 ιατρείων ?

Link to comment
Share on other sites

Φιλοι και συναδερφοι,εχω μια απορια και θα ηθελα την βοηθεια σας.Μια φιλη θα ανοιξει ιατρειο και μου ζητησε να της κανω το σχεδιο.Εχω κανει κατι αναλογο στο παρελθον,οποτε ξερω τι χρειαζεται κλπ.Απλα σε αυτη την περιπτωση,το διαμερισμα ειναι μεγαλο και τρια δωματια θα μεινουν χωρις καποια χρηση. Τι να γραψω στο σχεδιο για αυτα? Να τα χαρακτηρισω σαν "μη χρησιμοποιουμενος χωρος" ή σαν "βοηθητικος χωρος" ή καπως αλλιως?Υπαρχει καποιος πιο "δοκιμος" χαρακτηρισμος? Μηπως να τα χαρακτηριζα σαν εξεταστηριο 2 και χωρο αναμονης 2,σε περιπτωση που παει καλα το ιατρειο (λεμε τωρα.....),ετσι ωστε να ειναι καλυμμενη για το μελλον? Ευχαριστω για την βοηθεια σας.

Link to comment
Share on other sites

Αν υπάρχει χώρος κοντά στην είσοδο, μπορεί να χαρακτηριστεί χώρος αναμονής...

Διαφορετικά γράψε εξεταστήρια κι αποθήκες...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.