Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αρτιότητα και Οικοδομησιμότητα Εκτός Σχεδίου


rse

Recommended Posts

18 ώρες πριν, ntanos said:

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι τους εμπειρότερους του φόρουμ, ειδικότερα σε ότι αφορά την δήλωση 651/77 κλπ καθώς σε αυτό το θέμα δεν έχω πολλές γνώσεις.

Δουλεύω σε ανάδοχο κτηματογράφησης και επεξεργάζομαι τοπογραφικά διαγράμματα. Σε αρκετά λοιπόν, μιας συγκεκριμένης περιοχής και ενός συγκεκριμένου μηχανικού, παρατήρησα το εξής:

Υπάρχουν περιπτώσεις αγροτεμαχίων, που λόγω παρεκκλίσεων είναι άρτια, με τον όρο να είναι προϋφιστάμενα μίας συγκεκριμένης ημερομηνίας. Ο μηχανικός λοιπόν που υπογράφει την δήλωση, δηλώνει ότι ¨είναι άρτιο και οικοδομήσιμο με την προϋπόθεση ότι προϋφίσταται της τάδε ημερομηνίας", και αμέσως από κάτω υπάρχει υπογεγραμμένη από τον πολίτη υπεύθυνη δήλωση ότι "το γήπεδο προϋφίσταται της τάδε ημερομηνίας".

Και ερωτώ εγώ: είναι σωστή η στάση του μηχανικού? είναι καλυμμένος? δεν οφείλει ο ίδιος να καταλήξει στο συμπέρασμα αν ένα αγροτεμάχιο προϋφίσταται μιας ημερομηνίας, κάνοντας το σχετικό έλεγχο? Μου κάνει εντύπωση να τεκμηριώνεται αυτό με μία υπεύθυνη δήλωση ενός πολίτη που δεν είναι δυνατόν να έχει τέτοιες γνώσεις... Ο μηχανικός δεν είναι αυτός που πρέπει να κάνει έλεγχο τίτλων κλπ?

ευλογος ο προβληματισμος σου αγαπητε αλλα φανταζομαι το ρωτας με αφορμη να καταλαβεις για ποιο λογο το εκανε ο εν λογω συναδελφος. Ως υπαλληλος του αναδοχου φανταζομαι δεν σας απασχολει η αρτιοτητα και οικοδομησιμοτητα αλλα μονο η ορθοτητα του "πολυγωνου" που θα πρεπει να σχεδιασετε ως "ΚΑΕΚ" 

Σιγουρα βεβαια θα εχεις δει πολλα χωραφια λαστιχα οπως ειπε και ο nbr ακομα και απο τον ιδιο τοπογραφο για ομορες ιδιοκτησιες :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 268
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ακριβώς, η ερώτησή μου οφείλεται στην γενικότερη περιέργειά μου, κάποια στιγμή θα μου τύχει μία τέτοια περίπτωση αν χρειαστεί να υπογράψω και θα ψάχνομαι...

Link to comment
Share on other sites

πιστεψε με οταν θα τελειωσουν οι κτηματογραφησεις, ενστασεις κλπ ολοι οι υπαλληλοι που ηδη δουλευουν σε αναδοχους θα ψαχνουν δουλεια και δεν θα βρισκουν. Πολλοι θα ανοιξουν γραφεια και θα προστεθουν ηδη στα υφισταμενα γραφεια που ειναι ηδη ανοιχτα. Αλλοι τοσοι θα φυγουν εξωτερικο. Προσωπικα πιστευω οτι θα ειναι περισσοτερες χωρικες σε σχεση με την 651 και θα χρειαστει πρωτα μια διορθωσουλα πρωτα, αν κρινω απο τα υποβαθρα που εχουν ηδη ανεβει απο πολλους αναδοχους (και δε νομιζω να γινουν και οι τρελες αλλαγες στις πλακες διανομων, θα αφησουν πολλες ως εχει απο το προκαταρτικο - αποψη μου- ευχομαι να διαψευστω) 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σας,

Δύο αγροτεμάχια βρίσκονται σε εκτός σχεδίου περιοχή. Το ένα είναι μη άρτιο και το άλλο άρτιο και οικοδομήσιμο(με κοινό όριο μεταξύ τους). Έχουν ίδιο ιδιοκτήτη με διαφορετικές συμβολαιογραφικές πράξεις. Για την έκδοση οικοδομικής αδείας απαιτείται η ενοποίηση των αγροτεμαχίων? Και αν το αγροτεμάχιο θεωρηθεί ενιαίο , ο συντελεστής δόμησης αυξάνεται?

 

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι του ίδιου ιδιοκτήτη τα ενώνεις, ετσι όπως είναι συμφέρει (αν ήταν και τα δύο άρτια δεν θα συνέφερε ). Αν Κτίσεις στο άρτιο το άλλο θα είναι για λάχανα. 

Για να δεις όμως τα οφέλη ή όχι και πόσο κτίζεις κλπ, κλπ θα διαβάσεις (μελετήσεις) καλά το Π.Δ. 24-31-1985/ ΦΕΚ Δ'270 /1985 (Εκτός σχεδίου δόμηση).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Γήπεδο εκτός σχεδίου για το οποίο δεν υπάρχουν τίτλοι και ο ιδιοκτήτης θα χρησιμοποιήσει την χρησικτησία  είναι άρτιο ως προς το εμβαδόν σύμφωνα με το οικείο ΣΧΟΟΑΠ (κανόνας 6 στρ) αλλά όχι προς το πρόσωπο, αφού το ΣΧΟΟΑΠ αναφέρει ότι για το πρόσωπο ισχύουν οι διατάξεις του α. 1 του ΠΔ 24/5/85 όπως τροποποιήθηκαν και στην περίπτωση μου έχω 40μ πρόσωπο σε δευτερεύον δημοτικό δίκτυο. Δεν εμπίπτει στην περίπτωση των 25μ πρόσωπο αφού υπάρχει δημοτικός δρόμος, σωστά;

Μπορείς να αποφανθείς εκ νέου για την αρτιότητα μετά την χρησικτισία με σύνταξη νέου ΤΔ;

Edited by Skrats
Link to comment
Share on other sites

Σε ανάλογη περίπτωση δεν συντάσσω τοπογραφικό με δήλωση Ν. 651 κλπ αλλά μόνο αποτύπωση γεωτεμαχίου. Ο χρόνος δημιουργίας του γηπέδου δεν είναι γνωστός οπότε δεν μπορείς να υπογράψεις "καθαρή" δήλωση. Σαν υπόθεση εργασίας, αν το γήπεδο δημιουργήθηκε από το 78 μέχρι το 1985 αρκούν τα 4.000 τμ.  Το πνεύμα των ΣΧΟΟΑΠ είναι καταργούν τις παρεκκλίσεις για γήπεδα μικρότερα των 4.000 τμ (τα γνωστά παρόδια). 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.