Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταργούν το αφορολόγητο αναδρομικά για ελεύθερους επαγγελματίες


gvarth

Recommended Posts

Παιδιά ό,τι και αν κάνουν εγώ ξέρω ότι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ και απορώ με την στάση όλων μας(και μένα μέσα), που ακόμα δεν έχουμε κάνει κάτι ακραίο να τους δέιξουμε ότι ΩΣ ΕΔΩ.. Μάλλον υπάρχουν ακόμα αποθέματα, γονείς να στηρίζουν,κτλ κτλ κτλ....

Δεν γινεται να μου κυκλοφορούν οι 300 με λιμουζίνες με κόστος 320εκατ. το χρόνο, να μην έχουνε κόψει τπτ απολύτως από ότι έχει ακουστεί για τα έξοδα τους, και να συζητάνε ότι θα μας φορολογήσουν με 30% και εμείς να καθόμαστε και να μιζεριάζουμε πως θα τα βγάλουμε πέρα, γιατί πολύ απλά το 90% όλων εμας, δεν θα τα βγάλει πέρα.

Δεν τους χρωστάω λεφτά, ούτε τα όνειρα μου τα έκανα μαζί τους....

p.s και μετά θέλουν να πιστέψω ότι το ΤΕΕ και η προεδράρα ενδιαφέρεται για εμάς και στέλνει επιστολές στον πρωθυπουργό να τον μαλώσει.

 

 

σορρυ για το double post

Edited by ethan
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 851
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ε, τι να λέμε τώρα, εγώ τόσα πλέον κάνω τζίρο, κ μετά ψάχνομαι για εικονικά, όχι για να βγάλω πλέον την επιστροφή, αλλά για να πιάσω τα τεκμήρια, τα οποία νόμιζα ότι ίσχυαν από 1-1-12, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ!!!

 

Πάλι καλά που μας το λένε Σεπτέμβριο μήνα κ δεν το ανακοινώνουν Δεκέμβριο, όπως πέρισυ που άλλαξαν τους συντελεστές κοντά στα Χριστούγεννα.

 

Τώρα το είδα... zavi έλεος! Από που το έμαθες πάλι αυτό; Ποιά τεκμήρια ίσχυαν και ποια θα ισχύσουν και που βρήκες και συγκεκριμένα (και τόσο εξωφρενικά μάλιστα) νούμερα; Μη σπέρνουμε τον πανικό χωρίς λόγο! Σε έχω για σοβαρό... Κατάργηση αφορολογήτου+φορολόγηση με 30%, είναι αυτονόητο ότι σημαίνει πλήρη κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης και ούτε για αστείο φυσικά επιβολή επαγγελματικών τεκμηρίων. Τα επαγγελματικά τεκμήρια ήταν ένα σενάριο, η φορολόγηση από το 1ο € είναι το άλλο. Και τα 2 ταυτόχρονα δεν παίζει να ισχύσουν γιατί πολύ απλά ή θα κλείσουμε όλοι τα βιβλία μας, ή θα φτιάξουμε εταιρείες ακόμα και ανά 2. Διαρρέουν ό,τι π@π@ριά τους έρθει τις τελευταίες εβδομάδες. Χθες είπαν ότι μάλλον δεν ψηφίζεται τίποτα πριν τουλάχιστον το Eurogroup των 8/10. Ο Σαμαράς δηλώνει ότι η ελληνική οικονομία πρόκειται να κάνει δυναμικό comeback το Νοέμβριο (http://www.capital.gr/News.asp?id=1621373). Υποψιάζομαι σοβαρά πλέον ότι κάτι πολύ περίεργο παίζεται. Όλο αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό από Αύγουστο και μετά μου κάνει για θεατρική παράσταση.

 

 

Το Συνταγμα επιτρεπει την αδρομικη ισχυ το φορολογικων νομων αλλα για περιοδους που δεν εχουν κλεισει.

Το ετος 2011 εχει κλεισει.

 

Έτσι είναι.

Link to comment
Share on other sites

Προτείνω σαν τρόπο αντίδρασης -τόσο για τις εισφορές όσο και για τη φορολόγηση- να μαζευτούμε κάπου και να κάψουμε τα διπλώματα και τα ειδοποιητήρια του ΤΣΜΕΔΕ. Θα είναι μια ενέργεια που θα προσκελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας. Όσοι συνάδελφοι θέλουν να πληρώσουν το ΤΣΜΕΔΕ, ας μην ανησυχούν, ας πληρώσουν με ένα αντίγραφο.

