Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Θέσεις λήψεως πυρήνων οπλισμένου σκυροδέματος


 
koubecham

Recommended Posts

Αν πάρω από κολώνες φοβάμαι μην τρυπήσω κανένα σίδερο.Για επισκευαστικό βάζω emaco π.χ. και ολα καλά,αλλά αν τρυπήσω κανένα σίδερο μετά παίζει θέμα.

 

 

"Δελτία παραγγελίας ή στοιχεία για το σκυρόδεμα, Μελέτη; Ημερολόγιο έργου και τήρηση μελέτης-προδιαγραφών υλικών;" υπάρχει μελέτη μόνο τίποτα άλλο..

 

¨Ενα άλλο θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά χρήματα για ξόδεμα..Το πολύ ως 6 πυρήνες..¨Αρα θα έχω αποτελέσματα για μία παρτίδα μόνο σκυροδέματος.

Για τα υπόλοιπα...? Θα μαντέψω...

 

Ο κανεπέ, δεν το έχω κοιτάξει, για να σε αφήσει κατά την αποτίμηση να πάρεις μέση τιμη αντοχής και όχι χαρακτηστική τι απαιτήσεις έχει?

 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με την Εγκύκλιο Ε7 δίνει αρκετά συντηρητικά αποτελέσματα σε σχέση με άλλες μεθόδους.Είναι βασισμένη στο πρότυπο ΕΛΟΤ (340 εάν δεν κάνω λάθος), αλλά οι συντελεστές που χρησιμοποιεί είναι αρκετά δυσμενέστεροι.Για του λόγου το αληθές μπορεί κάποιος να διαβάσει το γνωστό βιβλίο του Τρέζου(εκδόσεις ΤΕΕ).Το έχει ψάξει κάποιος περισσότερο?

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Καλησπέρα σε όλους,

Έχει κάποιος υπόψη το νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου οι πυρήνες που έχουν μέσα οπλισμό μεγαλύτερο από Φ8 απορρίπτονται?

Link to comment
Share on other sites

On 20/12/2019 at 3:06 ΜΜ, MyronC said:

Καλησπέρα σε όλους,

Έχει κάποιος υπόψη το νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου οι πυρήνες που έχουν μέσα οπλισμό μεγαλύτερο από Φ8 απορρίπτονται?

Εγκυκλιος Ε7/1997

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλησπέρα,

 Ο ΚΑΝΕΠΕ αναφέρει 3 πυρήνες  για κτήρια <2 οροφων από ομοειδή δομικά στοιχεία .Τι εννοεί σαν ομοειδή  πχ  όπως διαχωρίζουμε τα  1)επιφανειακά στοιχεία 2)Γραμμικά στοιχεία? Η απλά  κατηγοριοποιούμε σαν   1) δοκάρια   2)Υποστυλώματα 3)Τοιχεία  4)πλάκες?  

Σε διώροφο αν πάρω λοιπόν 3 δείγματα από πλάκες είμαι οκ?

Επίσης ο ΚΤΣ στο ΠΓ2 αναφέρει για διαδικασία σύμφωνα με Προτυπα ΕΝ(τα οποία δεν τα έχω δει) .Η εγκύκλιος έχει εφαρμογή και στον ισχύοντα ΚΤΣ(είναι προ ΚΤΣ2016) κατ αναλογία?

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Κατά την άποψη μου (έχω δει μελέτες και έτσι και αλλιώς .3 ανά είδος στατικού στοιχείου αλλά και 3 ανά όροφο γενικά) αφού μας ενδιαφέρει η ποιότητα του σκυροδέματος εννοεί 3 ανά σκυροδέτηση (και συνήθως η πλάκα με τις δοκούς σκυροδετούνται μαζί ενώ οι στύλοι ξέχωρα.).

Προσωπικά θα σε συμβούλευα να ξεκινήσεις με ερήμην τιμές (εφ όσον στην περίπτωση σου επιτρέπεται) και αν έχεις πρόβλημα ανεπάρκειας τότε να πας σε πυρηνοληψία (πάντα προβληματική αφού συνήθως τα κτίρια κατοικούνται και μετα απαιτούνται μικροεπισκευές οι δε ιδιοκτήτες ωρύονται "μέχρις αποχωρήσεως από το κόμμα")

Όσο αφορά τον τρόπο λήψης πυρήνων αν αφορά θέμα τακτοποίησης νομιμοποίησης κ.λπ. μπορείς να πας με τους κανονισμούς της εποχής μελέτης .

αλλιώς βρες τα ΕΝ (μόνο με αγορά μέσω του ΕΛΟΤ) για να τα δεις.

Αν όμως η λήψη γίνει από πιστοποιημένο εργαστήριο μην χολοσκάς.Αυτοι τα έχουν όλα.

 

Link to comment
Share on other sites

@KF Με τις ερήμην τιμές ,οριακά ''βγαίνει'' η στατικότητα .Φαντάσου οτι το κτηριο δεν είχε αυθαιρεσία ως προς τις διαστάσεις και τα υποστυλώματα είναι σύμφωνα με την Στατική Μελέτη  αν πάρω ερήμην επισυνάπτω  μια εκτίμηση τοτε ναυαγησε το καράβι.... Συνδετήρες ανά 30 ανοικτοί απομείωση οπλισμου >>5% , χλωριόντα θα φτασουν στο θεό καθώς είναι sprayzone (άυριο έχω ραντεβού για εργαστηριακούς ελέγχους) και αντοχη στα τάρταρα . Σκοπέυω να του πώ να πάρει 4 καρότα από πλάκα πρόβολου στο πρόσωπο  του κτηριου (spray zone)   σύμφωνα με και με το ''ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ''  κεφάλαιο 4 πίνακας 4.1 (εκεί αναφέρουν δε τον παλιά ΚΤΣ και την Εγκύκλιο 7 και οχι ΚΑΝΕΠΕ-κτσ 2016 κτλ γιατί είναι προ αυτών οι οδηγίες αυτές το 2006) και 4.2 . Εκει κάνει αναφορά για 3 πυρηνες και οχι 6 όπως η εγκυκλιος 7 . Θα κρουσιμετρήσω στις θέσεις λήψης των πυρήνων   και στοι συνέχεια θα κρουσιμετρήσω υποστυλώματα  για να έχω μια εικόνα γενικά . Θα γίνουν σκαναρίσματα οπλισμών και ΕΛΕΓΧΟΙ για ενανθρακωση ,χλωριοντα κτλ.Νομίζω είμαι καλυμμένος από αυτα που αναφέρει ο ΚΑΝΕΠΕ.Οι πυρήνες από πιστοποιημένο θα γίνουν 

 

 

 

 

Edited by Elounda
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.