Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αλλαγή χρήσης απο κατάστημα σε ΚΥΕ


Recommended Posts

απο καταστημα σε συνάθροισης κοινού αναλογα με την επιφανεια και τον πληθυσμο που θα εξυπηρετουν κατα 99.9% για να μην πω κατά 101% θελει αλλαγή χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα στην πολεοδομία μου είπαν ότι επειδή η τεχνική οδηγία του Νοκ λέει τα παρακάτω, χρειάζεται οπωσδήποτε αλλαγή χρήσης έστω και αν πληροί όλες τις άλλες προϋποθέσεις (φορτία, θέσεις στάθμευσης, εγκαταστάσεις κ.λπ.) Το έχουν δέσει κόμπο.

 

"Επισημαίνεται ότι όταν στα σχέδια της οικοδομικής αδείας αναγράφεται η χρήση «κατάστημα», η χρήση αφορά στις εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ οι λοιπές χρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν θεωρούνται «καταστήματα», λόγω του ότι η άδεια δόμησης εκδίδεται με άλλες προϋποθέσεις. Σημειώνεται ότι τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (αναψυκτήρια, εστιατόρια κ.λ.π) αποτελούν διακριτές κατηγορίες χρήσεων, σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. Β του Π. Δ/τος 23.2/6.3.1987 (ΦΕΚ 166/Δ΄/87) και του «Κτιριοδομικού Κανονισμού»(ΦΕΚ 59/Δ΄/3-2-89). Επομένως απαιτείται άδεια δόμησης για την αλλαγή χρήσης «καταστήματος» σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (πχ. εστιατόριο – αναψυκτήριο)."

 

 

 

Έχει κάνει κάποιος τελευταία ενημέρωση φακέλου από κατάστημα για ΚΥΕ;

Link to comment
Share on other sites

και πολυ καλά σου είπαν.

 

η διαφορά όμως είναι οτι αλλαγή χρησης θέλει σύμφωνα με τον κτιριοδομικό.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό πάντως πρέπει να βρεθεί τρόπος να αλλάξει , γιατί ο 4178 ορίζει αλλιώς , αλλά οι πολεοδομίες έχουν μείνει στην εγκύκλιο της ΔΟΚΚ , η οποία όμως μην ξεχνάμε ότι ΔΕΝ είναι νόμος .

 

Εν τω μεταξύ και το κατάστημα πώλησης τροφίμων , είναι ΚΥΕ , θέλει ειδικές μελέτες , αλλά δεν θέλει αλλαγή χρήσης .

 

Και να θέσω και 2 περιπτώσεις προς εξέταση γιά το εάν απαιτείται .

 

Σουβλατζίδικο , που ΔΕΝ έχει καθίσματα μέσα , αλλά δίνει μόνο στο χέρι , οπότε δεν είναι χώρος συγκέντρωσης κοινού .

 

Κατάστημα που είναι παρακείμενος χώρος άλλου ΚΥΕ που έχει ΜΟΝΟ καθίσματα , χωρίς καμμία συσκευή , δηλαδή είναι χώρος συγκέντρωσης κοινού , αλλά δεν είναι αναψυκτήριο .

 

Θεωρώ ότι όλο το σύστημα ΚΥΕ είναι μιά γραφειοκρατική διαδικασία που θα έπρεπε να γίνει πιό απλή , γιατί δεν μπορεί να είμαστε μπαλάκι ανάμεσα σε πολεοδομίες , δήμους και υγειονομικό .

Edited by BAS
Link to comment
Share on other sites

με το αρθ. 48 του 4178 αλλαξαν τα πραγματα.3 προυποθεσεις οριζονται για την αλλαγη χρησης.αν αυτες πληρουνται ΔΕΝ χρειαζεται αλλαγη χρησης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ από την  στιγμή που πλέον δίνουμε εμείς τις βεβαιώσεις , σημαίνει ότι λειτουργούμε σαν δικηγόροι , η σαν δικαστές . Αποφασίζουμε και δημοσιεύουμε και το σκεπτικό μας . Ετσι δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει γιά δόλο η οτιδήποτε άλλο , αφού οι νόμοι δεν είναι σαφείς και απαιτούν ερμηνεία .

 

Η εγκύκλιος της ΔΟΚΚ λέει ότι ο ΝΟΚ δεν καλύπτει τον κτιριοδομικό , αλλά ο 4178 είναι νεότερος της εγκυκλίου και είναι νόμος , οπότε κατισχύει σε κάθε περίπτωση μέχρι να βγεί νέα εγκύκλιος η οποία όμως δεν σημαίνει ότι μας δεσμεύει .

 

Αν παρ' όλα αυτά θεωρήσουμε ότι ο κτιριοδομικός αν και παλιότερος νόμος δεσμεύει τα σημερινά , τότε ότι έχει άδεια κατασκευής πριν τον κτιριοδομικό , πάει με το νομικό καθεστώς που ίσχυε όταν κτίστηκε .

 

Γενικά θεωρώ ότι η λογική δικηγόρου - δικαστή είναι η καλύτερη λύση , γιατί χρησιμοποιείται κατά κόρον παντού . Αφήστε που οι ίδιοι οι νομικοί έχουν διαφορετικές απόψεις , αλλά κανείς τους δεν κατηγορείται γιά αυτό .

 

Μάλλον πρέπει αυτό να το κάνουμε και εμείς στα θέματα μας .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.