Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΟΠΠΥ και επίδομα τοκετού


umeca74

Recommended Posts

Καλημέρα

 

αν μας βάλουν στον ΕΟΠΠΥ με το ζόρι (ή μας έχουν βάλει ήδη; υπάρχει ασάφεια) τί γίνεται με το επίδομα τοκετού; Η γυναίκα μου είναι να γεννήσει μέσα σ'αυτή τη βδομάδα και έχω εφιάλτες ότι δεν θα πάρουμε τελικά τα 2500...

Link to comment
Share on other sites

ελπίζω να έχεις δίκιο...

την προηγούμενη εβδομάδα δε μας λέγανε στην τηλεόραση ότι η τρόικα έπιασε από το αυτί τον υπουργό και τον έβαλε να εντάξει τον ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΠΥ άμεσα; (όχι στο τέλος του χρόνου όπως αρχικά προβλεπόταν)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

εμείς που γεννάμε το Μαϊο ας το ξεχάσουμε καλύτερα, έτσι;;

 

Όχι τίποτα άλλο, να ξέρουμε αν μας παίρνει να πάμε σε ιδιωτική κλινική...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Πολύ καλό για να είναι αληθινό...Μπορεί να ισχύει για όποια πρόλαβε να γεννήσει μέχρι που μπήκαμε στον ΕΟΠΥΥ.

Θα δούμε! Αν κάποια το πάρει εν τω μεταξύ ας μας ενημερώσει!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σε όλες!!!

Είμαι ελεύθερη επαγγελματίας και γεννάω αρχές Ιανουαρίου και προσπαθώ κι εγώ στην κατάστασή μου να βγάλω άκρη με το επίδομα.

Με έχουν κάνει λοιπόν μπαλάκι ο ΕΟΠΥΥ και το ΤΣΜΕΔΕ.

Ο ΕΟΠΥΥ μου λέει ότι δεν έχει τμήμα παροχών και πως όλα τα ταμεία διατηρούν τις παροχές τους και απευθυνόμαστε εκεί, αφού εκεί πληρώνουμε, ενώ στο ΤΣΜΕΔΕ μου είπαν ότι έχει κοπεί το επίδομα και πρέπει να απευθυνθώ στον ΕΟΠΥΥ. Στο ΡΕΑ που θα γεννήσω μου έδωσαν τιμοκατάλογο μειωμένο με τιμές για ΕΟΠΥΥ. Έβαλα και το λογιστή μου να πάει και ο ίδιος στο ΤΣΜΕΔΕ και του είπαν απλά ότι μέχρι 30/11/12 το έδωσαν αλλά από τότε σταμάτησε.

Το θεωρώ εντελώς ΑΔΙΚΟ - ΑΝΗΘΙΚΟ - ΠΑΡΑΝΟΜΟ να έχουμε πληρώσει όλες τι εξετάσεις από την τσέπη μας και ενώ εμείς κανονικά συνεχίζουμε να πληρώνουμε στο ΤΣΜΕΔΕ και όχι στον ΕΟΠΥΥ, να κόβουν την παροχή μητρότητας. Έχω άνεργη φίλη που θα πάρει επίδομα από το ΙΚΑ ύψους 1400€, κάτι που ενισχύει την απάντηση του ΕΟΠΥΥ ότι το κάθε ταμείο διατηρεί τις παροχές του. Στην εγκύκλιο ενσωμάτωσης του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει αναφορά περί κατάργησης επιδόματος μητρότητας, μόνο η γνωστή αναφορά περί του επιδόματος νοσηλείων των 900€, που όμως ενσωματώενεται στην μειωμένη τιμή των ιδιωτικών κλινικών.

 

Εάν υπάρχουν και άλλες μέλλουσες μαμάδες στην ίδια κατάσταση που συμφωνούν, παρακαλώ στείλτε μου μήνυμα εδώ να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε συλλογικά, είτε να πάμε όλες μαζί στο ΤΣΜΕΔΕ (και γιατί όχι να φωνάξουμε και κανένα κανάλι) ή να κινηθούμε νομικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.