Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπέρυθρη θέρμανση


konsantina

Recommended Posts

Σαν ένα τελικό συμπέρασμα, τι προσφέρουν και τι όχι τα υπέρυθρα πάνελ στην θέρμανση μιας κατοικίας? που η αλήθεια και που το ψέμα στις αμέτρητες διαφημίσεις που διαβάζουμε?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 257
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με λίγα λόγια;

Τί προσφέρουν: Θέρμανση (αν διαστασιολογηθούν σωστά, ποιος ξέρει να το κάνει αυτό;), αυτονομία, αποκοπή από το πετρέλαιο χωρίς πολλά μερεμέτια.

Τί δεν προσφέρουν: Οικονομία στη θέρμανση. Έρχεται μια η άλλη.

 

Θολό τοπίο: Κατά πόσο είναι υγιεινά ή όχι και σε τι ένταση ακτινοβολίας, για οικιακή χρήση. Ελλιπής βιβλιογραφία διαστασιολόγησης και χωροθέτησης.

 

Αυτά έχω καταλάβει εγώ φίλε centaurus. Στο εξωτερικό τις υπέρυθρες από ότι έχω δει (και θεωρώ δόκιμο) τις προτείνουν για εξωτερικούς χώρους, όπου θέλουμε να θερμάνουμε εστιασμένα κάποιες θέσεις ή χώρους και δεν μπορούμε να θερμάνουμε τον όγκο (πχ κάποιο καφέ, ένα αίθριο κλπ)... Εκεί έχει νόημα να βάλεις υπέρυθρη, αντί για τις μανιτάρες. Τώρα για το σπίτι χλωμό...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

μάλιστα...ευχαριστώ! οπότε αστα-βράστα και αυτή η λύση! :???: ...άκρη δεν βγάζεις!

προς το παρόν όπως έχουν τα πράματα,η πιο οικονομική λύση για μένα είναι, καυστήρας πετρελαίου με το πετρέλαιο του γείτονα! :mrgreen: :mrgreen:

Edited by Centaurus
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όντως η βιβλιογραφία για την διαστασιολόγηση είναι ελλειπής. Πρόσφατα έκανα μια έρευνα για αυτά τα σώματα. Πήρα τις τιμές ανά τετραγωνικό που προτείνει ένας κατασκευαστής για συγκεκριμένης ισχύος σώματα και έβγαλα κάποιες συναρτήσεις με τις οποίες βρίσκεις την ισχύ που πρέπει να έχει το σώμα ως προς τα τετραγωνικά του χώρου. Το περίεργο είναι πως σύμφωνα με αυτά που δίνουν η μεταβολή της ισχύος ως προς τα τετραγωνικά δεν είναι ανάλογη/γραμμική παντού. Πάντως αμφιβάλλω αν με την ισχύ των σωμάτων που προτείνουν οι κατασκευαστές μπορούν να θερμανθούν τα τετραγωνικά μέτρα που λένε. Επίσης τα σώματα αυτά εκπέμουν θερμότητα με ακτινοβολία κατά 95% και με συναγωγή 5% αν και στο διαδύκτιο κάποιες σελίδες μιλάνε για ακτινοβολία-συναγωγή 80% προς 20%.

Link to comment
Share on other sites

Χαιρομαι που το θεμα εινα ανεξαντλητο και διατηρει μεχρι σημερα τα ιδια δεδεομενα , Μου δινετε η ευκαιρια να ρωτησω αν τελικα ειναι βλαβερη για τα ματια η συνεχομενη εκπομπη υπερυθρης ακτινοβολιας με την χρηση ενος ενος υπερυθρου πανελ.

Δεν μιλαω για τον οργανισμο Οκ εκει το ειπαμε , δεν μιλαω για την θερμοτητα γιατι εκει βγαλαμε τα συμπερασματα μας αλλα αν τελικα ισχυει η φημη περι βλαβης στα ματια(πχ καταρακτη) . Με ενδιαφερει γιατι εχω ενα κοριτσακι 6 μηνων και δεν θελω να βλαψουν τα ματακια του.

Απο οτι καταλαβα δεν ειναι τιποτα ακομα τεκμεριωμενο και επισημο και μπορει να μεταβω σε αγορα θερμοπομπου αλλα ισως και οχι

Link to comment
Share on other sites

Προτείνω να αφήσετε κατά μέρος τις υπέρυθρες θερμάνσεις.

Αν έχετε ένα τυπικό δωμάτιο 3x4 με ένα άνοιγμα και τυπική μόνωση και επιλέξετε ηλεκτρική θέρμανση, πάρτε έναν κονβέκτορα (συνήθως έχουν τρεις επιλογές ισχύος 800W, 1200W και έναν μικρό ανεμιστήρα με διακόπτη), με 40 ευρώ, αγοράστε και έναν μπριζο-χρονοδιακόπτη εβδομαδιαίο με ΨΗΦΙΑΚΟ θερμοστάτη (10+30 ευρώ - ξεχωριστούς ή ενιαίους). Σύνολο 70 €.

Ρυθμίστε τους χρονοδιακόπτες να λειτουργούν 15 λεπτά ανά μία ώρα (κατά προτίμηση όχι το βράδυ μετά τις 11 έως τις 6 το πρωί) και τους θερμοστάτες σε 21 C.

Η ελάχιστη θερμοκρασία επιφάνειάς τους είναι περίπου 50 C και στην πάνω πλευρά από όπου βγαίνει ο αέρας 70 C .

Edited by dim10
Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να ελέγξεις το μήκος κύματος εκπομπής.

post-25466-0-69995700-1351515110_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Υποχρεωτικά αναγράφετε και πρέπει να έχει και πιστοποιητικό!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.