Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εφαρμοσμενων Μαθηματικων & Φυσικων Επιστημων ΕΜΠ


Marios.gR

Recommended Posts

Απο ότι ξέρω κάνεις τον καθηγητη σε ιδιαιτερα γιατι δεν εχει δικαιώματα. Ο κόσμος διαμαρτύρεται για αυτό. Είχαν γραφεί παλαιότερα θέματα γιαυτη τη σχολή. Ελάχιστα κίνητρα για να πάει κανείς, εκτός από το ότι ανήκει στο ΕΜΠ.

Link to comment
Share on other sites

Στην Ελλάδα; δε γνωρίζω αν μπορείς να δουλέψεις κάπου...μάχιμα ή αν μπορείς να εξελιχθείς. Κατά 95% θαρρώ πως θα καταλήξεις να κανεις ιδιαίτερα στα μαθηματικα. Συμμαθητής μου είχε όνειρα για αυτή τη σχολη και εν τέλει εκεί κατέληξε κι αυτός.

Αν εισαι απ'τους πολύ καλούς νομίζω μπορει να σε παρουν στο ΙΤΕ ή καπως ετσι, που παιρνει αρκετά παιδιά απ'το τμήμα για πρακτική.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να γίνεις καθηγητής , αλλά ελπίζω τώρα με την Αθηνά να την κλείσουν , όσο και αν φωνάξουν οι του γενικού τμήματος .

 

Αλλιώς ας κάνει και το ΕΚΠΑ τμήμα μηχανικών .

 

Οταν έχεις ήδη σχολές που θεραπεύουν την επιστήμη ήδη 180 χρόνια , δεν έχει νόημα να κάνεις κάτι που μπορούσε απλά να είναι μεταπτυχιακό .

 

Αρκετά παιδιά έχει χαντακώσει η σχολή αυτή .

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι έχω παράδειγμα απο δυο αδέλφια απο την πόλη μου, οι οποίοι πέρασαν στη σχολή αυτή (σε διαφορετικές χρονιές) και απο τότε που τελείωσαν:

- Η κοπέλα δουλεύει εδώ και αρκετά χρόνια στην Αττική Οδό και ασχολείτε με μοντελοποίηση της κυκλοφορίας, στατιστικές αναλύσεις των δεδομένων, iso, logistics, κλπ.

- Το αγόρι αφού έκανε πέρασμα απο μεγάλες εταιρίες στο Λονδίνο (Taylor Woodrow, WSP) όπου πήρε μέρος σε συγκοινωνιολογικά projects σε Ευρώπη και Ινδία, τα τελευταία 2 χρόνια το γύρισε σε finance και δουλεύει στην Canary Wharf σαν analyst.

 

Που σημαίνει οτι:

- Αν έχεις τύχη διάβαινε κα ριζικό προχώρα: αυτός που θέλει να πετύχει κάτι, θα το κάνει, αν του κάτσει και λίγο η τύχη.

- Στον υπόλοιπο κόσμο, το πτυχίο σου δεν σου καθορίζει απόλυτα την καρίερα σου (εντάξει, δεν μπορείς να γίνεις και γιατρός με πτυχίο φιλοσοφίας...).

- Στο finance προτιμούνται οι μηχανικοί και άλλοι απόφοιτοι θετικών επιστημών (έχω και άλλα παραδείγματα πρωην συναδέλφων που πλεον δουλευουν σε εταιρίες οπως Ernst & Young).

- Ότι και να λέμε εδώ περι του θέματος, σημασία έχει ο καθένας τι ικανότητες έχει: και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το τι πτυχία έχει, αλλα και με τι φιλοδοξίες έχει, το πόσο επικοινωνιακός μπορεί να είναι, πόσο εύκολα προσαρμόζεται, κλπ κλπ κλπ.

Edited by Topap
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Η αδερφη μου τελειωσε τη σχολη αυτη.

Ανεργη για 4 χρονια, τωρα υπαλληλος σε εμπορικο.

Κανενα δικαιωμα.

Αχταρμας σχολη.

 

Τοπαπ, λιγο αστοχο το παραδειγμα.

Και Στατιστικη - Ασφαλιστικη στο ΠΑΠΕΙ μπορει να τελειωσεις και να πας στην Αττικη Οδο.

Μπορει και μαθηματικο να τελειωσεις και να πας εκει.

Και παει λεγοντας.

Θελω να πω οτι η καριερα που εκαναν τα δυο αδερφια μαλλον καμια σχεση με τη σχολη δεν ειχε.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Κανενα δικαιωμα.

 

Προφανώς αναφέρεσαι σε διορισμό στο δημόσιο, αλλιώς ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ δεν χρειάζετε να δείξει τι επαγγελματικά δικαιώματα έχει. Εκτός και αν προσπάθησε να καταθέσει οικοδομική άδεια...

 

Επειδή νοιώθω οτι παίζει να παρεξηγηθείς για την αδελφή σου με αυτά που γράφω, στο λεω απο τώρα οτι δεν το προσωποποιώ. Εξηγημένος?

 

 

Τοπαπ, λιγο αστοχο το παραδειγμα.

...

Θελω να πω οτι η καριερα που εκαναν τα δυο αδερφια μαλλον καμια σχεση με τη σχολη δεν ειχε.

 

Το παράδειγμα δεν ειναι καθόλου άστοχο, το αντίθετο μάλιστα! Αναφέρω τα μόνα 2 άτομα που ξέρω που έβγαλαν τη σχολή αυτή και λέω ότι και τα 2 άτομα απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, στην Ελλάδα και στην Αγγλία, χωρίς να έχουν κανενα πρόβλημα με τον τίτλο σπουδών τους. Αν η Στατιστικη-Ασφαλιστικη σχολή στο ΠΑΠΕΙ σου δίνει την ευκαιρία να πιάσεις δουλειά πάνω στο αντικείμενο σπουδών, και όχι σαν σερβιτόρος, τότε για εμένα ειναι μια καλή σχολή που έχει λόγο ύπαρξης. Το Μαθηματικό είναι αχταρμάς, μπορείς να βγείς απο καθηγητής μέχρι και εφοριακός (υπήρχαν παλιά προκυρήξεις για θέσεις με πτυχίο Μαθηματικού).

 

Για εμένα το βασικό ειναι να πούμε στο παιδί που ρώτα για τη σχολή την αλήθεια:

1. Να μη περιμένει να τον αποκαλεί κανείς Μηχανικό, ούτε να περιμένει να βγεί καμια περίεργη νομοθεσία που θα του δίνει το δικαίωμα να υπογράφει οικοδομικές άδειες.

2. Θα μπορέσει να βρεί δουλειά, πιθανών εκτός Ελλάδος, πάνω στο αντικείμενο σπουδών.

Edited by Topap
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.