Link to comment
Share on other sites

H φλατ φορολόγηση του εισοδήματος είναι πέρα για πέρα άδική, Και εξηγώ:

Ναι είναι δίκαιο να φορολογούνται όλοι με το ίδιο ποσοστό επί του εισοδήματός τους.

Αλλά για σκεφτείτε: Κάποιος που έχει εισοδήματα περίπου στο κόστος διαβίωσης πληρώνει σίγουρα (23% Φπα + τον ΦΕ.) Χ ολοκληρο το εισόδημα(που το καταναλώνει όλο).

'Οποιος 'ομως εχει εισόδημα αρκετά μεγαλύτερο του κόστους διαβίωσης τότε πληρώνει μόνο τον ΦΕ + 23% τμήματος εισοδήματος. Άρα λιγότερα έως πολύ λιγότερα ως ποσοστό επί του εισοδήματός του. Δηλαδή αυτός που του περισσεύουν πληρώνει λιγότερο ποσοστό του εισοδήματος ως φόρο σε σχέση με αυτόν που είναι στο όριο διαβίωσης ή και κάτω από αυτό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προσπαθείτε να εξηγήσετε με έννοιες όπως δίκαιο κλπ πρακτικές που έχουν άλλη βάση.

Η κυβέρνηση λειτουργεί με την εξής λογική:

Πόσα χρήματα λείπουν από το ταμείο : Α. Διαιρούμε το ποσό με τον αριθμό των ελευθέρων επαγγελματιών και βάζουμε το πηλίκο ως χαράτσι σε κάθε έναν.

ή αλλιώς:

Πόση είναι η μείωση του τζίρου φέτος σε σχέση με πέρσι; -Α%. Για να παρω πάλι του χρόνου 7 δις που πήρα φέτος με βάση τον περσινό τζίρο αυξάνω τον ελάχιστο συντελεστή φορολόγησης από 10% σε 30%.

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτό, αλλά μπακαλοσύνη.

Link to comment
Share on other sites

Η μπακαλοσύνη αυτή οδηγεί σε άτοπο. Μάλλον έχει οδηγήσει ήδη. Του χρόνου για να πάρουν τα ίδια με αυτά που έπαιρναν πρόπερσυ(που πάλι δεν τους φτάναν) θα πρέπει να φορολογήσουν στο 150% του εισοδήματος=ΑΤΟΠΟ. Αρα κάτι θα αλλάξει πολύ γρήγορα και απότομα=πτώχευση-επιστροφή στην δραχμή. Τουλάχιστον ας προσπαθήσουν κάτι δίκαιο ώστε να είναι ένα όπλο για την νέα εποχή.

Link to comment
Share on other sites

Δεν οδηγεί σε άτοπο, αλλά σε εισοδήματα 300-500 ευρώ. Όσο και να σου φαίνεται παράλογο, εκεί περίπου θα πάμε (είμαστε ήδη) και εκεί δυστυχώς είνα η θέση μας με βάση την σημερινή παραγωγική μας ικανότητα.

Η δικαιοσύνη είναι ανέκδοτο προς το παρόν (ιδίως όταν περιμένουμε από τους ίδιους πολιτικούς να δώσουν λύση σε ζητήματα που δημιούργησαν οι ίδιοι). Η επιστροφή σε δραχμή δεν προσφέρει τίποτε καλύτερο, αντιθέτως.

Τώρα πρέπει να εφαρμοσθούν όσα μέτρα μνημονίου προβλέπονται για τους δικαστικούς, στρατιωτικούς, ΔΕΚΟ, καθηγητάδες παν/μίων και γενικά τα υψηλότερα εισοδήματα που υπάρχουν ακόμη.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!!!

Σε μια τόσο απλή πρόταση, τι δεν μπορείτε να καταλάβετε τόσα χρόνια..;

Link to comment
Share on other sites

Τωρα να δειτε τι θα γινει. Οτι μικρομαγαζο ή (ατομικο) τεχνικο γραφειο ή οποιοσδηποτε αλλος (μικρο)ελευθερος επαγγελματιας που μεχρι τωρα τα εφερνε βολτα τσιμα τσιμα, θα βαλει λουκετο. Οτι μαγαζι απασχολει 1-2 ατομα προσωπικο θα τα απολυσει ωστε να μην κλεισει. Οσο για την φοροδιαφυγη; Θα γινει μακραν χειροτερη απο τωρα.

Αποτελεσμα; Συνεχιζομενη αυξηση της ανεργιας και της φτωχιας, με παραλληλη αυξηση φοροδιαφυγης απο τα λαμογια.

Και μετα μιλαμε για αναπτυξη και επιχειρηματικοτητα και επενδυσεις. Καληνυχτα Ελληνα...

Edited by karavlaxos
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.