Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αρτιότητα και Οικοδομησιμότητα Εκτός Σχεδίου


rse

Recommended Posts

2 ώρες πριν, aquar said:

 Σε περιοχή ΓΠΣ με καθορισμένους όρους δόμησης, όπου ισχύουν όλες οι παρεκκλίσεις, είναι ένας δρόμος που φεύγει από μια επαρχιακή οδό και κατεβαίνει σε παραλία. Εάν με κάποιο τρόπο χαρακτηρισθεί κοινόχρηστος, αυτή του η ιδιότητα, θα ισχύει μόνο για την περίπτωση των γεωτεμαχίων των 4 στρεμμάτων; Δεν θα έχει νόημα να τρέξει αυτή η διαδικασία για να θεωρηθεί οικοδομήσιμο ένα γεωτεμάχιο 2,5 στρεμμάτων που υφίσταται από το 1960;

Δεν είναι και τόσο απλό να χαρακτηριστεί δρόμος. Σήμερα ο δρόμος είναι αγροτικός; Έχεις κάνει κάποια έρευνα σε Υ.ΔΟΜ; Γιατί θέλεις να χαρακτηριστεί ο δρόμος; Σε ενδιαφέρει το ενδεχόμενο κατάτμησης γηπέδου με πρόσωπο στο δρόμο αυτό;

Κατά τα άλλα, ισχύει ότι αναφέρει ο συνάδελφος. Η παρέκκλιση αρτιότητας παρόδιων γηπέδων προϋφιστάμενων του 1978 με Ε<4000 τμ ισχύει πέραν από την προϋπόθεση της αποδεδειγμένης-συμβολαιογραφικά-ημεροχρονολογίας δημιουργίας τους (αναλόγως την επικαλούμενη περίπτωση κατά παρέκκλιση αρτιότητας) και από την κατηγορία της οδού δηλαδή Εθνική, Επαρχιακή ή κύρια δημοτική οδό.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 269
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έχει δίκιο ο @Pavlos33 και συμπληρώνω το post μου:

Αν πρόκειται για γήπεδα που είναι ήδη 4 στρ. ο κονόχρηστος δρόμος επαρκεί για την πρόσβαση (δεν προσδίδει οικοδομησιμότητα).

Αν πρόκειται για κατάτμηση (να δημιουργηθούν νέα γήπεδα των 4 στρ.) τότε θα πρέπει ο δρόμος εκτός από κοινόχρηστος να αναγνωριστεί ως προϋφιστάμενος του 1923.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

Pavlos33: Δεν είναι και τόσο απλό να χαρακτηριστεί δρόμος.

Είναι ένα χωράφι 2,5 στρεμμάτων, που εμπίπτει σε περιοχή που ισχύουν ακόμα όλες τις παρεκκλίσεις. Πρέπει να δω εάν το χωράφι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Ούτε για άδεια, ούτε για κατάτμηση. Ναι πήγα στην ΥΔΟΜ, είναι μια άλλη ιστορία. Και το ΦΕΚ το διάβασα. Απλά σε αυτό το φόρουμ έχουν μαζευτεί πολλές κρυμμένες αποφάσεις και εγκύκλιοι και έλεγα μήπως και είχε αλλάξει κάτι. 

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να χαρακτηριστεί ο δρόμος για να τεκμηριώσεις την κατά παρέκκλιση αρτιότητα, αφού έχεις προύπαρξη γηπέδου του  έτους 1962 (εξυπακούεται να τεκμηριώνεται με συμβόλαιο) και υποθέτω ότι το γήπεδο διαθέτο πρόσωπο τουλάχιστον 10 μ. Μένει λοιπόν ο χαρακτηρισμός για να ολοκληρωθεί η δική σου δήλωση περί κατά παρέκκλιση αρτιότητας και οικοδομησιμότητας. Επιπλέον, βλέπεις μήπως το γήπεδο βρίσκεται εντός ζώνης 500 μ από τα περιμετρικά όρια προ 23 οικισμού ή προ 23 τμήματος οριοθετημένου οικισμού. Προσοχή στο ΣΧΟΟΑΠ/ΓΠΣ διότι μπορεί ενδεχομένως να επιτρέπει τις παρεκκλίσεις πλην όμως να είναι προγενέστερο του Ν. 3937/11 (περιοχές δικτύου natura) και η περιοχή να έχει ενταχθεί στο δίκτυο αυτό, οπότε η κατά παρέκκλιση αρτιότητα μεταπίπτει στην ελάχιστη επιφάνεια των 4.000 τμ και εφόσον το γήπεδο ήταν μέχρι την 31.3.2011 άρτιο και οικοδομήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

Για τα γεωτεμάχια που προϋφίστανται του 1962, δεν ισχύει το πρόσωπο σε κοινοτική/δημοτική οδό που να είναι αυτή η κύρια οδός που συνδέει δύο οικισμούς;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

Καλησπέρα! Έχω περίπτωση άρτιου και οικοδομήσιμου κατά παρέκκλιση εκτός σχεδίου περί τα 3 στρέμματα. Προέκυψε από αγορά τριών αγροτεμαχίων εμβαδών 900,1250και 880 τ.μ  περίπου όλα προϋφιστάμενα του 1962 σύμφωνα με δικαστική απόφαση. Ο τορινός ιδιοκτήτης τα αγόρασε τη περίοδο 1984-1986. το συνολικό διατηρεί την αρτιότητα και οικοδομησιμότητά του? Αν ναι σύμφωνα με ποια εγκύκλιο ή νομοθεσία δεδομένου ότι για να θεωρηθεί το συνολικό άρτιο κατά παρέκλιση πρέπει να προυφίσταται του 1978?Το ότι τα επιμέρους υπάρχουν πριν το 1962 διασφαλίζει και για το συνολικό το αντίστοιχο? Η δόμηση θα γίνει σύμφωνα με τα προυφιστάμενα (δηλ το 1250 στη περίπτωση μας) ή για το συνολικό?

Link to comment
Share on other sites

O σημερινός ιδιοκτήτης τα αγόρασε το 1986 (το τελευταίο). Άρα, υπό την προϋποθεση ότι δεν έχει εκδύσει κάποια άδεια σε ένα από αυτά, μπορεί σήμερα να τα θεωρήσει τοις πράγμασι συνενωμένα από το 1986. Όμως, το τοις πράγμασι συνενωμένο δεν θα διαθέτει την κατά παρέκκλιση αρτιότητα . Συνεπώς, εάν και εφόσον ισχύουν οι παρεκκλίσεις αρτιότητας στο ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ εξετάζεις το καθένα ξεχωριστά ως προ 62. 

Link to comment
Share on other sites

Επομένως θα πρέπει πχ να πάω να εκδόσω οικοδομικές άδειες για το καθένα ξεχωριστά? Με το καθένα τη δική του δόμηση? όχι σαν γνωμονα δόμησης αυτό των 3 στρεμάτων αλλά τα επιμέρους?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.