Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιλογη Σχολης:ΧΜ ή ΜΜ?


Marios.gR

Recommended Posts

Ευχαριστω πολυ για τις μεχρι τωρα πληροφοριες!

Μια ακομη ερωτηση:υπαρχουν μεταπτυχιακες σπουδες που να ξεκινουν μια επιστημη απο την αρχη?Για παραδειγμα εισαι ΜΜ και θες να μαθεις χημεια.Υπαρχει καποιο προγραμμα?

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι ανάγκη να ξεκινήσεις από την αρχή. Εξαρτάται από τα μαθήματα που θα έχεις ήδη παρακολουθήσει και από το πανεπιστήμιο στο οποίο θα συνεχίσεις τις σπουδές για την αναβάθμηση.

Εγώ γνωρίζω ότι ο κ. Αποστολάκης σύμβουλος του Ομπάμα στα πυρηνικά θέματα (βόμβα υδρογόνου κλπ) ξεκίνησε ως ΗΜΜ και πήγε για μεταπτυχιακό στις ΗΠΑ. Αντί για μάστερ στους Μηχανολόγους ή στους Ηλεκτρολόγους προτίμησε να πάρει το μάστερ ως Πυρηνικός Μηχανικός.

Με το ίδιο σκεπτικό μπορείς να μάθεις και χημεία αν παρακολουθήσεις τα απαραίτητα μαθήματα.

Edited by aiche
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

μην αγχώνεσαι είτε ΧΜ είτε ΜΜ, μετά μπορείς να κάνεις από Μάστερ Οικονομικών, MBA, μεχρι σε πυρινική Φυσική όπως πολύ σωστά αλλά και τεκμηριωμένα επεσήμανε ο aiche

Link to comment
Share on other sites

Επίσης υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο, αν οι "βασικές" γνώσεις σου δεν επαρκούν για το μεταπτυχιακό η συντονιστική επιτροπή να σε αναγκάσει να παρακολουθήσεις αντίστοιχα προπτυχιακά μαθήματα

Για παράδειγμα φίλη μου Μηχανικός Ορυκτών Πόρων που έκανε διδακτορικό στους Χημικούς Μηχανικούς παρακολούθησε το προτπυχιακό μάθημα ¨τεχνική χημικών διεργασιών" (και νομίζω και κάποια άλλα που μου διαφεύγουν)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όταν αντιγράφετε διάφορες σχολές τουλάχιστον να αντιγράφετε σωστά.

Το σύγγραμμα "Unit Operations of Chemical Engineers" το ΤΕΕ το 1971 το μετέφρασε ως "Βασικαί Φυσικαί Διεργασίαι Χημικής Μηχανικής" και η νέα έκδοση του συγγράμματος μεταφράστηκε ως "Βασικές Φυσικές Διεργασίες Μηχανικής". Δεν είναι παραποίηση τίτλου αυτό;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μα ποιοί παραποιούν τον τίτλο? ο εκδότης και ο καθηγητής - χημικός μηχανικός που επιμελήθηκε την μετάφραση εννοείς?

ποιοί αντιγράφουν σχολές γίνε πιο συγκεκριμένος και τι σχέση εχουν με τους παραπάνω?

 

Σε όσα Ελληνικα΄τμήματα γνωρίζω διδάσκονται "τεχνική (ή μηχανική) φυσικών διεργασιών". Είναι λάθος αυτό?

Edited by ZaXoYs
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα στο χαλάσω το τόπικ. Διότι από εκεί που αποστρέφουμε το βλέμα μας, από εκεί τη τρώμε.

 

Μην σπουδάσεις τίποτα από τα δύο. Για την ακρίβεια αν περπατώντας στο δρόμο φθάσεις στο πολυτεχνείο, άλλαξε πεζοδρόμιο :shock:

 

Το επίπεδο σπουδών είναι μέτριο, κατώτερο των περιστάσεων, και η υψίσυχνη εγκεφαλική μας λειτουργία προϊόν αμέτρητων καψονιών διαφόρων κρατικών λειτουργών.

 

Αν ζηλεύεις τον τρόπο σκέψης, μη φοβάσαι, ανέξοδη εκπαίδευση προσφέρουν και τα λοκ. :mrgreen:

 

Τώρα αν κάνεις το λάθος, θα πάρεις πολλές άσχημες αλλά και όμορφες εμπειρίες οι οποίες θα σε ακολουθούν. Επιστημονικά και επαγγελματικά εφόδια λίγα.

 

Στο τέλος αργά η γρήγορα θα καταλήξεις στο εξωτερικό. Οπότε αν επιμένεις ίσως πιο σωστή κίνηση θα ήταν να πας κατευθείαν έξω. Όχι γιατί οι ξένοι είναι εξυπνότεροι και καλυτερότεροι, αλλά γιατί οι συνθήκες εκεί είναι ευνοϊκότερες.

 

Και για να μην με κράξουν οι υπόλοιποι να διευκρινήσω ότι θα ήθελα να μείνει και να παλέψει σε άλλο κλάδο όμως που μπορεί να έχει ανάπτυξη στην Ελλάδα. Εφόσον όμως είναι αποφασισμένος να το ακολουθήσει καλύτερα να φύγει. Αν κάποτε επιστρέψει θα βοηθήσει πολύ περισσότερο τη χώρα μας.

 

Αυτά από έναν ΗΜΜΥ, εκείνους τους εύελπις νέους που διάπρεψαν στις πανελλήνιες και που ακολουθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον (οι δυνάμεις τελειώνουν) επιτυχημένα το επάγγελμα.

Edited by Πάνος_Ηλεκτρολόγος
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δυσκολο διλημμα...Παντως πηγαινε σε αυτο που σου αρεσει πιο πολυ. Παρολο που ακουγονται πολλα για μεταπτυχιακα, για μενα η πιο καθοριστικη επιλογη ειναι το προπτυχιακο. Τωρα οσον αφορα την αλλαγη κατευθυνσης ή τους συνδυασμους και των δυο ειμαι αντιθετος και θα σου δωσω ενα παραδειγμα για να το καταλαβεις. Ενας τοπ μηχανολογος δεν ασχολειται με χημεια, ασχολειται με γραναζια, τουρμπινες, αεροσκαφη, ρομποτ κτλ. Ετσι και αντιστοιχα ενα τοπ χημικος μηχανικος ασχολειται με φαρμακα, τροφιμα, νανοδομες, εξυπνα υλικα και οχι με τα προηγουμενα του μηχανολογου. Οποτε διαλεξε κατι που σου αρεσει απο την αρχη και γινε καλος σε αυτο.

 

Υ.Γ. Πανο Ηλεκτρολογε δεν θα διαφωνησω καθολου μαζι σου, αλλα μην ξεχνας τον ενθουσιασμο που εχουν ολοι οταν πρωτομπαινουν πολυτεχνειο και ποσο τους εξιταρει το αντικειμενο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.