Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΠΕΑ σε κατοικία προκάτ


lenaki85

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι!

 

Στην περίπτωση μιας προκατ κατοικίας, αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι από τι υλικό και με τι τρόπο είναι κατασκευασμένη η τοιχοποιία. Σκέφτομαι ναι επικοινώνησω με την κατασκευαστική εταιρεία και να ζήτησω να μου δώσουν σχετικές πληροφορίες, είτε κάποιο ενημερωτικό εντυπο που να αναφέρει τις λεπτομέρειες κατασκευής. Ουσιαστικά εμένα με ενδιαφέρει να βρω τον συντελεστή θερμοπερατότητας U των δομικών υλικών που είναι κατασκευασμένο, σωστά ?? Επειδη δεν γνωρίζω καθόλου από τι υλικό κατασκευάζονται συνήθως τα προκατ, δεν ξέρω και τι άλλες πληροφοριες θα χρειαστώ να ζητήσω από τον κατασκευαστή.

 

Όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό ή του έχει τύχει ανάλογη περίπτωση θα με βοηθούσε πολύ να με κατατοπιζε για το πως το αντιμετώπισε.

 

Σας ευχαριστώ !

Link to comment
Share on other sites

Μία κατηγορία προκατ είναι τα "καναδέζικα". Ο σκελετός είναι ξύλινος και καλύπτεται μέσα και έξω με Heraklith. Στα ανοίγματα του σκελετού (ανάμεσα στα Heraklith) μπαίνει υαλοβάμβακας ή άλλο μονωτικό. Τα Heraklith σοβατίζονται εξωτερικά και έτσι ο τοίχος

δεν ξεχωρίζει από αυτόν με τα τούβλα. Συνολικό πάχος τοίχου 20 εκ. περίπου ( ξύλο 10 εκ. + 2 heraklith Χ 2,5 εκ. + 2 στρώσεις σοβά Χ 2,5 εκ.).

Κανονικά όμως και τα προκατ χρειάζονται οικοδομική αδεια. Ανάλογα με το πότε έιναι κατασκευασμένο, θα μπορούσες ενδεχομένως να πάς με το Umax .

Edited by miltos
Αναίρεση bold
Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο προκάτ δεν ειναι τυπου "καναδέζικο" αλλά ευτυχώς βρήκα την μελέτη θερμομόνωσης στο φάκελο της οικοδομικής άδειας της πολεοδομίας και σώθηκα ! Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές !

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.